Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupăritul

Mesajde yuonyuon » 08 Apr 2025, 17:55

planul D ..vinzi si te agnajezi schimbu 3 :lol: :lol:
yuonyuon

Mesajde Balian » 12 Apr 2025, 11:08

Sunt în dilemă. Nu știu cum să mă organizez în continuare. Rapița nu știe nimen dacă își mai revine.
Deplasarea mea depinde de soarta înfloririi. Dacă va fi compromisă trebuie să mă mut la locația mea
de salcâm, care și el este cu semnul întrebării. Din locația de iernare sunt obligat să le scot că vecinii
cam se agită. Nu mai știu care plan să activezi. Ajutați-mă cine știe la perfecție viitorul. :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde mausica » 12 Apr 2025, 12:33

Balian scrie:Sunt în dilemă. Nu știu cum să mă organizez în continuare. Rapița nu știe nimen dacă își mai revine.
Deplasarea mea depinde de soarta înfloririi. Dacă va fi compromisă trebuie să mă mut la locația mea
de salcâm, care și el este cu semnul întrebării. Din locația de iernare sunt obligat să le scot că vecinii
cam se agită. Nu mai știu care plan să activezi. Ajutați-mă cine știe la perfecție viitorul. :)

Activezi planu D, E, F :lol: :lol:
Muti la fs ca aia te salveaza anu asta
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Balian » 12 Apr 2025, 13:00

Știi tu bine vă am miere pentru întreg an. Și dacă nu ar produce nici un gram mă descurc. Soarta
lor este în calcul nu recoltele. Joi m-am aprovizionat cu F40. Ultra bee am, deci vine ce vine sunt
pregătit pentru orice plan. :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 12 Apr 2025, 13:11

la mine ciresul 50 % a inghetat.....orcum erau prea multa floare(pentru un singur apicultor)... :lol: acelasi nectar in mai putine flori... :lol:
deci planul A ramane valabil....
yuonyuon

Mesajde Balian » 12 Apr 2025, 13:33

Spor! :)
Balian

Mesajde cristi_vidican » 12 Apr 2025, 13:42

Rapița nu cred că este afectată prea tare, va da nectar foarte bine.
Du-te la rapiță, săptămâna viitoare va începe să dea.
Atenție la stropiri, să nu fii prin zonă cu ele când stropesc. Încă e bine să fii la marginea unui sat, multă păpădie, urzică moartă, vor începe în curând și merii.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Balian » 12 Apr 2025, 13:51

Nici agricultorii nu sunt f deciși. Nu știu ce să facă. Eu aștept să facă ei primul pas, după care
în secunda a doua urmez eu. Totul este pregătit. Sunt organizat. O mișcare și sunt unde trebuie. :)
Balian

Mesajde Shrek » 12 Apr 2025, 16:49

Am văzut astăzi, în apropierea a1, plângă Timișoara, lanuri de rapiță înflorite, un galben intens. Probabil nu ii afectata. Am văzut însă între Aad și Oradea lanuri, cei drept mai mici, "oparite", semn ca ii gata pita lor! Depinde de zona pentru rapiță, cu cât ii mai spre nord, probabil ca procentul de afectare ii mai mare!
PS! Mai am pe stoc 3 galeti de tei de anul trecut! Dacă "îngheață" salcamul la Valea lui Mihai, va pot face o oferta!
Shrek

Mesajde Balian » 12 Apr 2025, 17:36

Mulțumesc! Va urma să cumpăr tei că eu nu merg niciodată la tei și ce am avut cam se termină.
Dacă nu iese rapiță nu voi avea cu ce să amestec teiul. Curat nu se caută. :)
Balian

Mesajde mausica » 12 Apr 2025, 18:53

Mna eu am pe stoc si salcam si poliflora si salcam cu paducel si fs asa ca haida numa la cumparat :lol:
mausica

Mesajde yuonyuon » 12 Apr 2025, 19:35

mai ieri rapita era un cules sigur ...acum a inghetat :lol: ...sa nu spuneti ca inghetat si graul?!! :o ...nu mai mancam paine la vara.. :lol:

domnu balian eu zic ca o sa aveti o medie de 40 kg la rapita...o predictie modesta zic....
yuonyuon

Mesajde mausica » 12 Apr 2025, 21:50

yuonyuon scrie:mai ieri rapita era un cules sigur ...acum a inghetat :lol: ...sa nu spuneti ca inghetat si graul?!! :o ...nu mai mancam paine la vara.. :lol:

domnu balian eu zic ca o sa aveti o medie de 40 kg la rapita...o predictie modesta zic....

Si eu am o banuiala ca ne arata niste cantare pe rapita de sta pisica in coada
mausica

Mesajde Shrek » 12 Apr 2025, 22:42

Balian scrie:......

Dumneata manipulezi bursa mierii, la fel ca Trump cu taxele vamale! Sa speram ca va fi o criza de miere și va creste pretul?!
Shrek

Mesajde yuonyuon » 12 Apr 2025, 23:13

Shrek scrie:
Balian scrie:......

Dumneata manipulezi bursa mierii, la fel ca Trump cu taxele vamale! Sa speram ca va fi o criza de miere și va creste pretul?!
ca sa avem crestere a pretului angro... tre sa se inchida granitele..??..mie mi se pare ca nu se inchid ....
singurul lucru "benefic "pentru vanzarea la borcan este mortalitatea pe tara
]eu zic ca avem un an ok++....(ma refer pentru cei care au albine)

preconizez (pe langa 40 kg la rapita la domnu balian) si o crestere a consumului cu 15-20 % fata de anu precedent....deci pentru cei care au ramas(care se stiu :lol: ) planul... A ...100%.......
yuonyuon

Mesajde Balian » 14 Apr 2025, 15:46

yuonyuon scrie:
....in evolutie nu sa bazat nimic intelegeara biologiei ci pe forta (prin diferite mijloace tehnolgice) cu care putem exploata (fura energia de la celealat indivit ) dar acum prin cunoasterea biologie nu mai este nevoie de forta ...totul vine pe tava....

Ce știu acum este pachetul adunat (prin furt intelectual!!!) de la toți cu care am fost în contact. Pe acest forum, în viața de zi cu zi, de la d-voastră, de la colegi, de la d-nul Ignatov, de la începători, de la bunicul meu, plus (mare capitol!) ce am citit din diferite surse, plus (mai mare capitol!) care am învățat prin experiența mea proprie, cu bine cu rău. Nu am inventat absolut nimic. Totul e furat :oops: bine selectat salvat pe PC (124Gb) și pus în aplicare. Eu asta consider cheia succesului. De asta sunt aici și pe grupuri unde consider că pot învăța. Pe fb și youtube nu prea am răbdare să aleg din avalanșa de balast. Asta sunt eu. :)
Balian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE