Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Inceput de drum.

Mesajde cristyan » 12 Dec 2012, 21:30

Va salut pe toti apicultorii de pe forum. Sunt din JUD. Ialomita,am 33 ani ,defapt anplinesc anul care vine in 2013 pe 19 Ianuarie. Sunt casatorit, am 2 baietii. In anul 2010 am inceput si eu sa ma gindesc la albine.Nu am avut pe nimeni in familie apicultor.Am inceput sa caut cat mai multe informatii despre viata albinelor.Am gasit pe net informatii ,pana am dat de acest forum STUPARITUL,Si de atunci ,cum deschideam calculatorul imediat intr am pe forum si ma documentam. Dar nu aveam intentia sa cumpar stupi,doar visam cum ar fi sa am si eu o stupina asa frumoasa cum vedeam pe forum in foto. Pina la urma anul acesta ,am prins curaj si am mers la Slobozia(apicola) si am cumparat o carte de apicultura.Si studiaza si studiaza nu stiu de cate ori pentru ca citisem si pe forum si cartea ,ma ancurcasem si mai tare.Dar pina una alta tot am cumparat 5 f.albine in luna iulie de la o persoana recomandata de vinzatoarea de la apicola .Dar ne avind experienta am cumparat si eu asa cum au fost.(nu am avut pe cine sa iau cu mine).Nici nu am cautat pe nimeni pentru ca nu aveam rabdare sa mai caut un apicultor cu experienta. Si nu mai spun ce senzatii aveam cand m am urcat in pavilion sa mutam f.albine in cutiile mele. :roll: . Va salut. Sper sa ma ajute dumnezeu sa treaca iarna cu bine.
cristyan

Re: Inceput de drum.

Mesajde sirjohnred » 12 Dec 2012, 21:37

Stai fara grija ca dupa un an doi devi profesor. bafta!
sirjohnred

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Dec 2012, 21:40

bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Razvan HD » 12 Dec 2012, 21:55

Bine ati venit !
Iernare usoara va doresc !
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde cristyan » 12 Dec 2012, 21:59

Va multumesc la fel.
cristyan

Mesajde FLORINELU » 13 Dec 2012, 09:21

bine ai aparut printre noi Cristi. acum ai toata iarna la dispozitie sa inveti din carti si de pe forum,iar la primavara da-i bataie. :arrow: :arrow:
FLORINELU

Mesajde jenica67 » 13 Dec 2012, 09:33

"Succesuri" in noua ta pasiune, si sa auzim de la tine numai lucruri bune.
Ultima oară modificat de jenica67 pe 13 Dec 2012, 12:32, modificat 1 dată în total.
jenica67

Mesajde Dila Daniel » 13 Dec 2012, 09:38

cristyan scrie:Va salut pe toti...

Bun venit si speram si noi sa nu ai probleme cu albinutzele ,sa-ti iasa bine in primavara!
...si daca nu o fi asa,nu te descuraja,si sa nu te superi nici pe cel de la care i-ai luat fiindca pregatirea pentru iarna,a cazut in sarcina ta.
Capul sus si da-i inainte cu mult curaj si daruire!Noi le dorim iernare usoara!
...sa ne ti la curent...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde cristyan » 13 Dec 2012, 10:46

Va multumesc inca o data.Daca cumva am probleme cu unul dintre stupi nu ma supar nici pe omul care ia vindut.Numai ca atunci cand iam cumparat erau cam slabi,aveau 5 rame cu puiet ,hrana nu aveau deloc,erau ramele uscate.Omul a tras tot .Pina la floare la cules mai era cam 3 ,sau 4 saptamani si a trebuit sa le dau eu sirop. Si pe la sfarsitul lui August intrun stup am vazut si 5_10 botci. Intrasem in panica.(gata roieste).Dar mam interesat repede si erau de schimbare linistita,am cautat matca si saraca era pe o rama mergea pe acolo cam incet ,cred ca iam rupt un picior ceva, ca umblam aproape in fiecare zi la ei. Si pina la urma n_am avut ce face si tot in August :D am facut si eu un roi :cry: 2 rame puiet si 2 cu hrana si sa si traga botci (dar nu mai fac asa).dupa o saptamana nu avea nici o botca pentru ca avea doar puiet capacit .Si intre timp m-am inprietenit cu un apicultor mai in varsta ,,cateva zile am stat si cu el pe la stupina lui sa mai invat cate ceva .A venit dumnealui acasa la mine si mia pus la roi 2 botci si inca o rama cu puiet de la ceilalti.Acum sper sa fie bine si cu el.Hrana are si ierneaza pe 3 rame albina.
cristyan

Mesajde alt stupar » 13 Dec 2012, 10:53

cristyan scrie:Hrana are si ierneaza pe 3 rame albina.

ierneaza.
Dar desprimavareaza ??? :oops:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde cristyan » 13 Dec 2012, 11:05

Asa este,acum invatare de minte alta data nu mai fac asa .Oare sa moara pina in primavara roiul?
cristyan

Mesajde proapis13 » 13 Dec 2012, 11:07

Bine ai venit pe forum
Iarna asta ar trebui sa faci poteca pina la apicultorul mai in virsta
Mai spargi un brat de lemne,mai cari o galeata cu apa si casca ochii
la tot ce te-o invata ca o sa-ti prinda bine si citeste tot ce-ti pica in mina
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cristyan » 13 Dec 2012, 11:25

Va salut domnule Proapis13 am vazut la avatarul dv. sa sunteti din Drobeta Turnu Severin, frumos oras,am facut armta acolo in Politia de Frontira.Nu este o problema sparg si 3metri cubi de lemne 10 galeti de apa, pentru ca merita ,a avut multa rabdare cu mine cate zile am stat la stupina lui.Cred ca repetam o intrebare de 3 ori dar nu se plictisea de mine chiar avea vointa sa mi explice.Sanatate. Si sarbatori fericite la toti apicultorii.
cristyan

Mesajde letsoc » 13 Dec 2012, 23:06

Bine-ai venit ,multa sanatate si o iarna usoara !Cat despre cararea la stupi dealungul iernii , n-o sa troeneasca, cat de mult va ninge, iti spun din experienta, le visam cel putin o data pe saptamana :lol:
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde cristyan » 16 Dec 2012, 11:58

Si pentru paza stupilor.Ciobanesc german ,are 8luni.Foarte inteligenta. :lol:
Fişiere ataşate
Foto0405.jpg
Mai mult sta in casa decat afara
cristyan

Mesajde cristyan » 17 Dec 2012, 21:55

Topitor ceara ,achizitionat acum.
Fişiere ataşate
SP_A0018.jpg
cristyan

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?