gyltv09 scrie:Se pune "poprire" pe banii europeni destinaţi apiculturii
Tinerii fermieri trebuie să aibă peste 230 de stupi pentru a primi bani europeni
articol de: Adrian CRĂCIUN
Se pune "poprire" pe banii europeni destinaţi apiculturii
Vin .... secretar în cadrul Cooperativei Apicultorilor Profesionişti.
Domnule, indivizii care au facut asta, niste ******* in loc sa continue atragerea acelor fonduri asa discutabil cum se fac ele, atragere la care oricum stam prost la majoritatea capitolelor- au taiat orice sansa a cuiva la inceput de drum de a face ceva! In articol se vorbeste doar de cutii si albine! Ca in final sa ai 1000 de familii si sa faci industrie- dupa calculul meu 1000 cutii in final ar insemna undeva la 33 333 euro, fara rame, faguri tabla si multe altele! Dar dincolo de orice abordare de acest gen inainte de orice ar trebui sa ai terenul... 200 de familii initiale pe o vatra e cam nasol, 1000 complica mult lucrurile iar investitia ar trebui sa fie mult mai mare decat estimeaza astia! Chiar daca ai tine in arenda 10 vetre ca totusi sa ai un castig din productie, costurile cred eu ca sunt prea mari ca sa merite chiar si 50 0000 euro! Eu unul daca as avea aceste sume mari de investit sau admitand ca as face rost- NU AS FACE PROSTIA SA INVESTESC in Stuparit conditiile in care talhari care ne conduc nu imi dau nici o scutire de impozit iar la momentul initial ar trebui sa fiu deja in lista celor ce platesc impozit! Stau si ma intreb daca raman la negru cu cei 1000 de stupi si nu fac decat inregistrari elementare, nu decalr decat 70 de stupi, in final castigul din neplata impozitului timp de 5 ani nu ar fi mai mare decat efortul de a realiza NOUL plan cincinal....