Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Aurel1959 » 24 Apr 2020, 14:10

Vasile_Bucovineanu scrie:Eu nu contest profesionalismul doctorului Cercel, dar asa cum am zis in postarea de mai sus medicii trebuie sa-si indeplineasca atributiile care le revin in spitale si sa lase politica in seama politicienilor.

Ciudat mod de a intelege lucrurile ai. Pe principiul asta noi ar trbui sa facem numai apicultura si atat nu mai comentam nimic doar executam orbeste si basta.Cercel asta, care le sta in gat la unii politicieni valorosi si altii ca el, s-au cerut ei cumva neaparat sa fie in prima linie? sau li s-a solicitat cumva expertiza pe care au dovedit ca o au???? Dumneata de ce nu lasi comentariile politice in seama politicienilor neamului.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde Shrek » 24 Apr 2020, 15:50

Azi, despre cercei, străini, șomeri și alte....lighioane! Scuze, panarame!
Interesantă dezbaterea despre înlocuirea cercelului din urechea surdă a guvernului! De fapt, o petarda abil aruncata, sa sperie plebee cu " deportarea" , în așa fel încât oamenii să nu bage de seamă că de fapt, politicienii sunt toți o apa s-un pământ, iar împreună, în campanie electorală! A trecut aproape neobservată " besina" scăpată de batitustuta, cum ca alegerile locale vor avea loc în septembrie, deci in mai putin de patru luni, iar cele generale in decembrie. Nu a mai racnit ca vrea anticipate ori cel puțin, comasate cele două runde de alegeri, pentru a scuti poporul de niste cheltuieli inutile. Doar daca s-or fi inteles pentru ciolan, adică să se aleagă primarii întâi ( cu un castig evident al pnl-istilor) in schimbul amanarii alegerilor parlamentare ca urmare a unui nou val de pandemie. Cu alte cuvinte, unii mulg vaca, ceilalți taie vitelul!
Dar sa revenim la cercei. Nu contest meritele științifice al distinsului profesor, pentru simplul motiv ca nu le cunosc. Cand am mai facut asta, cineva m-a tras de p....erciuni, ca nu am respect pentru anii de studii ai unui alt" distins" medic, cadru de nădejde al partidului, bla, bla, bla! Dar ma intreb , cum naiba se face ca presu' si implicit multiludlvicu, reluau întocmai spusele medicului despre virus, asemeni unui ecou spart. Sau poate , medicul era ecoul lor?! Cine stie!? Deci in decurs de câteva zile, de la o gripă banală, virusul se transformă în godzila bolasnitelor, pe care numa el o poate învinge. Ei si atunci, marele gânditor de la....Cotroceni, i-a adunat pe dregatori si le-a spus: până la paste, sa găsiți virusu' asta, il trageți pe roata, il bateti la tălpi, il sapuniti bine, ii faceti o cununa de scaieti, si-l puneti pe cruce! De fapt, ii puneti cruce, adică ii faceti vânt d-aici, ca noi avem treaba cu alegerile anticipate.
Atunci, M** ******* junior, a strâns oastea fraților....șmecheri, intru medicina si au purces la lupta! Si dai si lupta, si dai ( cu șpagă si afaceri necurate), si lupta, până când o picat...lat! De fapt lung, ca era ' nalt! De l-o fi scurtat de cap, n-am inteles, dar tind sa cred ca a ramas in urma cu cotizația! Dar armata se reorganizează si strainu' cu cercel, preia ostilitățile. Si dai si lupta si dai si lupta, si pan' la urma, pare ca au reușit să doboare godzila bolasnitelor! Numa ca o trecut termenul! Si Loboda voda o decretat: scoateți cercelul din coasta guvernului si aduceți un pistol! Poa sa fie cu cu apa, ca nu mai ie nevoie de gloanțe! Virusul o pierit de ...plictiseala! Treceți in rand si apucativa de campanie, ca iară iese psd-ul la alegeri!
Deci sa recapitulam: un medic " celebru", ne prosteste in fata cu pericolul coronavirusului, politicieni de la vârful puterii, asiderea, apoi ne trag una peste botul vieții de zi cu zi, bagandu-ne pe toți în carantină, deși cu o săptămână în urmă cântau în cor: vrem anticipate, cu cateaua moartă în coteț, apoi ne flutura pe la nas " demiterea" voluntara a ministrului sanatatii iar acum a medicului care a coordonat lupta cu virusul. Punct! Unde a fost incompetenta: cand au fost numiți cu surle și trambite cei doi" sacrificati" , sau acum? Hai ca in cazul multivitului, nu poti sa ai așteptări ca nah, fost șomer, obisnuit sa frece menta, nu stie pe ce lume traieste dar, cel cu " guvernu'lui", nu știa că sunt catastrofe? Ca doar d-aia are consilieri si servicii de informații?! Intreb si io!
Shrek

Mesajde Balian » 24 Apr 2020, 17:04

Vasile_Bucovineanu scrie:Eu nu contest profesionalismul doctorului Cercel, dar asa cum am zis in postarea de mai sus medicii trebuie sa-si indeplineasca atributiile care le revin in spitale si sa lase politica in seama politicienilor.

Aveți perfectă dreptate.
Se vede că omul este format pe plan teoretic și habar nu are de punere în practică a unei idei. Asta pune amprenta și pe cei care îi dau dreptate. :cry:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde paul » 24 Apr 2020, 19:16

feederman scrie:De la goofy citire:
quote]
Stalin , Hitler, Himmler, Ana Pauker, Pol Pot ar fi fost mandri sa aiba un asemenea consilier.

ce fumezi de delirezi in asemenea hal?
ia d'acolea ca poate-ti trece:

Am si eu doua 2; 3 intrebari : Cum ai ales cariera de ax handle,? A fost o vocatie sau este o traditie familiala? Nu este nevoie de raspuns; sunt sigur ca te simti bine cand o practici.
Btw, Take that goof!
https://romania.europalibera.org/a/esti ... 68442.html
Si asta delireaza yo-yo?
https://romania.europalibera.org/a/ioha ... 67906.html
Dar asta?
https://www.mediafax.ro/coronavirus/lud ... 0-19092119
Cat valoreaza cele 30 de carboave acolo unde esti? Te lasa sa dormi linistit?[/quote]
Si totusi, intrebarea ramane ... ce-a fost mai intai, oul (streinu) sau gaina (ursula) ? ;)
Nici intrebarea cu fumatul n-a primit raspuns, dar, putin ne intereseaza ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde anamaria » 24 Apr 2020, 19:27

Shrek scrie:
anamaria scrie:......... un fel de a comenta situatia politico-securisto-mafioto la zi, oricum nu fac decat nimic, joaca sah cu banii romanilor si dau de lucru la contabili, cu ce au garantat imprumuturile de la FMi? cu padurile fratilor, alte valori de o asemenea enormitate nu au avut, le vor devaloriza(falimenta) la maxim, urmand sa le dea .........

Bun venit in...iad!
Tanti, fumatul dauneaza grav sănătății! Matale ce fumezi? La talentul scriitoricesc al dumitale, io iti recomand sa scrii niste lacramatii la instituțiile statului! Si asa nu prea au de lucru! Asta daca nu esti f'un "n****derer " travestit!

N-ai nici o sansa cu lacramatiile, vezi -mafia din Moldovita -, padurarul Cenusa a incercat sa desconspire increngatura si i-au vopsit fata in rosu, cine?, gateristii, deoarece nu l-i se mai furniza lemn la negru.
anamaria

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 24 Apr 2020, 20:09

Aurel1959 scrie: Ciudat mod de a intelege lucrurile ai. Pe principiul asta noi ar trbui sa facem numai apicultura si atat nu mai comentam nimic doar executam orbeste si basta.Cercel asta, care le sta in gat la unii politicieni valorosi si altii ca el, s-au cerut ei cumva neaparat sa fie in prima linie? sau li s-a solicitat cumva expertiza pe care au dovedit ca o au???? Dumneata de ce nu lasi comentariile politice in seama politicienilor neamului.

Nu stiu care dintre noi intelege lucrurile ciudat. Eu si dumneata putem sa ne spunem parera despre orice, deoarece nu tine nimeni cont de parerile noastre. Dar atunci cand cineva care e intr-o functie inalta si menirea lui este sa apere sanatatea cetatenilor unei tari si vii cu un document in care spui ca o anumita parte a cetatenilor trebuie luati din familii si stransi la gramada in anumite locatii si intretinerea lor sa treaca in grija statului, nu e deloc in regula.In plus vii si spui ca mai e nevoie de inca un guvern asa zis "anticovid". Daca luam exemplu Italiei acolo jumatate dintre decese s-au produs in caminele de batrani. Batranii din Romania ce trebuiau sa inteleaga atunci cand s-a publicat acel document?
Vasile_Bucovineanu

Mesajde paul » 24 Apr 2020, 20:48

Vasile_Bucovineanu scrie: Dar atunci cand cineva care e intr-o functie inalta si menirea lui este sa apere sanatatea cetatenilor unei tari si vii cu un document in care spui ca o anumita parte a cetatenilor trebuie luati din familii si stransi la gramada in anumite locatii si intretinerea lor sa treaca in grija statului, nu e deloc in regula.

Vaai domnule Vasile, in logica asta, ar trebui demisa si doamna Ursula von der Leyen ! :oops: Vad ca, despre doamna nu aveti nicio parere, asta asa, ca tot sunteti dumneavoastra ... echidistant ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Aurel1959 » 24 Apr 2020, 20:50

Am inteles! :D Daca tot ai pomenit de, declaratii si documente, cred ca ar fi bine sa le revedem care si cum au fost facute si sa revedem si cele mai inalte functii din stat.Ce zici de cele trei afimatii ale lui Cercel referitoare la nivelul de testare,intentiile de testare a populatiei si protectia culegatorilor de sparanghel? O fi suparat oare pe cineva?? Despre documentul de care zici,nu mai vorbesc pentru ca inca nu am reusit sa-l vad.Referitor la functii inalte inca ma intreb care or fi cele mai inalte!!!!?
Aurel1959

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 24 Apr 2020, 21:12

Eu vorbeam despre functia pe care respectivul o avea in acea comisie de lupta cu pandemia. Nu stiu daca a suparat sau nu pe cineva si am dat exemlu doar de cateva dintre aberatiile pe care le-a debitat in acel document, foarte multe care nu aveau legatura cu domeniul medical si tineau de zona economica.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Aurel1959 » 24 Apr 2020, 21:27

:D Domnul Vasile, :D ,chiar doriti sa discutam si declaratii din zona economica!!? Eu zic mai bine nu .Face Cercel politica economica a statului??
Chiar acum cateva minute un medic roman care lucreaza in SUA, medic retineti nu politician, spunea ca se fac totusi tratamente pentru aceasta afectiune cu rezultate ce dau sperante.Conditia este ca cei afectati sa fie depistati in faze incipiente.Intreb: cum sa fie depistati incipient cand nu se fac testari nici macar la personalul medical.? O fi vorbit Cercel cumva prapastii cand a spus de testare extinsa? Si in aceste conditii intreb din nou: cine a hotarat soarta noastra!!!!??
Ultima oară modificat de Aurel1959 pe 24 Apr 2020, 21:42, modificat 1 dată în total.
Aurel1959

Mesajde paul » 24 Apr 2020, 21:37

anamaria scrie:
Shrek scrie:
anamaria scrie:......... un fel de a comenta situatia politico-securisto-mafioto la zi, oricum nu fac decat nimic, joaca sah cu banii romanilor si dau de lucru la contabili, cu ce au garantat imprumuturile de la FMi? cu padurile fratilor, alte valori de o asemenea enormitate nu au avut, le vor devaloriza(falimenta) la maxim, urmand sa le dea .........

Bun venit in...iad!
Tanti, fumatul dauneaza grav sănătății! Matale ce fumezi? La talentul scriitoricesc al dumitale, io iti recomand sa scrii niste lacramatii la instituțiile statului! Si asa nu prea au de lucru! Asta daca nu esti f'un "n****derer " travestit!

N-ai nici o sansa cu lacramatiile, vezi -mafia din Moldovita -, padurarul Cenusa a incercat sa desconspire increngatura si i-au vopsit fata in rosu, cine?, gateristii, deoarece nu l-i se mai furniza lemn la negru.

Mda, ceva talent la compunere, dar mai trebuie lucrat la ... gramatica ! ;)
Asta, pentru ca ... am dreptate si ca sa nu te obisnuiesti sa-ti placa iadul ! :)
No ofense ! :)
paul

Mesajde paul » 25 Apr 2020, 06:29

Politicile publice de sanatate trebuie facute de medici si transpuse de politicieni sau ... invers ?
Pentru a fi echidistanti cu adevarat .... https://www.stiripesurse.ro/ultima-ora- ... 56741.html !!! :idea:
Analizati fara patima acest raspuns ! :oops:
paul

Mesajde csaa » 25 Apr 2020, 20:19

Ar trebui facute de medici (un fel de caiet se sarcini), legiferate de parlament (investite cu puteri se lege) si apicate de guvern. Cand implici in ecuatia asta "politicienii" strici totul pentru ca astia gandesc doar prin prisma peofitului (financiar sau electoral). Nu conteaza ce meserie are directorul spitalului atat timp cat e manager bun, cinstit, aplica legea si nu se implica in actul medical. Nu neaparat in ordinea asta.
csaa

Mesajde yuonyuon » 26 Apr 2020, 09:19

Aurel1959 scrie::D Domnul Vasile, :D ,chiar doriti sa discutam si declaratii din zona economica!!? Eu zic mai bine nu .Face Cercel politica economica a statului??
Chiar acum cateva minute un medic roman care lucreaza in SUA, medic retineti nu politician, spunea ca se fac totusi tratamente pentru aceasta afectiune cu rezultate ce dau sperante.Conditia este ca cei afectati sa fie depistati in faze incipiente.Intreb: cum sa fie depistati incipient cand nu se fac testari nici macar la personalul medical.? O fi vorbit Cercel cumva prapastii cand a spus de testare extinsa? Si in aceste conditii intreb din nou: cine a hotarat soarta noastra!!!!??
pentru cunoștințele voastre in ceata ....nu exista tratament pentru viroze ...sistemul imunitar combate in functie cat de bine este pus la punct ....
...statul in casa (in carantina) nu face altceva decat sa distruga sistemu imunitar ..lafel ca si purtarea manusilor si a mastilor(ca sa nu mai vb de alimentatie etc)
si inca ceva ..medici nu au acces (decid) ce tratament sa aplice ...ei doar administrează dupa un șablon(cu antibiotice , citostatice si tratamente neomologate) si raporteaza mai departe...
foarte multi medici au iesit in fata si au spus ca avem de a face cu o raceala de doi bani....si multe cazuri sunt trecute de la pneunonie,cancer plamani la covid datorita sporurilor primite si asa li sa impus....(exemplu nordul italiei unde poluarea este maxima si bolile de plamani sunt ca la ele acasa unde orcum anual mor peste 150.000 de plamani)
yuonyuon

Mesajde Aurel1959 » 26 Apr 2020, 10:49

Domnul yuonyuon, mai intai vreau sava salut si sa va multumesc pentu efortul dumneavoastra de a ma scoate din ceata, insa trebuie sa va spun ca banalitatile (unele), pe care le-ati insiruit, nu au avut rezultat pozitiv.Nu am rabdare sa ma mai refer la toate cele spuse, dar cu toate astea nu pot sa nu va intreb: Daca medicii , "nu au acces (decid) ce tratament sa aplice...ei doar administreaza dupa un sablon ","ce rol au ei ? " Sablonul",cine il stabileste?? Cine o fi in ceata!? ;) Dupa logica ta, cam toate categoriile, pana si apicultorii aplica sabloane .
Aurel1959

Mesajde Shrek » 26 Apr 2020, 11:13

yuonyuon scrie:......pentru cunoștințele voastre in ceata ....nu exista tratament pentru viroze ...sistemul imunitar combate in functie cat de bine este pus la punct ....

Pentru cunoștințele dumneavoastra, " luminate" pe care binevoiți a le împărtăși cu senilitate, pardon, seninătate semenilor, aveti nota 4! Stati jos si burta pe carte ca rămâneți corigent, pe toamna!
Numa prostia nu se trateaza, în rest exista tratament pentru aproape orice infecție. Altfel, nu te-ar mai trimite la spital, cand medicul de familie își dă seama că nu reușește să "ghicească" boala. Dar tratamentele pentru anumite viroze sunt doar pentru susținerea organismului in combaterea ei( viroza) si nu pentru uciderea efectivă a virusului. Nu ca nu ar exista asa ceva, dar se presupune ca folosirea de " ucigasi" împotriva unui virus sau bacterie, determina cresterea rezistentei la astfel de medicamente. Vezi bacteriile si stafilococii intraspitalicesti.
Ca sa înțelegeți mai bine, un om respectabil ca dumneavoastra, își cumpără o carja pentru a-l ajuta la mers si nu pentru a merge carja singură, pe drum, în locul dumneavoastra! Va multumesc pentru atentia acordata! Shrek!
Shrek

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE