cristi_vidican scrie:...
Nu se compară cu scula cumpărată de tine, dar aceste instrumente ajută foarte mult.
Cristi si Ovidiu ... din proprie experienta, pot sa spun ca sint bune acele instrumente, nu zic nu dar daca sinteti atenti pe la min. 4, veti vedea cauza necesitatii acelor instrumente. Cauza care nici nu ar trebui sa existe.
Ovidiu, iti amintesti cand ti-am explicat exact acelasi fenomen ?.
Acel fenomen
nu apare daca dreptarul pe linga care trece scandura, este reglat cat mai perfect paralel cu axa panzei de circular.
In caz contrar, functie de/ si cat de mult este abaterea de la paralela, dintii panzei taie din scandura ( mushca ) la iesirea prin scandura. Astfel apare tendinta de a ridica scandura + ca arunca rumegus inspre tine si mai mult decat de obicei. Periculos pentru ochi si inhalare.
Cand reglati dreptarul ( shtail, se zice pe la mine ), verificati daca ati obtinut aceeasi distanta intre panza si dreptar atit la intrare cat si la iesirea dintilor in/din masa circularului.Si o sa vedeti ca nu se mai intampla ceea ce explica in video, adica nu va sint chiar necesare acele instrumente.
La piesele care sint cu o latime de sub 15 cm, eu folosesc acel impingator cu un cuiutz in capat ( de care am mai zis ).
Panza o ridic la fel ca in video, cat sa iasa putin din scandura.
Cu impingatorul, pot sa tin piesa lipita de dreptar chiar si la piesele cu latime mica, de 10 mm, lucru care nu prea merge cu acel instrument.
Nu zic ca nu e bun instrumentul ci zic ca, mie imi iese mai bine cu impingatorul. Incercati ambele variante dar sa reglati bine dreptarul.