Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde ioanpuiu » 08 Dec 2020, 01:14

Te salut Bambucha.

Probabil că nu voi afla cine şi cum a scos din joben partidul ăsta nou, AUR, dar nu-mi fac probleme din pricina asta.
Toata zarva asta despre el nu este despre ce a facut(?) sau ar putea face pentru ţară.
Se vorbeste prea mult despre partidul ăsta dar toate discuţiile sunt despre surpriza apariţiei lui şi mai ales despre procentele (traduse în voturi) pe care le-a obţinut.
În ţară se mai gasesc destui naivi, sau năuci, sau exaltaţi şi chiar sacoşari iar asta ar putea explica numărul de voturi obţinute aici, dar cele din diaspora sunt inexplicabile şi incredibile.
Susţinerea, aşa cum rezultă ea din cifre, este falsă.

Îţi sugerez să fii mai relaxat ;)
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 08 Dec 2020, 01:18

Vreau să ştii că am votat din calcul şi nu din convingere.
Am votat pentru echilibru de forţe pe scena politică dorindu-mi să nu ajungă nici un partid să fie prea puternic.
Nu a iesit chiar cum vroiam, peste tot.
ioanpuiu

Mesajde Shrek » 08 Dec 2020, 10:33

A-mi pare RAU la domniii penaliștii! Pardon, peneliștii! Dacă îl reievalua și îl loua la penele pe singurul clasic bolșevic în viața, poate câștigau și ei,. Așa.....
FB_IMG_1607079145319.jpg
Shrek

Mesajde feederman » 08 Dec 2020, 13:38

Dupa alegeri, Romania ca Romania. S-a mai facut un pas. Pare a fi unul mare .Dupa ce dispar dezamagirile sa acceptam ca a fost incheiata a doua revolutie romaneasca inceputa in ianuarie 2020. Istoria ne arata ca toate marile schimbari se datoreaza unor actiuni individuale care rup la un moment dat tiparul comportamental al societatii.
Cu toua saptamani in urma, miloasa societate romanesca insirata in turma pazita de mioriticii pastori din ograda profitorilor, plangea la radacina bulumacului caruia i se luasera galoanele. Aflat intr-o adanca dilemma existentiala, zdrahonul plavan , dedulcit la nutretul din staulul statului, cu salariul si privilegiile neschimbate, se vaicarea cu jale: Ce-i voi spune eu baiatului meu cand ma va intreba: Tati de ce nu mai esti director?
Cu o seara in urma Ludovic Orban anunta : interesul Romaniei este mai presus de interesul meu personal; demisionez din functia de prim ministru. Nu lacrimi , nu reprosuri. Si el are un baiat. Nu s-a aflat inca ce-l va intreba baiatul lui.
O singura Romanie, doi cetateni , doua tipuri de educatie, doua modele de aspiratii, doua atitudini, doua principii de viata total opuse, doua caractere.
Unu-i roman verde ,verde, celalalt este un semiungur.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Shrek » 08 Dec 2020, 15:33

feederman scrie:.......
Cu o seara in urma Ludovic Orban anunta : interesul Romaniei este mai presus de interesul meu personal; demisionez din functia de prim ministru. Nu lacrimi , nu reprosuri. Si el are un baiat. Nu s-a aflat inca ce-l va intreba baiatul lui.
O singura Romanie, doi cetateni , doua tipuri de educatie, doua modele de aspiratii, doua atitudini, doua principii de viata total opuse, doua caractere.

D-aia suntem unde suntem! Ca vuvuzelele continua sa faca zgomot deși încearcă să convingă publicul ca ele cânta cu glas de ....lebăda! Cat de gretosj pot sa fie unii?!
Nu domnule, nu este acelaș lucru! Unul, a dat examen pentru funcția respectivă, l-a câștigat, a făcut si niste studii pe tema aceasta pe cand celălalt a fost numit pe baza....chiar nu stim pe ce criterii!
Candva vorbeati de legitimitate! Ce legitimitate pot sa aiba acum, cei ce vor guverna( indiferent ca vor fi de dreapta sau de stamga)? 10 %? Ei nu înțeleg si se pare , nici dumneavoastra, ca romanii, pe care lăsați impresia ca ii detestati, nu ii mai suporta in politica si asteapta o nouă generație de politicieni, care sa nu fi de contaminati cu mizeria pnl=psd!
Cum poti tu președinte, sa acuzi ungurii ca fura Ardealul împreună cu pesedeeee, si acum ii imbii sa guverneze împreună?! Cum sa chemi usr-ul sa guverneze alături de pnl, cand tu , premier, ai facut tot posibilul sa nu fie validati reprezentanții lor la functii la locale?
Cum se poate ca o observație venită de la reprezentații osce, care au ajuns sa monitorizeze alegerile parlamentare, din România, stat ue, sa fie trecută sub tăcere? Nu mai umblati cu statul de drept in gura? Mucles?
Nu pot sa va zic " decat" atat: sa -ți fie rusine, hodorg bolsevic, pentru șovinismul tau!
Shrek

Mesajde Bambucha » 09 Dec 2020, 10:45

ioanpuiu scrie:Te salut Bambucha.

Probabil că nu voi afla cine şi cum a scos din joben partidul ăsta nou, AUR, dar nu-mi fac probleme din pricina asta.
Toata zarva asta despre el nu este despre ce a facut(?) sau ar putea face pentru ţară.
Se vorbeste prea mult despre partidul ăsta dar toate discuţiile sunt despre surpriza apariţiei lui şi mai ales despre procentele (traduse în voturi) pe care le-a obţinut.
În ţară se mai gasesc destui naivi, sau năuci, sau exaltaţi şi chiar sacoşari iar asta ar putea explica numărul de voturi obţinute aici, dar cele din diaspora sunt inexplicabile şi incredibile.
Susţinerea, aşa cum rezultă ea din cifre, este falsă.

Îţi sugerez să fii mai relaxat ;)

Te salu' Puiu :P

La ce am subliniat mai sus, exista doar modelul generalului Melescanu cand individul strangea in 2 ore 200.000-300.000 de semnaturi pentru alegeri, iar la scrutin lua maxim 20.000 de voturi, sau vezi "generalul" G. Oprea care nu a obtinut nici 1000 de voturi.... Este inexplicabil sa ai 20.000 de voturi in septembrie si sa cresti la peste 500.000 in decembrie, in conditiile in care nimeni nu a auzit despre asa ceva, deci notorietate zero absoluta, aici serviciile decredibilizeaza democratia si in general statul roman foarte grav! Este incredibil de toxic ce s-a intamplat, surprinzator este si sub girul cui au actionat!??? Si de ce li se permite aceasta imixtiune grava in organizarea statului roman! Sunt multe intrebari, ce probabil vor ramane fara raspuns, si ca atare probabil trendul alegerilor urmatoare va fi o participare din ce in ce mai scazuta la "procesul electoral".
Va ramane sa vedem cum va fi absorbit de PSD, deja se vorbeste acolo de o coalitie... asadar se intrevede si beneficiarul direct!

https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/aur-un-partid-care-a-crescut-in-doua-luni-de-la-047-la-9-indicii-ca-ascensiunea-e-legata-de-serviciile-de-informatii

In ceea ce priveste relaxarea, nu prea ai cum sa fii si revoltat si relaxat in acelasi timp :lol: :P , sunt cam antagonice aceste 2 stari. Pe fondul a ce se intampla azi in jur, relaxarea ar insemna indiferenta si resemnare, imbratisate de o buna parte din acest popor.
Tot din calcul am votat si eu, insa peste calcul au fost principiile, de la care nu ma voi abate niciodata, indiferent cat de terfelite ar fi ulterior de unii sau altii. Probabil as fi mai fericit si mai relaxat daca majoritatea romanilor ar avea asa ceva, deocamdata nu e cazul.

Pana la adevarata schimbare ne amagim cu: ;)

Buy E.U.
Bambucha

Mesajde feederman » 09 Dec 2020, 10:58

Shrek scrie: sa -ți fie rusine, hodorg bolsevic, pentru șovinismul tau!
Scuze pentru confuzia creata, porumbac sau de "Hăis" cred ca este mai potrivit. Si nu te mai agita atata, ca se poate rupe craca si ramai fara domiciliu. Daca faci buf, la sol este interzisa purtarea cozii pe drumurile publice si mersul in patru labe.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde ioanpuiu » 10 Dec 2020, 16:24

Bambucha scrie:In ceea ce priveste relaxarea,

Eşti greu de mulţumit :lol:

Spre deosebire de tine, eu văd partea bună a lucrurilor:
- PSD a câştigat alegerile dar nu-i va folosi prea mult, nu va avea majoritatea care să-i permită să pună piedici în parlament viitoarei coalţii. Mai mult, dacă au câştigat nu au motiv să facă o reformă reală în partidul lor şi cred că este mai bine aşa, să rămâna cum sunt şi cu tractoristul şef ;)

- PNL le-a pierdut iar asta îi va tempera puţin şi nu vor putea fi foarte băţoşi la negocieri.

- USR a luat suficient, că dacă luau 20 - 21% ieşea iureş mare la negocieri şi nu am văzut decât declaraţii până acum de la ei, şi că sunt tari în gură. Barna nu mi-a plăcut niciodată.
Vor intra la guvernare şi vor confirma sau ... nu.

Tăriceanu, Ponta, Vosganian şi alţii, plus dulăii lui Dragnea care s-au refugiat în Partidul Ecologist vor face de aici încolo doar figuraţie pe la unele televiziuni. Pe diurne mici.

Am votat USR+
ioanpuiu

Mesajde feederman » 12 Dec 2020, 11:26

Cu totul si cu totul nerelevant, un cunoscut cunoscator al regnului compus din plavani , porumbaci si fauna asociata, admirator al rabinului din Bacau, se scarpina in barba, cu mirare spunand in sinea lui:
Untul l-am gasit, da’ unde-i pisica!
Pana gaseste rabi pisica, sa facem un pic de aritmetica on line. Incepem cu inceputul : 1 si cu 1 fac 2; de accord? Mai departe: 1 si cu 2 fac 3; de accord? Buuun! Samd. Si acum o aplicatie. Daca 32% supporters pnl+ 32% supporteri psd+5% sup pmp+5% + sup udmr+ 6% altii fac 70% unde sunt cele 30% reprezentate pana de curand de securistii din Romania mare, National comunistii din punr –vatra romaneasca, national aiuritii lui Gigi Becali, plus admiratorii din Straulesti ai lui DD? Au facut covid? La psd nu s-au dus . la pnl doar doi, la pmp unul, iar unguri, doamne fereste! Intr-un sistem inchis nimic nu se pierde, nimic nu se castiga. Totul, daca nu se transforma, atunci musai se muta. Palarie intr-un picior, ia ghici matale unde s-au pitit. Ca de nu, rabi isi ia pisica noua.

Azi e clar ca ucenicul nu prea stia aritmetica.
Societatea romaneasca este intrigata de amploarea fenomenului aur. Ziaristi , sociologi si analisti mai mult sau mai putin calificati isi expun – fireste ca au dreptul – fel de fel de opinii cu privire la cauzele aparitiei si vigorii a ceea ce pare o anomalie. Explicatia promovata frecvent este cea a marginalizarii unei parti a populatiei, a lipsei de informare , a influentei serviciilor secrete( cea mai mare prostie) , a dezradacinarii si nostalgiei radacinilor, a implicarii Rusiei. Ceeace evita sa spuna toti analistii, este ca de fapt este o forma agresiva de fundamentalism, cu radacini in rana milenara a crestinismului . Ne miram ca inaintatele constiinte din disaspora au acordat 25% incredere pitecantropilor? Poate ca stiind ce cauta oamenii cinstiti si insingurati dupa o saptamana de munca dura, aflam si care este cauza, metoda si beneficiarul incendiului propagat cu atata eficienta , cu aport de benzima marca neft’i Toata lumea stie , dar se face ca nu vede elefantul. Daca cineva sufera de orbul gainilor Sosoaca il poate ajuta. Inchideti poarta, dati drumul la câine, faceti cruce cu limba si scupiti in san.
https://www.youtube.com/watch?v=7SndoL15lkw
Dincolo de dezamagiri si de lipsa spectaculozitatii, este vizibila realitatea faptului ca dupa 76 de ani, comunismul cu formele lui mimetice de supravietuire post decembrista, dispare din cadrul decizional referitqr la soarta romanilor ( bineinteles ca si a semiungurilor samd). Disparitia din viata publica a generatiei Nastase , Dragnea, Ponta & co, Codrin Stefanescu, Tariceanu, Serban Nicolae, Nicolicea, Oprisan, Olguta are totusi semnificatia unei victory -amara ce-i drept, dar victorie- a revolutiei romanesti de catifea, inceputa in ianuarie 2017. Este un moment istoric insesizabil a carui importanta va fi consemnata de istorie Ce va urma mai departe depinde de buna credinta a celor ce au primit increderea cetateanului si de evolutia lumii in general.
Si daca sosoaca nu convinge, unii nu pot sa vada frumoasele haine ale imparatului, si arata spre c…l gol al acestuia.
https://www.aktual24.ro/caramitru-dupa- ... nu-exista/
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Neafiliatul » 12 Dec 2020, 11:55

Neafiliatul

Mesajde Shrek » 12 Dec 2020, 19:40

Iaca ceva de citi, la o cana de vin fiert , privind culoarea fumurilor de la negocierile facerii guvernului sau....
https://www.cotidianul.ro/nu-va-place-d ... ceausescu/
PS. Umbla vorba in burg, ca daca fumul va fi...negru , Johanis va acuza psd-ul de rasism!
Shrek

Mesajde Shrek » 13 Dec 2020, 22:30

După alegeri, multi s-au întrebat cum a câștigat aur atat de multe voturi. Cam cu astfel de mesaje discursuri, videoclipuri, bla, bla, bla....
https://www.facebook.com/22128565356021 ... 828065635/
Subiectul, sonorul, decorurile, lumina, se vede de la o poștă că sunt facute profesionist. Impactul la public ( de toate categoriile, tînăr/ matur, educat/mediu educat, corporatist/ f.o., atreprenor/bisnitar), este remarcabil. Poate nu la fel ca " povestea" inginerului de la ape, dar a avut impact. Oameni educați, tineri și mai puțin tineri, de câteva generații numai " dreptaci, si-au facut timp sa asculte astfel de discursuri. Bineinteles ca la acest " impact" au ajutat foarte mult tantalaul si gogmanul, care timp de un an, au încercat exploateze latura naționalistă românilor din Transilvania, dând vina pe unguri care, nu-i asa, fura Ardealul cu complicitatea pesedeeee. Efectul a fost unul de recul. La fel si încercarea jalnica de a demonizat alegătorii dar si aleșii aur. Pun pariu ca, întocmai ca uni dintre psd-isti, după " reievaluare" vor fi considerati foarte buni patrioti, anti pesedisti, bla, bla bla.....
Shrek

Mesajde feederman » 17 Dec 2020, 11:08

Un adevarat patriot nu doarme de grija tarisoarei sale. Situat in postura de far calauzitor al Romaniei, model de integritate si virtute ” hardt wie diamant” pentru tinerii luminosi ai patriei, luptator contra vechii si putredei clase politice, tanarul si noul in ale idealurilor, badea Ciolos ii abureste pe romani cu matauzul purificarii printr-un nou inceput. Sa incepem noul inceput cu cei noi, serafici si virgini in politica! Junele fara de prihana a inceput noul inceput din 1990 si de atunci il tot reincepe. Trecutul lui de scaiete calator agatat sub coada caprelor politice, il indreptateste la dreptul suprem de veto. Nu permit! spuse el cu fermitatea caracteristica celor 1,59m ai inaltimii sale.

2015
Premierul Dacian Ciolos a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj in care ureaza Craciun fericit romanilor si in care spune ca un nou inceput depinde doar de noi.
https://m.hotnews.ro/stire/20688597
2020 16 dec. Cioloș îl refuză pe Orban - premier: Am vorbit serios când am spus că e nevoie de un nou început.
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... ut-1418737
Cum a inceput noul inceput:
https://gazetadecluj.ro/nationalistul-s ... omaneasca/
Dat fiind ca alaturi de Iliescu, Petre Roman, Tariceanu, Vosganian, Pambuccian, Dorneanu, Ilie Sarbu, Renate Weber, Ciorbea si alti descalecatori de tara, romanii au tot inceput fel de fel de inceputuri, poporul roman asteapta cu interes anul 2030 pentru a incepe inca un nou inceput alaturi de incepatorul Ciolos
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Bambucha » 17 Dec 2020, 15:24

Corect!
https://www.g4media.ro/o-tara-paralizata-de-ambitiile-de-putere-ale-unui-singur-om-disperarea-lui-orban.html

feederman scrie:Un adevarat patriot nu doarme de grija tarisoarei sale. Situat in postura de far calauzitor al Romaniei, model de integritate si virtute ” hardt wie diamant” pentru tinerii luminosi ai patriei, luptator contra vechii si putredei clase politice.....

Trist, foarte trist, si mai ales greu de suportat acest noroi de catalogare a electoratului (la ce-am subliniat mai sus) care-si doreste cel mai mult reforma Romaniei si iesirea ei din epoca medievala.
Faptul ca Ciolos a fost votat de electoratul cel mai informat, inteligent, dinamic, tolerant, cu cel mai mare discenamant din marile orase ale Romaniei (vezi scor alegeri Bucuresti, Timisoara, Brasov), electoratul cel mai integrat european, profund european, oameni ce au progresat impotriva guvernelor ostile din ultimii 30 de ani, practic elita si miezul Romaniei (fara aroganta) ar trebui sa dea de gandit si ultimului propagandist ale vechilor partide corupte infratite si retrograde ale Romaniei ce-si doresc baltirea in continuare in acelasi moloz mirositor pseudocomunist si in acelasi pestinetial sistem de pile-clienti-relatii. A pune acea eticheta pe un segment social format din doctori, ingineri, avocati, profesori, it-isti, corporatisti, profesii liberale, acea mica patura care a razbit impotriva tuturor piedicilor si a mai ramas in aceasta tara, nu poate decat sa il puna pe acel cineva, pe acelasi piedestal cu mirobolantii latrai infecti si lingai de vechi securisti cum ar fi antena 3. De acolo s-a auzit peiorativ "tinerii frumosi si liberi", de la acele slugi infecte! :oops:

PS: Stiati ca Domnita cu acel copil in brate a votat USR-Plus? Plus Doi pentru Romania!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 17 Dec 2020, 15:50

ioanpuiu scrie:
Bambucha scrie:In ceea ce priveste relaxarea,

Eşti greu de mulţumit :lol:

Spre deosebire de tine, eu văd partea bună a lucrurilor:
- PSD a câştigat alegerile dar nu-i va folosi prea mult, nu va avea majoritatea care să-i permită să pună piedici în parlament viitoarei coalţii. Mai mult, dacă au câştigat nu au motiv să facă o reformă reală în partidul lor şi cred că este mai bine aşa, să rămâna cum sunt şi cu tractoristul şef ;)

- PNL le-a pierdut iar asta îi va tempera puţin şi nu vor putea fi foarte băţoşi la negocieri.

- USR a luat suficient, că dacă luau 20 - 21% ieşea iureş mare la negocieri şi nu am văzut decât declaraţii până acum de la ei, şi că sunt tari în gură. Barna nu mi-a plăcut niciodată.
Vor intra la guvernare şi vor confirma sau ... nu.

Tăriceanu, Ponta, Vosganian şi alţii, plus dulăii lui Dragnea care s-au refugiat în Partidul Ecologist vor face de aici încolo doar figuraţie pe la unele televiziuni. Pe diurne mici.

Am votat USR+

Asa este :P greu de multumit! Am si alta optica asupra lucrurilor si pot fi cel mult opimist moderat realist, insa mai degraba pesimist! fiindca vad si urmatoarele variante:

Toti acei dulai pe care ii crezi scapati au capatat o alta masca AURita (vezi primul lucru pe care-l vor... suspendarea presedintelui), de la umbra careia impreuna cu PSD si vesnica fata uoasra a politicii romanesti UDMR, plus traseistii supti inapoi din PNL la vechea matca, vor forma noua alianta monstruoasa.
Sau o alta varianta ar fi vechea alianta USL, e o halca buna in pnl care tanjeste dupa acest lucru... In acest moment PNL inseamna Klaus, a carei viziune (cu clasa politica reformata) nu s-a transpus in realitate si odata plecat, acest partid va ateriza fortat direct in carlinga. In Romania urbana pnl devine din ce in ce mai irelevant si tinde sa devina un partid rurral, ceea ce nu e un lucru prea bun pentru tara.

Asadar motive sa vad elefenati roz din pacate nu prea am, insa intodeauna exista loc pentru ceva bun ;)

Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Shrek » 17 Dec 2020, 18:46

feederman scrie:Dupa alegeri, .....

Bag samă ca câte uniii au dat în boala ceea care te face sa uiti ce ai spus olecuta mai 'nainte, cred ca demență senila se numeste sau alzheimer. Mar rog, nu prea ma pricep. Deci după ce te umfli 'n foale ca , dom'le , aia pe jumate unguri ( sau poate numa jumate romani), sunt oameni ca lumea, dom'le, pute patriotismul si modestia-n ei, da aaa! Interesul (poarta fesu') național mai presus de interesele personale, nu se leaga cu lanțul de funcție si, nah, si lui i-o cerut tantalaul demisia da el gogomanu', nu așteaptă si si-o dat-o pa loc ce mai, tragedie națională!
Acu, nah, între timp o tras cateva" fumuri" o prăjit niste ciuperci, si si-a adus aminte ca o uitat lumina aprinsă la buda , asa ca musai să fie ori șef de trupa de muzicanți ori de lăutari, ca apoi sa meargă sa strigă becul!
Deci sa nu uitam : psd=pnl= aceeași mizerie!
Pentru aducere aminte o potrea din timpurili bune:
https://www.facebook.com/groups/d.n.a.j ... 246203631/
Băiat bun da' anturaju' l-o stricat........
Si inca o mostră a meritocratiei pnl-iste
https://adevarul.ro/locale/timisoara/fi ... index.html
Shrek

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE