Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Razvan HD

Mesajde Razvan HD » 19 Dec 2012, 20:14

Daca la inceput nu am scris foarte multe as vrea sa scriu acum povestea mea cum am inceput in apicultura.
-Era o zi de vara , un prieten m-a rugat sa merg cu el sa inapoieze niste lazi (stupi) pe care le inprumutase ,eu din cauza ca nu aveam ce face am acceptat . Cand am ajuns la batranelul care inprumutase lazile el umbla la stupi, am descarcat lazile si baiatul cu care eram a spus sa plecam repede ca sa nu ne intape, eu din contra m-am apropiat si ma uitam la batranel cum umbla la stupi, mai era un domn care il ajuta pe batranel , cand a vazut ca nu ma intapa nici una a spus baiete tu trebuie sa iti cumperi albine ca albinele te plac . Cand am ajuns casa i-am inebunit pe parinti ca eu vreau albine si nimic altceva,ei au spus ca sa mai astept,eu am tot cautat sa cumpar fara a stii ceva despre apicultura . Intr-o zi ma intalnesc cu un prieten care are albine si l-am rugat sa imi vanda si mie un roi , el a spus ca nu vinde ,era singurul care credeam ca ma va ajuta . De atunci am umblat zi de zi prin sat sa vad cine are albine ca sa il rog sa imi vanda,nimeni nu avea de vanzare.Am tot umblat pana am vazut intr-o curte niste lazi ,am intrat in curte si mi-a iesit o doamna mai in varsta in cale, am intrebat-o daca nu le vinde ,ea mi-a spus ca da ,eu am intrebat pretul ,cand mi-a spus cat vrea pe ele am crezut ca isi bate joc avea vre-o 15-16 lazi orizontale si verticale + 2 roinite + 25 rame pline cu miere + peste 200 rame noi+caturi+capace cu tabla+multe altele toate acestea le-am luat cu incredibila suma de 40 ron.Am tot carat pe ele 2 zile .Pe urma era cam tarziu sa mai cumpar albine,m-am hotarat sa studiez tot ce tine de albine pana la anul urmator,asa am facut,tot ce a fost de albine am citit . In luna Mai a acestui an au venit mai multi stupari la mine in zona la salcam , nici unul nu a vrut sa imi vanda ,in acea perioada a murit si bunica care state undeva mai la munte,unul dintre cei care au fost la salcam 2 aici la mine a mers si la salcam 3 in zona unde statea bunica, cand am plecat de la inmormantare ne-am oprit cu tata sa intrebe si el , atunci tatal unuia dintre stupari l-a intrebat pentru cine ii trebuie el i-a spus ca pentru mine ,cand a auzit batranul stupar cati ani am mi- a spus sa merg numai cu lada si imi va da . Atunci am avut prima mea familie de albine !
Sper ca nu v-am plictisit prea tare !
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde Alexu » 19 Dec 2012, 20:35

Bravo Razvane , tot la 14 ani am inceput si eu , avem povesti asemanatoare . Acum am 23 si am gradina plina de stupii :lol:
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Mesajde Razvan HD » 19 Dec 2012, 21:27

Pun si eu poza cu una din cele 2 carti ale mele !
Asta a fost a bunicului meu !
Fişiere ataşate
Fotografie-0044.jpg
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde Razvan HD » 19 Dec 2012, 21:35

;)
Fişiere ataşate
Fotografie-0045.jpg
Razvan HD

Mesajde Adi Hodis » 19 Dec 2012, 22:06

Razvan HD scrie:Buna ziua ! Ma numesc Razvan , sunt din comuna Criscior Judetul Hunedoara , am 14 ani ! Albinele imi plac de 2-3 ani dar abia in primavara aceasta m-am apucat de apicultura ,am inceput cu 1 roi si acum am 2 famili si 4 roi .
O sa pun si ceva poze cu mica mea stupina , sper sa am timp saptamana asta ...
Cu stima Razvan !

Salut Razvan.
Uite un leat de-al tau si cam aproape de tine. E din Brad, linga Deva, are albine de la 8 anisori. Acum are tot 14 ani ca si tine.
Ma bucur cand va vad asa tinerei stuparei :)
Succes va urez.
Asta e Bogdan.
Fişiere ataşate
290520101069 (Large).jpg
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Razvan HD » 19 Dec 2012, 22:29

Adi Hodis scrie:
Razvan HD scrie:Buna ziua ! Ma numesc Razvan , sunt din comuna Criscior Judetul Hunedoara , am 14 ani ! Albinele imi plac de 2-3 ani dar abia in primavara aceasta m-am apucat de apicultura ,am inceput cu 1 roi si acum am 2 famili si 4 roi .
O sa pun si ceva poze cu mica mea stupina , sper sa am timp saptamana asta ...
Cu stima Razvan !

Salut Razvan.
Uite un leat de-al tau si cam aproape de tine. E din Brad, linga Deva, are albine de la 8 anisori. Acum are tot 14 ani ca si tine.
Ma bucur cand va vad asa tinerei stuparei :)
Succes va urez.
Asta e Bogdan.

Buna seara ! Are cont pe forum ? Caci Bradul e la doar 6 km de mine !
Razvan HD

Mesajde Adi Hodis » 19 Dec 2012, 23:56

Are cont pe forumul vechi, din ce-mi amintesc eu.
Am cautat un pic dar nu l-am gasit. O sa mai caut cand am timp.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Razvan HD » 20 Dec 2012, 22:11

Sa continuam cu a 2-a carte e mai noua dar din pacate asa am primit-o cu coperta mazgalita :( ,dar continutul conteaza :!: ;)
Fişiere ataşate
Fotografie-0046.jpg
Razvan HD

Mesajde Razvan HD » 20 Dec 2012, 22:11

:D
Fişiere ataşate
Fotografie-0047.jpg
Razvan HD

Mesajde Razvan HD » 21 Dec 2012, 21:53

Asta e o parte din Presa de facut faguri a bunicului , doar partea asta am mai gasit-o din pacate ! :(
Fişiere ataşate
Fotografie-0048.jpg
Razvan HD

Mesajde Razvan HD » 21 Dec 2012, 21:55

Asa arata deasupra ...
Fişiere ataşate
Fotografie-0049.jpg
Razvan HD

Mesajde Razvan HD » 22 Dec 2012, 21:07

Astazi am fost cu Mocanita ! :D
Fişiere ataşate
Fotografie-0029.jpg
Razvan HD

Mesajde Razvan HD » 22 Dec 2012, 21:08

A fost super ! :D
Fişiere ataşate
Fotografie-0031.jpg
Razvan HD

Mesajde stuparul2011 » 22 Dec 2012, 21:20

buna,
eeeeeeeeeee......
la mocanita si eu ma chinui de vreo 3-4 ani sa ajung, dar pana acum nimc...........
cine stie poate pe viitor.
am auzit ca este foarte frumos+muuuuuuuuuuult fum.
mi-au spus colegi de facultate, de prin zona, sau care au fost.
noi in facultate ne tot faceam planuri sa mergem, dar fiecare cu ale lui si nu am mai ajuns.
asa cum spuneam poate in viitor voi ajunge.
numai bine
stuparul2011

Mesajde Razvan HD » 22 Dec 2012, 21:31

Cand veniti astept un mesaj sa ne intalnim !
Numai bine !
Razvan HD

Mesajde Razvan HD » 23 Dec 2012, 23:21

Astazi am fost la stupina sa le ascult sa vad cum sta treaba pana in momentul de fata , pana acum totul este in regula . :D
Sa ajute Dumnezeu sa fie totul bine pana la capat !
Razvan HD

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?