Cristian IONITA scrie:Cata lipsa de caracter trebuie sa aiba un om calificat ca sa dea spaga ptr un job la privat ... sau ... cat de imbecil sa fii ca sa crezi asta

Existența sau lipsa caracterului in lumea reala, dominată de instinctul de supraviețuire este o teorie care se livrează " fraierilor", pentru a hrăni speranța că în domeniul privat, te angajezi ori promovezi numai , repet, numai daca esti competent! Exemplul cu șpagă pentru jobul din telefonie, era valabil acum cativa ani. Între timp, au apărut și alte domenii, asa zis private, dar care trăiesc din contracte cu statul( atat de hulit de unii), de exemplu domeniul de consultanta , mai exact " studii de fazabilitate"! Orice ati spune, pentru un job din acesta, de ...responsabil cu timpul liber si taiatul frunzelor la câini, se da o bătălie atat de mare incat armele nici nu mai conteaza. Bine, mai sunt si alte specializări, gen IT, care fac programe pentru casa de sanatate, politie, dirijare trafic rutier, ale căror softuri merg foarte bine, doar atunci când sunt în repaus! Sa fie de vina " calificarea angajaților? Ori ă managerilor? Atunci este normal ca pe lângă cunoștințele profesionale necesare jobului, este absolut necesar sa cunosti ...pe cine trebuie! Daca nu ai aceasta...abilitate, o poti dobândi, în schimbul unei colecții cu fotografii cu doamna...Klara(acum nu mai stiu cine este pe bancnota de 100 eu) ori o colecție cu fotografii ale președinților americani! In rest , sa fiti sănătoși! Ah, sa nu uit! Toti angajatii, fie din mediu privat, fie de la stat, sunt convinși că șefii lor sunt niste....*******! Sper ca CI, nu se consideră...." suptalternu'" meu!