de Shrek » 15 Mar 2020, 17:27
Intotdeauna, românii, au simțit nevoia ca atunci când apare cate un dezastru , sa caute cu disperare vinovati, țapi ispășitori, pe care mai apoi sa-i rastigneasca in piata publica si toata plebee sa-i umple de flegme. Acum, vinovatul,de serviciu este bineînțeles, confratele nostru, zis si diasporean, în special din Italia, care, vezi doamne, s-a întors el in tara cu virusul in buzunar pentru a ne îmbolnăvi pe noi, ăștia care am rămas acasă si care de patrioti, am continuat sa mâncăm....salam cu soia, ambalat si etichetat ca salam săsesc. Chiar onor autoritățile se întrec sa ne arate cum se lupta ei sa afle care a mai trecut vama si nu a spus că este sănătos pentru a fi dus la...Bug. Dar nimeni nu vorbește de vectorii potentati care ar fi putut aduce si transmite virusul. S-a scapat prin presa puțin despre nenea fost milițian care a adus virusul din țară sfântă si , ca orice virus ce se respecta, o fost înmânat cu darnicie colegilor de munca si prietenilor, ca la un moment dat, cei infectati de dom' fost șef, părea a fi mai mult de jumătate dintre cei depistați. Dar înainte să se întoarcă acasă diasporenii, în iarna au fost la " shopping " la Milano ori la Roma, poate si in Dubai, o mulțime de pipite, devoratoare de carduri de politicieni ori afaceristi de carton. Ori au mai fost băieți de bani gata in tot felul de stațiuni montane ori cluburi exotice din Viena, Berlin și Paris. Dar despre ei nu se spune nimic. Pentru ca banii nu au miros si nici...viruși! Lor le-a făcut cineva ancheta epidemiologica? I-a testat cineva? În zilele ce vor urma, cu toata mascarada aceasta de măsuri de urgență si izolați la domiciliu, rata îmbolnăvirilor va exploda. Spitalele nu vor face fata si atunci natura sau soarta sau Cel de sus, sau mai stiu eu cine, își vor lua tributul de suflete si treaba se va mai liniști. Ceea ce trebuie sa se întâmple se va întâmpla.
Bine, unii au sa zică, dom'le, uite daca luam măsurile astea, unii ar mai trăit o lună două in plus. Dar ce putem câștiga intr-o luna sau doua? Ne vom îmbogăți mai tare? Vom deveni mai buni? Ne vom împăca cu cei cu care ne-am certat ori cu noi înșine ? Ne vom putea pregăti pentru eternitate? Nu cred. Destinul nu poate fi schimbat. Cel mult amânat, dar deznodământul va fi acelaș. Dar cei ce rămân după aceasta încercare, vor fi convinși că de vină este " altcineva", cultivând in final, voit sau nu , o stare de ură între semeni, stare de spirit ce va fi exploatată fara scrupule de politicieni, pentru a-i tine captivi in bazinul lor electoral .
Sa speram ca cea ce am spus mai 'nainte sunt niste fabulatii ale unui ...monstru! Iar realitatea sa infirme si eu sa fiu nevoit sa imi torn cenusa in cap! In rest, s-auzim numai de bine! Va tzuca Shrek!