Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 15 Oct 2019, 16:30

Sa umplu tara da analisti . In doua trei cuvinte apar opinii ferme cu privire la viitor. De la urmasul babei Vanga, ce vede viitorii burtosi , la nepotul lui Nostradamus, care vede un govern abia peste un an, pana la revelatul monarchist de pripas, toti cauta cate un carlig pentru a-si invinge tristetile si pentru a se convinge de frumusetea trecutului aliniat la paralela de Videle. Paraleli la un stat parallel.
Indraznesc si eu sa intru in clubul prezicatorilor. Mat in 4 mutari:
1 Guvernul va fi votat; rapid, la prima sau a doua strigare
2 Va fi propus un candidat la CE
3 Va fi modificata legea alegerilor primarilor si presedintilor (in 2 tururi)
4 Va fi inaintata legea desfiintarii sectiei speciale, psd si alde se vor opune, guvernul va demisiona si ori se vor face alegeri anticipate ori vor vota tot ce li se propune. MAT!
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Bambucha » 15 Oct 2019, 18:58

lucky5strike scrie:Parca vad ca le ia astora un an sa puna un nou guvern... ;)

E de urmarit... desi eu cred ca puie msd va vota noul guvern tocmai pentru a se aseza dupa tufis, de unde sa se prefaca ce baieti buni sunt si cat ajuta ei Romania de 30 de ani sa devina o tara subsahariana. Au tot interesul sa faca asta pentru a duce Pnl intr-un an la 15 %
E drept ca sunt si vor fi ajutati de toate televiziunile de partid si enumar de la cretinatatea tv, latrina 3, labe1, cacana guita tv, inclusiv televiziunea de stat tvr, pe unde se tot perinda diversi anal-isti si consultanti cu bratele bine infipte in bugetul Romaniei ce ne flutura zilnic sondaje cu psd 70 %, USR la minus 20 %, cat de rai sunt, ca ce bulangii sunt ca nu intra la guvernare...etc :lol: se freaca ferul pana se inroseste :mrgreen:

Si ca sa ma inscriu si eu in moda sondajelor am sa fac si eu unul pentru 2020 dupa ce am intrebat 10 oameni de pe strada, in conditiile in care va sta pnl un an la guvernare
:

PSD 15%
Pro Ponta 15%
USRplus 40%
PNL 15%
PMP 3%
UDMR 4%
restul 8%

marja de eroare 2%

Nota: Informatii fara garantie!
alle Angaben ohne Gewähr!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde stefanbad » 16 Oct 2019, 11:09

Culmea e ca USR-ul se teme sa nu piarda din voturi si atunci nu intra la guvernare, dar tocmai din cauza asta vor pierde din voturi: se intreaba lumea de ce nu intra si ei la guvernare (cu anumite conditii), ce sa mai astepte? dupa alegeri cred ca vor avea peste 50% incat sa nu ii mai intereseze de vreo alianta? nu! tot vor trebui sa negocieze si sa guverneze impreuna cu altii. Atunci intreabarea este de ce nu acum? Pare o lasitate din partea lor.
stefanbad

Mesajde feederman » 16 Oct 2019, 18:08

Cauzele pentru care Romania va scartiai inca mult timp :
- Remanenta mentalitatilor comuniste in constiinta electoratului de varsta a doua si a treia.
- Ponderea aceluiasi electorat in masa electoratului romanesc este foarte ridicata, peste 50%; simpatizantii lui Vadim Tudor si Dan Diaconescu, justitiari convinsi, nu au emigrat, nu sunt in greva electorala, nici nu au decedat, ei s-au redistribuit la psd, pro r, alde si la usr.
- Duplicitatea BNR, care nu a permis cursului valutar sa urmeze traiectoria normala si evolutia inflatiei pentru a sincroniza puterea de cumparare cu PIB . Cum pot creste pensile si salariile cu 70 sau 100% din condei, cand PIB a crescut doar cu 5+ 4 % in ultimii doi ani. Cum poti sa produci an de an doar 100 de kg miere, dar sa castigi 3400 lei anul acesta fata de 2000 anul trecut? O eliberare a inflatiei in urmatorii ani ar duce psd la 70 la suta.
- Partidele balama programate cu buna stiinta sa incurce lucrurile.
- Cuiul lui PEPELEA plantat in viitorul Romaniei, si care este reprezentat de pensile si salariile, ce vor trebui marite anul viitor de un govern diferit de cel care le-a facut.
- Veleitarismul specific getilor, transmis politicienilor romanilor de astazi, care odata catarati pe un scaunel, sunt marcati de un ego cumplit, de incapacitatea de a renunta la orgolii si de a se uni pentru binele comun. Cu parere de rau pentru simpatizantii USR, am remarcat persoane cu valoare individuala deosebita, asociate intr-un colectiv care arata din ce in ce mai lipsit de simtul realitatii si al solidaritatii nationale. Cred ca sunt marcati de un orgoliu si o aroganta colectiva, in care ideea de baza este superioritatea unui tineret arian asupra cetatenilor depasiti si invechiti, cu formatie culturala si morala in trecutul recent. Se cred chematii destinului, pentru a salva o Romanie formata din oameni buni, dar neinformati. In naivitatea lor, ei cred ca daca le vor citi romanilor o carte, acestia vor lepada valul ignorantei si se vor incolona pe drumul spre fericire. Plecati cu ideea nobila a imacularii politice par a fi esuat in conservatorismul politicianist al prezervarii unor dulci privilegii parlamentare. Insa romanii au inteles ca acestia asteapta ca PNL sa fie epuizat si ingropat, pentru a veni ei, pe teren defrisat de maracini, calare , pe calul alb al salvarii Romaniei.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Shrek » 16 Oct 2019, 20:05

Rendez vous ori deja vu?!
Si, asa cum era de așteptat, după răsturnarea guvernului, președintele o iesit pa sticla si o anunțat că i-o dat lu' Orban....însărcinarea de prim ministru. O facut-o cu aceeași mina, pe care o faci cand dai bani împrumut dar esti convins că nu-i mai vezi in veci! Nimeni nu o mai ranjit, pardon , zâmbit și nici nu o mai topait de bucurie. Si-or strâns mana si or plecat fiecare in treaba lui, spunadu-si in gand "du-te invartindu-te"!
După acest episod, incep rendez vous-urile. Fiecare mireasa petita se lasă greu. Ba vrea sandale, ba vrea cercei, ba tichie cu mărgăritar. Junele, ca orice crai autohtoton, le promite orice, în speranța că...magafaua pleacă miercuri la Ploiești si o sa ...treacă degrabă. Guvernul!
In timpul asta, incep ...deja vu-urile! Boc se metamorfozează in....Orban, Nuti in ...Ali - nuta si tot asa! De la voi murira doi, de la noi scapara doi, suntem chit! Va aduceti aminte cu maririle de salarii ale profesorilor?! Era unu' chior si matol, care spunea ca sunt bani, ca sunt pe undeva p-acolo si daca iese el președinte o sa le dea la profesori mu....lte avantaje! A iesit si a dat tuturor ! Tepe! Asa cum a promis. Acum, un alt președinte anunță că nu o sa se taie nimic! Poate vreo" pamblica", în campanie. Dar după? O sa avem iar criza si austeritate " decat" sa isi poata Ali-nuta cumpara posete si eventual , pământ? Intreb si io?
Shrek

Mesajde feederman » 17 Oct 2019, 15:07

Nepot de cioban din Rasinari, care moare de dragul Romaniei. De ce ai mai votat motiunea? Sa fie bine, ca sa nu fie rau?! A conduce tara este o capcana? Este valabil si pentru functia de presedinte baciule? Trist, pentru ca in omul asta mai cred inca oameni de buna credinta. Catavencu are stranepoti cu ghiotura.
Inregistrare interna oferita de Rise project.

„Dacă intrăm acum la guvernare, pur și simplu validăm PNL-ul”, a spus Barna. „De asta nu trebuie să cădem în capcana PNL, de a cere 1-2-3 ministere: pentru că ei ne vor da orice!”, a spus liderul USR.

„Ideea că intrăm cu ei la guvernare și că îi validăm înseamnă, pentru ei, raiul pe pământ. Este exact ce-și doresc ei de la noi. Marea lor chinuială era tocmai asta: băi,cum să atragem și USR-ul?”, a spus Barna.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Bambucha » 17 Oct 2019, 20:40

stefanbad scrie:Culmea e ca USR-ul se teme sa nu piarda din voturi si atunci nu intra la guvernare, dar tocmai din cauza asta vor pierde din voturi: se intreaba lumea de ce nu intra si ei la guvernare (cu anumite conditii), ce sa mai astepte? dupa alegeri cred ca vor avea peste 50% incat sa nu ii mai intereseze de vreo alianta? nu! tot vor trebui sa negocieze si sa guverneze impreuna cu altii. Atunci intreabarea este de ce nu acum? Pare o lasitate din partea lor.

Fara a ma erija intr-un avocat de-al dumnealor si dincolo de a depune patima pentru un partid sau altul cum au facut/fac alti colegi de-a lungul istoriei postdecembriste, am sa incerc totusi sa fac un rationament realisitic din unghiul meu de vedere, unghi al unui om ce tocmai vine de la sapa si lopata, astfel incat daca nu este prea coerent va rog anticipat sa ma scuzati. Deschid si inchid totodata paranteza, ca personal am ales sa votez intodeauna principii, nu partide sau oameni, si nici macar ideologii, considerand ca in secolul nostru acestea sunt difuze, pe moment conjuncturale, fluide, in multe puncte intersectabile prin urmare nu se pot defini exact.

Plecand de la faptul ca, in urma alegerilor parlamentare din 2016, fractiunea USR a obtinut circa 8.90 % din sufragii, plecand si de la faptul ca aliatul PLUS nu este reprezentat de nici un fel in parlamentul Romaniei, plecand de la experienta tragica a guvernului tehnocrat din 2016 cu 0 (zero) suport parlamentar urmarea fiind decontul politic si prezenta record negativa (circa o treime din total voturi) la cele mai importante alegeri din Romania, plecand de la realitatea ca parlamentul actual (si dezvolt mai jos) este ostil, peste legi si cetateni, de rea credinta si rau intentionat, desi si-a pierdut legitimitatea etica/morala/democratica/politica/ conform rezultatelor din 26 mai, plecand de la principiul ca o guvernare executiva nu ar trebui sa guverneze excesiv prin ordonante de urgenta (care nu sunt urgente) ci ar trebui lasat in acest sens legislativul (parlamentul), plecand de la toate aceste aspecte putem observa incompatibilitatea crasa dintre parlamentul actual ilegitim si un guvern incropit la repezeala dintr-o oaste de stransura fara absolut nici un suport si fara absolut nici o putere, astfel incat o intrare la guvernare in acest moment sa fie absurda. E ca si cum ai bate cuie de 14 cu mana! Cu toata bunavointa, nu poti sari peste putinta!
In schimb, dupa capul meu, ar trebui sa sprijine guvernul monocolor PNL, daca tot au votat motiunea, si intrat la guvernare impreuna cu PNL dupa anticipate/parlamentare la termen. Sa speram apoi ca PNL va scapa de dinozauri si se va reforma. Vom vedea.

Revin la parlament ostil, geneza acestuia coboara undeva in 2004, cand la guvernarea Romaniei in loc sa avem o casta mafiota postcomunista, am ales sa avem 2 caste. Odata cu timpul, acestea au inceput sa se razboiasca intre ele (evident in detrimental cetateanului) pe resursele statului. Avem declaratia “lui” tanti Nutzi: “cand se schimba guvernarea, se schimba doar directia robinetului catre alt buzunar”. Si totusi pe langa toate aceste rafuieli aveau loc si afaceri transpartinice PSD-UDMR-PDL-PNL-UNPR totul culminand cu alianta USL (PSD-PNL) punct culminant, cand a inceput daramarea statului de drept, in dispret profund fata de cetateanul jupuit cu 75 % din ce muncea/munceste.

Norocul nostru ca natie a fost sa aderam la NATO/UE asadar a trebuit sa jucam si noi dupa niste reguli elementare de civilizatie. Bine-nteles ca tot frontul transpartinic a fost prins cu budigaii in vine. Sa nu ne miram azi ca avem in comisia Iordache un Marton Arpad sau un Varga Attila la CCR din partea UDMR codemolatori al statului roman, sa nu ne miram de ce voteaza 2 judecatori CCR propusi de PMP intr-un fel iar in momentele esentiale cand e nevoie au loc scurgeri de la PMP catre PSD, sa nu discutam cine este Pictor Monta si ce reprezinta el, de asemenea nu ne mai mira apendicul Alde, si iarasi sa nu ne miram din ce partid a fost propus “av. Poporului” pensionarul de lux amnistiat de taxe sau din partea cui a fost propusa Mona Pivniceru judecator CCR.

Sunt convins ca stiti aceste lucruri, dar e bine sa le mai scoatem la lumina din cand in cand.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde feederman » 18 Oct 2019, 19:13

[quote="Bambucha"]
Plecand de la faptul ca, in urma alegerilor parlamentare din 2016, fractiunea USR a obtinut circa 8.90 % din sufragii, plecand si de la faptul ca aliatul PLUS nu este reprezentat de nici un fel in parlamentul Romaniei, plecand de la experienta tragica a guvernului tehnocrat din 2016 cu 0 (zero) suport parlamentar urmarea fiind decontul politic si prezenta record negativa (circa o treime din total voturi) la cele mai importante alegeri din Romania, __________________________________________________________________
[quote]
Permiteti-mi sa comentez pe marginea ideilor din aceasta expunere. In contradictie cu opinia generala, conform careia guvernarea Ciolos a fost un esec datorita ineficientei, dezastrul inregistrat de segmentul democratic la alegeri s-a datorat lipsei unei comunicari agresive, vizibile si permanente din partea guvernului si mai ales unei campanii distructive de defaimare si manipulare, desfasurata de PSD prin intermediul mijloacelor de informare in masa in care au stralucit, tvr, trustul I ( antenna 3), Romania tv. Relevanta si cu effect devastator, este sintagma celebra a casalotului asudat-Chiriac (grobian dar asta I se potriveste cel mai bine) scolit in intoxicari si spalarea creierului, la batrana Scanteie comunista. “ Guvernul Zero” este creatia de geniu al raului, care i-a ingrozit pe microcefali si i-a determinat pe zombii Romaniei sa sa se inghesuie la votare précis directionati spre psd. Lui I s-au adaugat si alti meseriasi in ale dezinformarii, insi cu instruire si coordonare de aiurea, care seara de seara turnau franturi din apocalips in capul omului frant de oboseala zilei si de litrul de bere traditional . Atentie la Catalonia! Nimic nu este intamplator.
Nimeni nu a spus ca guvernul Ciolos a reusit o macrostabilizare( cine stie ce aia?), o asanare a ssistemului financiar, o inflatie minima si o crestere rezonabila a pensiilor si salariilor. Si char daca uneori se mai auzea cate o opinie timida, era acoperita de corul contras-ilor.
In acest context a aparut si USR. Intamplato? Mai sa fie? Cui se adresau ei? De unde luau alegatori? Facea Romania exceptie si avea un corp electoral de 115%. Prezentat ca partid de dreapta, era clar ca viza fragmentarea acelui, vetust si anacronic partid al burgheziei traditionale romanesti. Acel partid care se incapatina sa se racordeze la trecut, acel partid subminat prin tradari si tortura imediat dupa 6 martie 1945. Noul partid se adresa in special generatiei tinere, crescuta in atmosfera de minciuni si calomnii la adresa a tot ce constituia democratie, cultura si morala in perioada interbelica. Sub imperiul calomniilor remanente, aceasta generatie retinuta in creditarea cu incredere a unui partid perceput in subconstient, ca fiind unul al nedreptatilor sociale, dar dornica de schimbare, s-a regasit in acest nou partid drapat cu o toga alba, care clameaza dreptatea sociala, justitie si demnitate. Evolutia ulterioara, cu varf de actiune in aceasta toamna, arata de fapt realitatea unei continuitati a tarelor proprii natiunii romanesti : veleitarism, orgolii supradimensionate, arivism, incapacitate de a fi loial si rea credinta.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Bambucha » 21 Oct 2019, 07:26

feederman scrie: Permiteti-mi sa comentez pe marginea ideilor din aceasta expunere. In contradictie cu opinia generala, conform careia guvernarea Ciolos a fost un esec datorita ineficientei, dezastrul inregistrat de segmentul democratic la alegeri s-a datorat lipsei unei comunicari agresive, vizibile si permanente din partea guvernului si mai ales unei campanii distructive de defaimare si manipulare, desfasurata de PSD prin intermediul mijloacelor de informare in masa in care au stralucit, tvr, trustul I ( antenna 3), Romania tv. Relevanta si cu effect devastator, este sintagma celebra a casalotului asudat-Chiriac (grobian dar asta I se potriveste cel mai bine) scolit in intoxicari si spalarea creierului, la batrana Scanteie comunista. “ Guvernul Zero” este creatia de geniu al raului, care i-a ingrozit pe microcefali si i-a determinat pe zombii Romaniei sa sa se inghesuie la votare précis directionati spre psd. Lui I s-au adaugat si alti meseriasi in ale dezinformarii, insi cu instruire si coordonare de aiurea, care seara de seara turnau franturi din apocalips in capul omului frant de oboseala zilei si de litrul de bere traditional . Atentie la Catalonia! Nimic nu este intamplator.

Cu aceasta viziune sunt de acord, desi nu perfecta guvernarea Ciolos, sugrumata si tinuta din frau de parlament, a avut in esenta lucruri bune. Pe alocuri insa a dat chix, daca ne uitam cu ce ineptii si imbecilitati a venit ministerul de finante prin fostul secretar de stat Gabriel Biris.
Si da, acel casalot asudat, ce facea lobby rusesc la Alro Slatina sau isi lua/ia bani din vena statului via CNAIR, isi permitea sa faca urmatoarea declaratie dupa 26 mai, citez aproximativ din memorie: “eu v-am spus mai mult control pe online, ca in televizual ne facem treaba, muncim. Vedeti ce se intampla daca nu ma ascultati?” Daca nici prin aceasta, publicul alienat mintal nu-si da seama in ce hal e spalat pe creier, inseamna ca singura solutie este cea biologica! Imi pare rau ca ma exprim asa.

feederman scrie: Nimeni nu a spus ca guvernul Ciolos a reusit o macrostabilizare( cine stie ce aia?), o asanare a ssistemului financiar, o inflatie minima si o crestere rezonabila a pensiilor si salariilor. Si char daca uneori se mai auzea cate o opinie timida, era acoperita de corul contras-ilor.
In acest context a aparut si USR. Intamplato? Mai sa fie? Cui se adresau ei? De unde luau alegatori? Facea Romania exceptie si avea un corp electoral de 115%. Prezentat ca partid de dreapta, era clar ca viza fragmentarea acelui, vetust si anacronic partid al burgheziei traditionale romanesti. Acel partid care se incapatina sa se racordeze la trecut, acel partid subminat prin tradari si tortura imediat dupa 6 martie 1945. Noul partid se adresa in special generatiei tinere, crescuta in atmosfera de minciuni si calomnii la adresa a tot ce constituia democratie, cultura si morala in perioada interbelica. Sub imperiul calomniilor remanente, aceasta generatie retinuta in creditarea cu incredere a unui partid perceput in subconstient, ca fiind unul al nedreptatilor sociale, dar dornica de schimbare, s-a regasit in acest nou partid drapat cu o toga alba, care clameaza dreptatea sociala, justitie si demnitate. Evolutia ulterioara, cu varf de actiune in aceasta toamna, arata de fapt realitatea unei continuitati a tarelor proprii natiunii romanesti : veleitarism, orgolii supradimensionate, arivism, incapacitate de a fi loial si rea credinta.

Aici, daca imi permiteti, pot dezvolta o alta opinie. In contextul USL 2012-2013, in contextul alegerilor locale la Bucuresti de pilda, cand acel partid “vetust si anacronic” isi permite sa arunce la primarie un Oprescu in 2012 sau dubiosi ca Munteanu/Predoiu in 2016 insultand intelectul unui copil de 6 ani si batandu-si joc astfel de a 3 functie in stat (dupa presedinte si prim ministru) ca importanta/capital/notorietate politica, in contextul multor altor matrapazlacuri savarsite de acel partid burgehz cu descendente morale interbelice dar penetrat pana in maduva oaselor de cadre si gradati formati in scoala comunista, cu mentalitate mai mult mafiota in profund contrast cu vericalitatea din trecut, partid ce inca refuza sa se reformeze, era, daca nu normal, imperios necesar si natural sa apara o noua alternativa, nu numai pentru generatia tanara, ci mai mult pentru generatia ce cara in carca o tara intreaga.
Faptul ca dintr-o data aceasta alternativa este improscata cu dejectii pe absolut toate canalele mass-media ar trebui sa puna un om, serios pe ganduri.
As avea cateva intrebari retorice….
De ce vine aceasta avalansa de fecale in acest moment?
De ce ar trebui sa tratam aceste “dezvaluiri” in alt mod fata de cum le-am tratat pe cele din 2014, cele cu 6 case si ghinion?
De ce ar trebui sa vedem subminata “capacitatea de a fi loial” fata de cetateni/electorat dupa initiative ca “fara penali”, “alegeri in 2 tururi”, “repunerea justitiei in cadrul din 2016”,”reincarcarea functiei prezidentiale ramasa goala de continut” sau nu in ultimul rand “reforma constitutionala” si “reforma statului”? Sa catalogam aceste initiative ca fiind veleitariste, ariviste si de rea credinta?
De ce, inclusiv “jurnalisti” cu state vechi ce declara ca au fost votanti USRPlus, infiereaza cu manie proletara trasandu-I directiile unui partid (nu perfect) ce nu a guvernat nici macar o secunda? Unde este etica profesionala, verticalitatea si integritatea morala cand comit astfel de gesturi? Nu am auzit/citit nici un jurnalist SPIEGEL,BBC,RFI sa fi dezvaluit cu cine voteaza iar apoi sa santajeze mediatic/jurnalistic. Ne comparam cu flasneta Benis Rifai ce voteaza PMP in direct, sau i.diocratul, mancatorul de ingrasaminte M.Badea, votant de moaste pesediste, ce o santajeaza pe “imbecila planetei” la ordin?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde feederman » 22 Oct 2019, 10:22

O mare parte a celor preocupati de starea democratiei romanesti si-au transferat acuzatiile inspre impotenta opozitiei parlamentare.
Este usor de identificat un vinovat pentru starea actuala a segmentului anticommunist al societatii romanesti. Se cauta vinovati pentru ineficienta in randul persoanelor, al diverselor grupuri de interese sau in strategii gresite. Se ignora insa, implicarea factorului decisiv , care este omul de rand , regasit in electoratul romanesc. Un electorat alimentat de o lume, care nu a parcurs complet toate etapele istorice, si mai ales pe cea a unei societati de intreprinzatori mijlocii, care sa includa neaparat o patura consistenta de agricultori prosperi, un electorat provenit din familii si comunitati rurale, care abia iesisera din evul mediu intarziat, un electorat care a fost format aproape in totalitate, de aparatul de deformare a constiintelor si de construire a omului nou. Iata ca dupa 30 de ani de la evadarea din communism , ne-a ramas mostenirea sa , “omul nou,” hranit cu neadevaruri si cu ura. Acesta , omul nou cu puii sai, majoritar, fara initiativa, fara simtul propritatii productive, redus la stadiul de lumpen, cu sau fara studii superioare, este principalul responsabil de mersul mereu poticnit al Romaniei. Arcul rosu al hartii electorale nu este o greseala;el exprima diferenta dintre doua lumi , diferenta de evolutii istorice, de valori, de aspiratii.
Reprosurile la adresa acelui partid vetust si anacronic sunt in mare parte adevarate, dar mai importanta este supravietuirea acestui partid, modul in care a reusit sa asigure continuitatea principiilor democratice ale parintilor democratiei romanesti si racordarea la sistemul democratic european. Desi a trecut prin capcane, renuntari, tradari si momente de dezorientare, are toate atributele unui partid democratic modern. Exacerbarea scaderilor acestui partid, face jocul gruparilor antidemocratice. Sa ne aducem aminte maiestria cu care a fost anihilat PNTCD. Cine ar fi inlocuit viciosul PNL in cazul disparitiei? P D-ul lui Petre Roman sau Basascu? Sa nu uitam ca obiectivul nu este eliminarea PNL, ci combaterea unei grupari mafiote reunite sub stindardul unui PCR disimulat. Singurul factor abilitat sa judece si sa reformeze acest partid este maria sa electoratul, care este asa cum este. De aceea se impune de urgenta formarea si sprijinirea unui nou govern cu sau fara… care pe langa alte obiective extrem de importante sa realizeze si reforma reala a educatiei in special in domeniul istoriei, pentru ca in sfarsit omul nou al lui Darie, Roller si Sergiu Nicolaescu sa fie Izgonit din mintile romanilor
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Shrek » 23 Oct 2019, 10:38

Ora de religie.....
De curând m-am contrazis cu un preot pe tema " iertarii de pacate " si accederea în rai, chiar dacă o viata intreaga ai fost un fel de....dama de moravuri ușoare, hot, tâlhar, om rau, bla, bla. Este suficient ca înainte de a trece la cele veșnice sa te " pocaiesti" si vei avea asigurat un loc în rai. La fel ca cel care toata viata ă fost cumpatat, l-a slavit pe Domnul, a fost om bun, etc. Ba, parcă pentru a fi tacâmul complet, Dumnezeu se bucură mai mult de oaia ratacita intoarsa la turma, decât de oricare oaie" normala" din turma păstorita.
Cam nedreaptă aceasta " instituție a iertarii", promovată de mai toate cultele religioase, consider eu. La care preotul, după ce ne-am contrazic o buna bucata de timp pe....jumătatea plina ( cu vin ) a paharului, mi-a replicat că, mai devreme sau mai tarziu, toți vom merge în acelaș loc. Depinde cum ni-l imaginam.
Revenind la politica, imi este greu sa imi imaginez ca cei care s-au aflat la putere până de curând, mimând oaia ratacita care se întoarce la turma ( a se citi alde la pnl), se va pocai si ,in schimbul acestei " marturisiri" , i se va permite accesul ( la putere) in rai! Cum vor reacționa celelalte oi din turma ( opozitiei), care au rumegat o buna bucata de vreme iarba....opozitiei, cand vor vedea ca o ia rătăcită se va aseza cu tupeu la dreapta domnului...Orban? Este greu de prevazut! Cert este ca eu unul, nu pot sa cred ca o ceata de politicieni, cu numeroase bube( penale) in cap, ademenita asemeni unei mirease ce se lasă greu sa vina la masa, după ce a fugit cu....lautaru' la nunta, nu se va comporta la fel cand va auzi un nou cântec de...sirena! De fapt in politica romaneasca, motto-ul după care s-au ghidat politicienii, după epoca comunistă, a fost " la vremuri noi...tot noi"! Dar alte scaune!
Sa fiti iubiti si fericiti! Va tzuca Shrek!
Shrek

Mesajde tiih » 28 Oct 2019, 09:35

Shrek scrie:Ora de religie.....
De curând m-am contrazis cu un preot pe tema " iertarii de pacate " si accederea în rai, chiar dacă o viata intreaga ai fost un fel de....dama de moravuri ușoare, hot, tâlhar, om rau, bla, bla. Este suficient ca înainte de a trece la cele veșnice sa te " pocaiesti" si vei avea asigurat un loc în rai. La fel ca cel care toata viata ă fost cumpatat, l-a slavit pe Domnul, a fost om bun, etc. Ba, parcă pentru a fi tacâmul complet, Dumnezeu se bucură mai mult de oaia ratacita intoarsa la turma, decât de oricare oaie" normala" din turma păstorita.
Cam nedreaptă aceasta " instituție a iertarii", promovată de mai toate cultele religioase, consider eu. La care preotul, după ce ne-am contrazic o buna bucata de timp pe....jumătatea plina ( cu vin ) a paharului, mi-a replicat că, mai devreme sau mai tarziu, toți vom merge în acelaș loc. Depinde cum ni-l imaginam.
Revenind la politica, imi este greu sa imi imaginez ca cei care s-au aflat la putere până de curând, mimând oaia ratacita care se întoarce la turma ( a se citi alde la pnl), se va pocai si ,in schimbul acestei " marturisiri" , i se va permite accesul ( la putere) in rai! Cum vor reacționa celelalte oi din turma ( opozitiei), care au rumegat o buna bucata de vreme iarba....opozitiei, cand vor vedea ca o ia rătăcită se va aseza cu tupeu la dreapta domnului...Orban? Este greu de prevazut! Cert este ca eu unul, nu pot sa cred ca o ceata de politicieni, cu numeroase bube( penale) in cap, ademenita asemeni unei mirease ce se lasă greu sa vina la masa, după ce a fugit cu....lautaru' la nunta, nu se va comporta la fel cand va auzi un nou cântec de...sirena! De fapt in politica romaneasca, motto-ul după care s-au ghidat politicienii, după epoca comunistă, a fost " la vremuri noi...tot noi"! Dar alte scaune!
Sa fiti iubiti si fericiti! Va tzuca Shrek!

LIKE!!!!! :)
tiih

Mesajde Shrek » 29 Oct 2019, 10:30

Prazu' de marți.....
Eu nu vreau o Romanie normală!
Deunăzi, venind dintr-o călătorie ceva mai lungă, de îndată ce am pășit pe pământ românesc, am deschis radioul. Bucuros că aud din nou limba lui Voltaire, pardon Caragiale, urmaresc cu ....atentie si ingrijorare, discursul unui distins politician. Un discurs în care, distinsul domn, incerca sa ii convinga pe alti gura casca, cam cum ar trebui să arate o " Romanie normala" in viziunea dumnealui. Făcea asta cu aceeași tonalitate pe care un student, chemat sa isi de examenul in " rr"-u, vorbește despre orice, fiind convins că nimeni nu asculta, deși examenul va fi trecut fără nici o grijă, grație "aranjamentului" cu profesorul examinator.
Așteptând in van să aducă vorba despre " România educata", am ajuns acasa, dezamăgit si iritat de lipsa infrastructurii, de atitudinea arogantă a funcționarilor din vama, de greata pe care o afișa un echipaj de poliție cand am dat jntr-un radar, de lipsa de educatie a celorlalți dintre participanti la trafic care te blitzue sa te dai ,a o parte, de.......si de...multe altele care nu pot fi reproduse.
Cam aceasta este România normală! O românie pe care nimeni nu v-am împiedicat să incercati sa o reformati distinse candidat, în cei cinci ani de mandat!
Eu nu vreau o țară normală! O țară în care esti nevoit să dai șpagă la medic, pentru a avea siguranta ca vei fi operat la...organul care trebuie. O țară în care trebuie sa dai șpagă la scoala, denumită " stiintific si clandestin" , fondul clasei. O țară în care suni la poliție ( 112) si te tin in telefon mai ceva ca la linia erotică. Apoi sa iti ceara sa lasi linia libera. O țară în care procesele ( civile) in instanta durează mai mult decât viata unui om. O țară în care , copiii care acum sunt adultiin toata puterea cuvântului, își abandonează părinții aflati in neputinta. O țară a haosului si spagii generalizate.
Nu , domnule președinte, eu nu vrea o țară normală!
Eu vreau o țară ca afară!
Shrek

Mesajde feederman » 30 Oct 2019, 19:36

Oamenii sunt datori sa spere. Tara ca afara trece obligatoriu printr-o tara normala. Nu trebuie sa pleci peste mari si tari, este sufficient sa treci prin cateva orase cum sunt de ex Sibiu, Tg mures , Cluj, Oradea ca sa simti o adiere de” ca afara”. Senzatia este cu atat mai pronuntata cu cat ai efectuat un stagiu mai indelungat pe paralela 44 ”Garcea”. Si totusi “ Tara ca afara ” calchiata de tineretul admirator al coanei V V, din serile demonstratiilor # R si de la mitingul din 10 aug, ar putea intra in contradictie cu ea insasi, tinand cont ca pusa in antiteza cu normalitatea- in functie de paralela pe care te situezi- aceasta, normalitatea, poate sa aiba manifestari total opuse. Astfel normalitatea poate fi comuna , anosta, ca afara sau poate fi cu c. uru.l in sus. Sa fie oare acest ultim tip de normalitate, care a devenit o virtute nationala, cel ce te-a suparat ?
Faptul ca la noi sunt normale situatiile anormale?
Ca la Romanica o patachina agramata conduce Romania?
Ca un bagabont din dosul blocului adduce golaneala in Parlamentul Romaniei?
Ca Tarom este plin de neamuri si de c..ve ale gastilor rosii?
Ca o toapa flituieste banii Bucurestiului pe panglici si balonase?
Ca Ministerele gem de ageamii si de c…ve de partid? (Astea oricum sunt in supranumerar)
Ca la Comisia Europeana s-au propus 2 indivizi cu furuncule in cap, sustrasi cercetarii penale?
Ca In Parlamentul Romaniei functiile se mostenesc , sau se redistribuie, ca sunt neamuri rosii din trei generatii ,pretutindeni, in toate institutiile?
Ca Scoala de politie a fost condusa de un escroc plagiator?
Ca parlamentarii rosii nu valoreaza d.p.d.v. intellectual, toti la un loc, cat un invatator de la tara?
Ca derbedeii si-au facut pensii cat 10 salarii minime? Ca s-au pensionat la 39 de ani si lucreaza in continuare in aparatul e stat?
Ca criminalii si violatorii exualta pe strazile noastre?
Ca un avorton rosu a dat ordin sa opreasca avioanele la sol?
Ca trenurile sar de pe linii?
Ca, ca, ca…?
Daca astea si multe multe altele te-au suparat, este de inteles ca vrei o tara ca afara , si atunci ma alatur tie si-ti spun un mare secret, stiut numai de cateva milioane de romani:
Calea sigura pentru a avea o tara ca afara este sa actionezi pentru o tara normala in acceptiunea propusa de acel domn ce va produce alergii si cosmaruri.
Ps Data viitoare nu mai strica banii de pomana. Du-te doar pana la Salonta. Este exact ca afara. Acolo conversatiile incep cu “Va rog” si se termina cu “Multumesc” Si mai lasa d... i prazul ala . Nu-l mai trece in C V.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde feederman » 31 Oct 2019, 10:08

Dumnezeu se bucură mai mult de oaia ratacita intoarsa la turma, decât de oricare oaie" normala" din turma păstorita.

In timp ce baciul ortoman sta rezemat in bata si cujeta la naravul oii ratacite, dand in vant petale de margarete- ce ne-om face noi ciobanii de-o manca au ba oaia asta tot foinul turmei – lupii hamesiti imbracati in blani de oaie “normala” cu miros de trandafiri si buletin de Videle & // 44 , sfasie tot ce le iese in cale. Ultima victima; fondul de rezerva al guvernului. Meseriasa haita n-a lasat nici un oscior neros. Doar un haulit: Dupa noi potopul!
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Shrek » 31 Oct 2019, 11:42

Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă!
( azi, fără tzucaturi si fara praz! " Unii" au ..intolerantă la aceste ingrediente!)
Mai este putin si intram in linie dreapta cu pregătirile de sărbători! Sărbătorile de iarnă, desigur. In cătunul nost' din Banatul montan, tati se pregătesc cum se cuvine, sa întâmpine pe noul " Mesia", care , asemeni frigului, de la răsărit apare! Bunăoară, vecinul meu de dinjos, Ivan Sarbovan, o mers si si-o cumparat niste pocnitori din piata sârbilor. O auzit ca acolo-s mai ieftine si, în plus, instructiunile de folosire sunt in limba chirilica. O zas ca ase frumos pocnesc cand da cu ele, da sa luminează tat ceriu, pân' dincolo da Craiova! Cică atunci când da cu ele , tatul se colorează in...prazuliu! Vecinul de dinspre miazănoapte, Loti, o mers sa-si cumpere un...urs! O zas ca nah, tat ii zac iuropenii da pa la brusel sa plimbe ursu si , daca o fo mai ieftin, a decis sa-l cumpere! In leasing, ca-i avantajos. Il leagă lângă gard , sa-l sperie pe Gheo. Poate se sperie tare si o sa-i dea gradina de din...(ar)deal! Vecinul da piste rau, bulgarul Sceafanov grosenov, o zac ca el n-are bani de pocnitori! Ca familia lui ii mai mică, da la colindat o mere si el! O mere totuși cu....țeava! Cu gaze! Pune oleacă de carbit si apoi sa vezi ce pușcă! Zace ca o primit-o de la văru lui din germanica- Schengen!
- Dar tu Gheo, cum te pregătești? Intrebara megiesii mei de-o viață?
- Io?! M-apuc de cântat! Mi-a luat o mandolina si vom cânta " tanenbaum "! Sau poate " Hristos rajdaetsa"?!
Sa fiti....doar fericiti!
Shrek

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE