yuonyuon scrie:...................
dupa ziua de luni ca aici in zona am zero grade (asa pare)...va trebuii sa intervin cu catu 2 1/1 ca sa nu ma incarc de botci ...
astept un pic sa se incalzeasca si ma apuc de botcarit...se cheama "operatiunea ruptul botcilor" ...lucrare obligatorie....!!!Vasile_Bucovineanu scrie:yuonyuon scrie:...................
dupa ziua de luni ca aici in zona am zero grade (asa pare)...va trebuii sa intervin cu catu 2 1/1 ca sa nu ma incarc de botci ...
Parca ziceai ca la tine nu apar nici macar potirase, nicidecum botci.
asta e definitia omului sarac ...ce ai zis aici ....ala care vrea banii la sfarsitul zilei(putin si sigur)....Balian scrie:Majoritatea lucrărilor apicole se consumă pentru gestionarea roiurilor, mătcilor crescute, îndreptarea familiilor diferite de optim, plus stoarceri și vânzări de produse. Volumul lucrărilor mai sunt mărite de greșeli comise de apicultor, de planificări greșite și în marea majoritate a cazurilor de formarea vremii. O oarecare contradicție este că la orice puct ochit în apicultură suntem obligați să acționăm cu cel puțin 35 de zile înainte. Ori prognoza meteo nu este precisă numai max. o săptămână înainte. În rest este hazard. Trebuie să fiim pregătiți la orice. Deci o grămadă de necunoscute și planuri.
PS: până acum lucrurile merg binișor. După înflorirea de primăvara devreme (la mine) urmează o perioadă f incertă din toate punctele de vedere.
Vasile_Bucovineanu scrie:Daca exista cules bun, albinele intra mai greu in friguri. Intra usor cand este numai cules de intretinere.
Vasile_Bucovineanu scrie:Cand este cules intens se pune frana dezvoltarii deoarece se cam blocheaza spatiul pentru ouat si albinele neglijeaza de multe ori botcile, se poate chiar intampla sa distruga singure botcile.Cand exista numai cules de intretinere, majoritatea albinelor din colonie nu au de facut altceva decat sa creasca puietul si sa cloceasca botcile. Cred ca multi dintre dv a-ti intalnit cazuri cand un cules puternic a scos din friguri multe familii
yuonyuon scrie:......
la mine a prins la fix ciresul ...acum rapita merge cam la jumate(trebuia apa )...am ridicat vreo 2 caturi sa vad cate botci am si din pacate nu am ...deci e "an neroitor" .....asa ca lea m mai pus un cat ...
Balian scrie:Merg pe drumul meu bātucit cu spațiu larg, ....
..... Anul nu e roitor.
eu am padure de cires ...deasta si mancai "ciuperci"...e un fel de salcam cu o luna mai devreme....Shrek scrie:yuonyuon scrie:......
la mine a prins la fix ciresul ...acum rapita merge cam la jumate(trebuia apa )...am ridicat vreo 2 caturi sa vad cate botci am si din pacate nu am ...deci e "an neroitor" .....asa ca lea m mai pus un cat ...
Și minciuna-i vorba! Ca sa influențeze decisiv " înflorituri ciresului", trebuie sa ai o pădure de cireși ( câteva sute de hectare) sau doar câțiva stupi! Mai de folos este ...păpădia, care înflorește cam în aceeași vreme.
La cum " propovaduiesti" dumneata apicultura, cu biologia și morfologia albinei, nu înțeleg de ce te mai uiți după botci, înainte de cules. În timpul culesul, în nici un caz nu are rost! Poate către sfârșitul culesului când scandurica de zbor, nu mai arata ca un portavion cu avioane ce decolează și aterizează în viteza. Și atunci, doar sa stabilești ce rame de puiet sau hrana scoți.
Subscriu insa ideii ca, odată întrata în friguri înainte de cules, familia de albine nu va aduna miere în parametri normali, fiind compromis culesul! Chiar dacă nu roieste!
În sud, rapiță nu da cât ar trebui! Noaptea este frig! Salcamul pare compromis și la Resita! Cred ca anul acesta, prețul mierii se va ridica precum...ostile lui Ștefan cel mare!
S-auzim numai de bine!
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 28 vizitatori