Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupăritul

Mesajde Balian » 30 Oct 2024, 12:28

Vasile_Bucovineanu scrie:....In zona mea au aparut deja multi.

Începutul sfârșitului.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 30 Oct 2024, 13:51

supermarketul fiind identitate straina ...nu are nici un interes in a favoriza producatorul local...ci va cauta mai ieftin...
ba chiar va incerca "legal"" eliminarea concurentei....cum au facut cu toate ramurile agriculturii....

ce este interesant ca desii incepe propaganda "vremurilor grele in apicultura" ...consumul a crescut considerabil...si va creste si mai mult in urmatorii ani... :o
deci cum facem?
:lol:
yuonyuon

Mesajde Balian » 30 Oct 2024, 14:30

yuonyuon scrie:....ce este interesant ca desii incepe propaganda "vremurilor grele in apicultura" ...consumul a crescut considerabil...si va creste si mai mult in urmatorii ani... :o
deci cum facem?
:lol:

Mă bazez pe vânzarea mea cu ”vremurile grele”. Nu am crescut preț din 2020. Mie nu a crescut cu nimic vânzările.
D-voastră ce argument credibil și palpabil aveți? Sau doriți să ne țineți cu sparanța? Dacă da, e subțire. :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 30 Oct 2024, 16:32

Balian scrie:
yuonyuon scrie:....ce este interesant ca desii incepe propaganda "vremurilor grele in apicultura" ...consumul a crescut considerabil...si va creste si mai mult in urmatorii ani... :o
deci cum facem?

Mă bazez pe vânzarea mea cu ”vremurile grele”. Nu am crescut preț din 2020. Mie nu a crescut cu nimic vânzările.
D-voastră ce argument credibil și palpabil aveți? Sau doriți să ne țineți cu sparanța? Dacă da, e subțire. :)
banuiesc ca va referiti la fapul ca am zis ca va creste consumul?

mai pe scurt :romania trece la o noua etapa de dezvoltare deci creste consumul..simpu... :D

mai pe lung(ocolite :D )...nustiu la ce va referiti exact cand spuneti daca am argument?...la ce raspuns mai exact va asteptati...cred ca vreti cifre?...este economia de baza de clasa a 2 a (care nu sa invatat niciodata in scoli)....subventionarea ..pardon"subventionarea" este practica veche ...repetata la indigo in zeci de tari si cu acelasi rezultat...nu este un esec necontrolat cea ce se intampla...ba din contra....

odata cu eliminarea majoritatii (micilor producatori ) si odata instalat monopolul atunci pretul produselor la raft se vor dubla...dar nu vor mai fi apicultori care sa beneficieze de aceste avantaje...
doar cei care vor fi profi sau cei care stiu sa treaca perioada de centralizare...bineinteles sa nu omitem pe cel care ia majoritatea incasarilor SUPERMARKETUL unde criza apiculturii se traduce in eliminarea concurentei...in favoarea lui...

politica hipermarketurilor este simpala .....ei "traiesc" din comisioane/arbitraj...nu ii intereseaza decat sa cumpere ieftin(deoriunde este mai ieftin) /sa vanda scump si eliminarea concurentei pe termen lung prin metode de tip flooding"... asa s au distrus toate targurile si pietele de au ramas doar targurile de vechituri :lol: (atat mai aveti voie)

din pacate in randul producatorilor ...mecanismele economiei sunt ceva straniu pentru ei si nu inteleg ....astfel o mare parte vor intra in faliment chiar ridicol de usor (cel putin asa vad eu)ca sa nu zic penibil...
yuonyuon

Mesajde Balian » 30 Oct 2024, 17:13

yuonyuon scrie:....banuiesc ca va referiti la fapul ca am zis ca va creste consumul?
mai pe scurt :romania trece la o noua etapa de dezvoltare deci creste consumul..simpu... :D
mai pe lung(ocolite :D )...nustiu la ce va referiti exact cand spuneti daca am argument?...la ce raspuns mai exact va asteptati...cred ca vreti cifre?...este economia de baza de clasa a 2 a (care nu sa invatat niciodata in scoli)....subventionarea ..pardon"subventionarea" este practica veche ...repetata la indigo in zeci de tari si cu acelasi rezultat...nu este un esec necontrolat cea ce se intampla...ba din contra....
odata cu eliminarea majoritatii (micilor producatori ) si odata instalat monopolul atunci pretul produselor la raft se vor dubla...dar nu vor mai fi apicultori care sa beneficieze de aceste avantaje...
doar cei care vor fi profi sau cei care stiu sa treaca perioada de centralizare...bineinteles sa nu omitem pe cel care ia majoritatea incasarilor SUPERMARKETUL unde criza apiculturii se traduce in eliminarea concurentei...in favoarea lui...
politica hipermarketurilor este simpala .....ei "traiesc" din comisioane/arbitraj...nu ii intereseaza decat sa cumpere ieftin(deoriunde este mai ieftin) /sa vanda scump si eliminarea concurentei pe termen lung prin metode de tip flooding"... asa s au distrus toate targurile si pietele de au ramas doar targurile de vechituri :lol: (atat mai aveti voie)

din pacate in randul producatorilor ...mecanismele economiei sunt ceva straniu pentru ei si nu inteleg ....astfel o mare parte vor intra in faliment chiar ridicol de usor (cel putin asa vad eu)ca sa nu zic penibil...

Nu cifre aștept, un argumant pe care pot accepta ca vânzările vor crește mult. Ce srieți despre supermarcheturi este trăsătura de bază a oricărei unități economice în capitalism. Fac să am cel mai mic preț elimin concurența, eu voi fi care va rezista cel mai mult, după care fac cu prețurile ce vreu. Dar nu este așa simplu. :lol: Dacă sunt singurul pe piață (să zicem) și dau un preț cum îmi dorește mușchii, hopa apare concurența din senin cu un preț mai mic (lejet poate din postura că am ridicat ireal prețul) și mă face să scad prețul. Deci poți să fii mama supermarchetului sau a conglomeratului multinațional, regulile de bază a pieței libere este universal pentru toată lumea. Dacă nu intervine politicul și mă ajută neloial. Că noi apicultorii nu pricepem ce este piața și suntem pierduți în spațiu, producem ca proștii fără suport de comercializare, este handicapul nostru. În curând vom învăța 100%. Asta este un argument destul de pronunțat. Spun eu. Așa ceva aștept și la argumentația creșterii masive a consumului pe viitor.:)
Balian

Mesajde yuonyuon » 30 Oct 2024, 18:09

nustiu de unde scoateti fantasma cu "piata libera"... :lol:
odata ce exista impozit ..din start nu exista concurenta loiala si nici piata libera...
yuonyuon

Mesajde Balian » 30 Oct 2024, 18:13

yuonyuon scrie:nustiu de unde scoateti fantasma cu "piata libera"... :lol:
odata ce exista impozit ..din start nu exista concurenta loiala si nici piata libera...

Înseamnă că nu cunoașteți elementele de bază a economiei. În rest numai fraze. :)
Balian

Mesajde yuonyuon » 30 Oct 2024, 18:26

posibil sa nu cunosc :lol:
vorbim peste cativa ani cand pertul la raft va fi 12-17 euro si apicultorii in faliment
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 30 Oct 2024, 18:32

cred ca va referiti la piata libera intre producatorii mici si mijloci?...atunci aveti dreptate :lol: ...pentru ca daca vorbim per total la scara larga nu exista si nu a existat niciodata
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 30 Oct 2024, 22:53

Am recitit...vad ca sunteti convins in existenta pietei libere...cea ce face ca lucrurile sa fie si mai greu de explicat pentru mine.....

Odata ce este monopol...poti creste pretu la cat vrei...nu mai exista " altcineva" sa vanda ieftin.....deaia se numeste monopol ....asta e si scopul :lol:

Cine ar putea fi acel cineva?....in vest nu exista altcineva decat supermarketurile......unul din 8 producatori au supravietuit si aia se incapataneaza sa continuie ...nu ca ar face mega profit...

Pretul nu este dat de cantitate/ cerere si oferta....e ridicol!...este dat de context si facut de entitatea care vinde...
Cu cat e mai mare monopolul cu atat e mai scump...dar si zona cu putere de cumparate si anumita perceptie asupra produsului...

La partea a doua ...chiar va invit sa dati un argument de ce consumul va scadea....?.....nu accept citate din propaganda? :lol:
yuonyuon

Mesajde Balian » 31 Oct 2024, 15:13

yuonyuon scrie:.....La partea a doua ...chiar va invit sa dati un argument de ce consumul va scadea....?.....nu accept citate din propaganda? :lol:

Vorbim de două piețe separate a mierii. O piață la supermarchet și o piață la vâvzarea pe lanțul scurt direct de la apicultor. Piața la suprmarchet este alimentată majoritar de la procesatori. Poate există și de la producător direct, nu știu cum se poate ajunge acolo. Piața pe lanțul scurt este piața la borcan. Noi apicultorii niciodată nu putem concura cu piața la supermarchet, din mai multe motive. Nu suntem sprijiniți de autorități cu separarea mierii adevărate de falsuri. Nu avem avantajul negocierii unori cantități f mari. Nu avem avantajul rulajului mare. Noi trebuie să formăm piața noastră personală, contrastând valorile pe care putem oferi (calitate, diversitate, deservire mai aproape de consumator, discuții și informarea cumpărătorului, marketing personalizat direct la persoană...)
Problema cea mare este că cele două piațe încep să se suprapună și să aglomereze, pentru că a apărut un nou jucător...industria mondială de ”miere”. Cea ce a fost separat cu contrast înainte 1.vânzare en gros 2. vânzare la borcan. Acum locul vânzării en gros este preluat de industria mierii. Deci cine înainte a avut posibilitate să vândă la procesator nu mai are, sau la preț și cantitate ridicol de mic. Ei ce fac? Din disperare supraîncarcă cealaltă piață care devine și ea insuportabilă.Nu în general. Pentru noi hobby+ se va scădea consumul, prin dizolvarea noastră cu alți concurenți f mari. Asta din lipsă de perspectivă pentru viitor. Nu de altceva.
Totuși dau un exemplu de conviețuire:
20221213_162715.jpg

În prim plan un ștand de vânzare miere direct în supermarchet. În spate este dita mai Carrefour. Sunt în relație bună cu proprietarul ștandului. Spune că merge bine. Cum vedeți ff frumos amenajat cu marfă superdiversificată. Bravo lui. :)
Balian

Mesajde yuonyuon » 31 Oct 2024, 15:50

Vorbiti de doua piete separat dar defapt sunt aceiasi consumatori...doar doua tipuri de vanzatori...retail si supermarket...pe acelasi " cionlan" ca sa zic asa.
Piata nu incepe sa se suprapuna ci s a suprapus deja....acum..e faza finala de centralizare...

Cei din retail vor trebuii sa se perfectioneze...sa isi faca brand etc...chestii complicate....

Daca cumparatorii se muta toti la supermarket asta inseamna ca va scadea consumul la apicultorul de rand ...in nici un caz per total....

O alta chestie ...inca nu s a facut pana acum reclama la miere pe bune ..tocmai pentru ca inca mai sunt producatori autohtoni cu valoare....dupa disparitia lor o sa vedeti diferenta ...va garantez....
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 31 Oct 2024, 15:52

Nu puteti vorbii de doua piete separate daca aveti aceiasi cumparatori.....este aceiasi piata dar controlata....
Asta pentru ca sustineti piata libera ...stiu :lol:
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 31 Oct 2024, 15:56

Nustiu la ce va referiti cand ziceti"industria mondiala de miere"....?....la furnizorul de materie prima sau la zahar?
yuonyuon

Mesajde Balian » 31 Oct 2024, 16:44

yuonyuon scrie:Nustiu la ce va referiti cand ziceti"industria mondiala de miere"....?....la furnizorul de materie prima sau la zahar?

Mă refer la furnizorul de ”miere” că așa se numește deși e total diferit de miere indulcitorul provenit din orez.
Odată inventată o tehnologie de obținere unui produs confundat cu miere nu se oprește. Va apare oriunde
în lume unde este permis. În Europa nu, dar în alte zone fără problemă. Deci ast nu se va schimba niciodată
în viitor. Va fi oricând loc în lume unde este permis aproape orice. Asta e o industrie întreagă nu distilare
de alcool ilegal în fundul grădinii.
Balian

Mesajde Balian » 31 Oct 2024, 17:04

yuonyuon scrie:...Odata ce este monopol...poti creste pretu la cat vrei...nu mai exista " altcineva" sa vanda ieftin.....deaia se numeste monopol ....asta e si scopul :lol:
Cine ar putea fi acel cineva?....in vest nu exista altcineva decat supermarketurile......unul din 8 producatori au supravietuit si aia se incapataneaza sa continuie ...nu ca ar face mega profit...
Pretul nu este dat de cantitate/ cerere si oferta....e ridicol!...este dat de context si facut de entitatea care vinde...
Cu cat e mai mare monopolul cu atat e mai scump...dar si zona cu putere de cumparate si anumita perceptie asupra produsului...

Nici vorbă monopol. De exe. la noi Carrefour, A****n, Lidl, Kaufland, Metro, Selgros, Profi, Peny, Mega Image. Aceste supermarcheturi sunt în concurență. Toți ar dori falimentul celuilalt. Mai larg: eu stau la 10km de graniță, numai să vedeți ce pelerinaj de turism de aprovizionare este de unguri. Tesco, Spar, Aldi unde bate vântul la ei, ar întoarce cuțitul în supermarcheturile noaste și ar face orice numai să se ridice deasupra lor. Mai sunt care au același proprietari ca Lidl și Kaufland, dar restul sunt concurenți de sânge și sunt pilonii piaței concurențială liberă. Ce monopol? Ce crești prețul cum vrei? Nici vorbă! E luptă cum trebuie să și fie. Este ff corect. La această luptă, magazinul la colțul străzii numai asistă. Trece viața peste capul lui la o singură inghițire de aer. Suntem pe nicăieri. Nici nu înțelegem pe care lume trăim. Sincer. :cry:
PS: nu știu de ce nu îmi ia numele A****n, oricum încerc. :)
Balian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE