Liviu_SV scrie:..... Totusi mi se pare scazut pretul mierii la borcan, dar probabil când sunt multe kg se doresc a fi date mai repede. Am mai făcut si eu reducere la 10 borcane am dat unul gratis dar în medie vând mierea cu 30 lei/kg, polifloră de mai sau polifloră de munte ( zonă submontană) de cele mai multe ori închisă la culoare. ......
Liviu_SV scrie:E adevărat că normal fiecare apicultor își face calculele ținând cont de profitul care să îl mulțumească. La mine am o problemă cu timpul petrecut în stupină, cât că este treabă, cât curiozitate să văd cum a evoluat un roi, cum merge o matcă, sau situații neplăcute (roiri, boli). Probabil cu mai bună organizare si disciplină as putea sa reduc acest timp și implicit să calculez altfel prețul mierii.
Shrek scrie:Examinarea și stabilirea gradului de infestatie cu varoua la vremea asta este recomandata pentru un oarecare confort emotional al apicultorului, adică ceva de genu' " ia uite bah ce bun sunt, nu este păduchi deloc! ( nici albine)!" De fapt, indiferent de stare infestării, tratamentele ( pentru ca ar trebui făcute cel puțin doua , pe cât posibil cu substanțe diferite), se fac preventiv, chiar dacă testarea nu indica păduchi. Uneori, și ele( testarile) mai dau erori!
Ca o concluzie, in zona noastra, de deal, infestatia a fost slaba anul acesta! Și producția de miere a fost extrem de mica. Botci, aproape deloc! Seceta crâncenă, ma tem ca nici la anul nu vom avea salcâm. Familiile sunt" în grafic"! Asteptam luna februarie, de ziua îndrăgostiților ( de apicultura) sa le dam desteptarea!
S-auzim numa' de bine!
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 28 vizitatori