lucky5strike scrie:Parca vad ca le ia astora un an sa puna un nou guvern...

Asta am voit sa spun si eu mai sus, suspectand un blat între psd si președinte. Unu' rămâne președinte, unu' rămâne premier. Pana se gata mandatul!
Este posibil sa ma înșel si nici macar nu imi doresc asta. Este o strategie electorală a președintelui care își vede amenintat tronul de mai tânărul consatean .
Argumente.
Din cate stiu eu in ultimele sase luni de mandat, președintele nu poate fi demis. Nici nu poate dizolva parlamentul, chiar dacă parlamentul respinge două propuneri consecutive de premieri. Parlamentul nu poate fi dizolvat in ultimele sase luni de mandat.
Scenarii:
1. Propunere de 2 premieri respinse consecutiv , până la sfârșitul anului. Rezultat: vvv rămâne interimar. Pana trece anul nou, se bea vinul, se mânca porcul, în ianuarie nu lucra parlamentul, vine februarie, o lalaie până în martie, aprilie si gata , s-o dus timpul ca sunt alegeri locale . Deci efect zero.
2. O singură propunere de premier, sică mandolina, respinsă până la sfârșitul anului, Vvv rămâne interimar . După sărbători, vezi punctul 1. Acelaș efect.
3. Sică mandolina este votat premier. Face bugetul,il duce in parlament, pica bugetul, moțiune de cenzură, pica trupa de muzicanți. Alegeri locale cu psd " victima" ă masinatiunilor președintelui. Rezultat zero.
3. Vvv rămâne interimar, până după alegeri, se propun 2 premieri ce vor fi respinși de parlament, aceeași lalaiala, rezultat zero.
Indiferent ce scenariu as face, tot psd imi iese la guvernare, chiar dacă acum, spre deosebire de europarlamentare, președintele se bate cu cărămidă in piept ca a dat jos psd. O nouă cacialma!
Si totusi ma intreb ce coace .... puie monta? Va nasi psd-ul dandu-i un nume nou si posibilitatea sa guverneze cu usr și Barna președinte? Un nou " usl"? Este o întrebare, un scenariu si nu o profeție!