Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cât costă un deget tăiat?

Mesajde ovidiu_78 » 22 Dec 2012, 22:08

Primul lucru care am facut la circular a fost acesta,nu stiu cum ii zice in romana,in engleza table saw sled,e foarte usor de facut,e fffff util,practic,si lucrezi in siguranta cu el
L-am facut dupa modelul lui matias de pe site-ul
www.woodgears.ca

Doar ca e mai mare ca acela,cu al meu pot debita si de-al lungul fibrei pina la 50 cm si nu trebuie sa folosesc ghidajul circularului,orice poti face cu el
Fişiere ataşate
image.jpg
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ovidiu_78 » 22 Dec 2012, 22:09

2
Fişiere ataşate
image.jpg
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ovidiu_78 » 22 Dec 2012, 22:14

Si asa ceva am facut cu el :)
Fişiere ataşate
image.jpg
ovidiu_78

Mesajde modigliani » 22 Dec 2012, 22:45

ovidiu_78 scrie:Si asa ceva am facut cu el :)

Extraordinar !!!!! M-ai dat pe spate cu "tricotajele" alea din lemn !!! FELICITARI !!!!!!!
modigliani

Mesajde ovidiu_78 » 22 Dec 2012, 23:06

Si atunci asta?!? Si manual l-am facut totul
Fişiere ataşate
image.jpg
ovidiu_78

Mesajde Ioan Guist » 22 Dec 2012, 23:10

Nene Ovidiu,
Meserie! Da... nu-mi faci si mie un stup din asta la ...andrele?
Macar o pereche de rame de ochelari si o centrifuga.
Ce minunatie poate iesii din mana omului.Cred ca ...si sa mai traiesc doua vieti si nu fac asa ceva.

Bravo
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde modigliani » 22 Dec 2012, 23:11

ovidiu_78 scrie:Si atunci asta?!? Si manual l-am facut totul

Deja esti cinic !!! :lol: :lol: :lol:
modigliani

Mesajde ovidiu_78 » 22 Dec 2012, 23:22

:)))

Ideea pozelor era ca orice se poate face si cu circularul,sau manual,doar sa avem grija cu sculele,mai ales cu cele electrice,sa nu credeti ca nu m-am taiat vreodata cu cutitul sau dalta de lemn,dar tot din vina mea...graba...neatentie...oboseala...
De cite ori ma uit pe youtube la mari tamplari sau mesteri lemnari,care sunt de zeci de ani in domeniul acesta,si nu am vazut unul care sa aiba un deget lipsa..cred ca ei pun in primul rand siguranta si apoi restul...si chiar cind fac si o demonstratie mica si atunci ii vezi ca isi pun ochelarii,casti pe urechi,poate si pt praf masca,deci sunt obisnuiti asa,asa ar trebui sa lucram si noi
ovidiu_78

Mesajde Adi Hodis » 23 Dec 2012, 00:03

ovidiu_78 scrie::)))

Ideea pozelor era ca orice se poate face si cu circularul, ...

:shock:
Hai mai Ovi, chiar orice ? ... no' fa rumegushu' scandura !. :P
Si ca sa nu para ironie ... daca tu tragi o atza, nici eu nu pot sa o imping. :P
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde modigliani » 23 Dec 2012, 00:06

ovidiu_78 scrie::)))

Ideea pozelor era ca orice se poate face si cu circularul,sau manual,doar sa avem grija cu sculele,mai ales cu cele electrice,

Ovidiu , nu stiu daca ai inteles prin ce-am trecut , insa iti explic pe indelete :

Respect protectia muncii ..... intr-un mod nativ , daca vrei sa-i spui asa . Absolut niciodata nu am avut niciun asemenea accident , si lucrez continuu cu fel de fel de scule electrice ( in mod special cu cele de prelucrari prin aschiere ) . Profesional .... stiu de capu' meu . Cunosc sculele si parametrii optimi in care acestea se folosesc , si niciodata nu am facut exceptii .

De cand ma stiu eu ( profesional vorbind ) lucrez cu stiplex , lemn si metal ( trei dintre cele mai folosite materiale in ceea ce fac ) .

Intr-o seara tarziu , pe la 22 00 h aveam nevoie imperios de doua grinzi de lemn care sa-mi incadreze un panou publicitar . Aveam un singur caprior de 10 x 10 , maine trebuia livrata lucrarea iar eu nu aveam de unde sa procur la acea ora inca unul . Modific configuratia panoului cu doua grinzi de 10 x 4,5 cm urmand sa despic capriorul pe lungime ....... Perfect constient ca ce voi face eu ..... NU SE FACE , pun pe flex disc de lemn . Flexul cu regulator de turatie ma ajuta ca in timp de ..... 1 ora ( !!!) cu maxima atentie sa despic capriorul fara nicio problema . La finele lucrarii capriorul despicat arata ca si taiat in banzic , iar eu constient de pericolul prin care-am trecut imi curgeau apele pe frunte de emotie ...... Si fac greseala fatidica ! Fiind tarziu in noapte las pe flex discul de lemn spunandu-mi ca am sa-l scot maine , ca am sa-l inlocuiesc cu cel de metal ......

.............................................................

A doua zi la prima ora livrez lucrarea si ma apuc de altele . Printre acestea aveam de terminat un "rahat" de lucrare din stiplex transparent de 3 mm . La lucrarea respectiva mai i-mi trebuia o bucata de 20 x 15 cm s-o termin . Neavand-o ma duc la atelierele vecine si cer bucata respectiva . Am gasit intr-un final la unul dintre acestia , dar sa aflu mai tarziu ca de fapt nu-i stiplex (100 %) ci un "bull-shit" chinezesc , un compozit ciudat , menit sa-l suplineasca pe acesta .

De pe acesta lipsea folia de protectie , folia ce de obicei cuprinde si normele prelucrative ale respectivului material . Ori , Dumnezeu mi-e martor , ce-ar putea avea stiplexul in mod special iar eu sa nu stiu ?

In graba am intins mana dupa prima scula necesara unei debitari rapide si-am intalnit flexul de ieri cu discul de lemn pe ax . Cunoscand perfect parametrii tehnici necesari prelucrarii stiplexului nu era o problema debitarea acestuia pe o lungime de 20 cm . Insa , insist , ..... acela nu era stiplex !!!!!!! Estetic vorbind era absolut identic . ..... Insa nu ajungea asta .....

Manevrand flexul si panza in material exact asa cum facusem probabil de mii de ori ...... nu ma asteptam ca materialul sa se topeasca agresiv pe panza , s-o "sugrume" , si sa mi-o arunce brusc in mana stanga ........

Cam asta a fost , in mare ...... De mii de ori din primavara-ncoace mi-am spus ca banala folie de protectie daca s-ar fi aflat pe suprafata materialului ...... m-ar fi putut , poate , preveni macar ca trebuie sa fiu ..... SI MAI ATENT decat ..... FOARTE ATENT !

.................................................

Nene , ascultati acilea la un "meserias batran" : Scula-i scula ! Buna , rea , cum o fi , te-nveti cu ea pana la urma . Da' si materialu-i material ..... Cu ala nu te-nveti decat cand e prea tarziu ! Ce face un tamplar cu un nod "de fier" la o bucata de stejar cand ii arunca sipca din panza ???
modigliani

Mesajde ovidiu_78 » 23 Dec 2012, 00:57

Bine Adi nu chiar orice,dar foarte multe,tu stii doar

Ai dreptate modigliani,si materialul conteaza,si sculele,si eu am patit acuma 2-3sspt cu flexul ceva ce putea fi nasol,taiam ceva canal mic la o panza de cuter,ca asa era modelul ca nu intra alte panze in el decit care are un mic canal,le-am prins in menghina,am taiat un pic si mi-am zis hai sa mai finisez si din alta pozitie,si intorcind flexul am atins cu aratatorul de la mana stanga panza flexului...si niciodata nu tau cu flexul fara carcasa de protectie a panzei,am polizat ceva inainte de aceea nu era pusa...dar slava Domnului ca aveam ceva manusi de material si doar pielea mi-a luat ca la o taietura de cutit,dar nici sange nu a curs,m-am ales cu o sperietura grozava,si o invatatura de minte
Imi pare rau pt ceea ce ti s-a intamplat
ovidiu_78

Mesajde cristi_vidican » 23 Dec 2012, 07:16

Iată și video cum se face dispozitivul lui Ovidiu
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ovidiu_78 » 23 Dec 2012, 07:31

Exact acesta,doar cu mici modificari pt circularul meu,sunt o gramada de asemenea proiecte pe net,dar asta mi-a placut cel mai mult,e foarte sumplu,in 20 min l-am facut
ovidiu_78

Mesajde kamy » 23 Dec 2012, 09:46

Fratilor,sant cam nefolositoare masurile de protectie imediat dupa ce se intampla.pana acu 2 ani cand am luat primu circular de magazin am lucrat si lucrez doar cu artizanale.clasa a noua si a zecea am facut-o la scortari,in sala de masini si inca de atunci mi-am impus sa nu trec degetele peste cutitele de abrict,la circular cat se poate cu prelungitoare din lemn ca e mai ieftin,uneori folosesc chiar 2 odata la bucati mici,odata din graba mi-am indreptat o unghie,da la mine belea mare sant ochii neprotejati,rumegus,piatra,metal,si dupa ce o patesc sa vedeti ce repede pun ochelarii!
kamy

Mesajde janese » 23 Dec 2012, 16:14

fratilor...care aveti trecere la dan margarit!!!...ia intrebatzi-l ma.... cum si-a pierdut o parte din deshtu mare de la stanga????ca parca nu e intreg!!!!zic aici ca nu e off-topic!...sa traiesti ma DM-ule!!!! :idea:
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE