Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Mare lovitura a primit apicultura in aceasta iarna

Mesajde Dragos2006 » 07 Iun 2012, 22:59

Acum sita cerne ....
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde paul » 07 Iun 2012, 23:08

Dragos2006 scrie:Acum sita cerne ....

Poti detalia ?
Parerea mea ... sunt mai afectati cei cu multe familii ! Cei cu mai putine guri de hranit ,se mai descurca !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cristi_vidican » 08 Iun 2012, 05:19

paul scrie:Parerea mea ... sunt mai afectati cei cu multe familii ! Cei cu mai putine guri de hranit ,se mai descurca !

Cel mai afectati sunt cei care au facut salturi financiare mari si care si-au asumat un risc, dar nu vor prinde banii pe masura 112. Sunt multi care au investit in lazi, familii de albine etc, din cauza inmultirii si a anunului apicol, nu au scos nimic. Acum trebuie sa le dea sirop, iar daca nu prind proiectul, e vai de ei.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Dragos2006 » 08 Iun 2012, 07:18

Sita cerne pe cei care stiu meserie si vor rezista de cei care au crezut ca stuparia este o sursa de bani facila. Multi au crezut ca este suficient sa investeasca o suma de bani si apoi castigul va veni singur chiar daca nu stiu meserie .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde balasbebe » 08 Iun 2012, 22:53

Daca acum vara cu 30 de grade trebuie sa dau sirop nu este ceva normal. La una din stupine cred ca se ridica la cel putin 500 de familii poate pe 2 km lungime. Eu am putine pe aceea locatie. Vreau ca prin bunavointa unora de la MADPR sa pot identifiva a doua locatie, deoarece trebuie sa maresc numarul stupilor. Din sac este cam greu.
balasbebe

Mesajde patrikeubee » 17 Iun 2012, 17:21

si anul acesta e compromis un pic din cauza ca la cires si visin afost frig la salcam a cam plouat sa vedem la tei ce va urma ,la mine nu prea este miere in stupi abia au pentru ele ceva
patrikeubee

Mesajde balasbebe » 18 Iun 2012, 06:42

Parca de 2 zile se mai misca albinele mele. Sa vad pe maine cum se misca cursorul de la cantar.
balasbebe

Mesajde Mircea_63 » 22 Iun 2012, 08:46

Salut Corneliu!

Sita asta cerne, numai ca ne si atentioneaza asupra felului in care ne administram banii. Poti fi un bun meserias, le scoti din iarna cu pierderi minime, apoi un an prost care se lasa cu cheltuieli maxime, albinelor tale le merge bine comparativ cu altii, esti un bun meserias, dar...ajungi la fundul sacului.

Intradevar, daca nu esti un stupar bun, poti iesi din iarna chiar si fara albine. Clar!
Dar, vreau sa spun ca sita cerne si dintre stuparii buni pe cei care nu sunt suficienti de buni administratori ai banilor. In anii buni, e intelept sa iti creezi rezerve pentru ani ca acesta, mai ales daca stuparitul e principala ta sursa de venit.
Sa vezi ce neplacut e sa ai orice alta afacere, sa te prinda vremea rea -cum e acum criza asta- si sa dai cu basca de pamant, sa-ti amintesti de anii buni si sa te intrebi de ce naiba n-ai pus atunci niste bani deoparte, bani care acum te-ar fi ajutat sa treci puntea.

Cunosc oameni care au copilarit in vremuri foarte, foarte grele. Au venit apoi ani de belsug, dar au ramas cu o economie in sange incat altora, acestia le par... zgarciti. In celebrul roman al lui Jack London "Dragoste de viata", personajul supravietuieste in infernul alb al gheturilor vesnice, facand o foame crunta. Odata salvat, a ramas pentru restul vietii cu obiceiul de a ascunde pesmeti sub saltea.

E o treaba sa incepi stuparitul intr-un an de belsug. Iti spui: tulai Doamne ce faina treaba, cum de n-am gasit io afacerea asta mai devreme? Te si inveti repede cu traiul bun, ba eventual te bagi in datorii pe seama veniturilor viitoare. Apoi sa vezi distractie!

Optimistul zice: va fi si mai rau decat atat.
Pesimistul: mai rau de atat nu se poate.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Albinel » 23 Dec 2012, 17:38

Salve tuturor !! am intrat sa va spun Sarbatori Fericite !! referitor la iernarea asta ..cred ca vom avea mari probleme datorita lipsei zborurilor de curatire ,daca anul trecut au zburat albinele in decembrie si la inceputul lui ianuarie,anul asta se pare ca ..sa speram la vreme buna macar pentru o zi in ianuarie -februarie si la vremuri bune pentru noi ..
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde gabi bee » 23 Dec 2012, 18:31

Pana acum eu zic ca e rezonabil ! pe 01 decembrie au fost 17 grade si albinele au zburat bine iar vremea a fost acceptabila , cel putin in zona mea ! vom vedea insa dupa sarbatori ce ne va rezerva iarna ! iernare usoara tuturor ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde lefter » 23 Dec 2012, 19:18

va salut .am inteles ca in vest in urmatoarele zile vor fi temp. ridicate cei dea colo au motive de bucurie poate vor fi zboruri.
lefter

Mesajde FLORINELU » 23 Dec 2012, 19:44

eu unul nu sant incantat deloc de aceste cresteri de temperatura. nu era nevoie de un zbor de curatire asa de repede,era suficient pe la mijlocul lui ianuarie. sa nu uitam ca odata cu iesirea albinelor din stup creste foarte mult si consumul de miere din rezerve.
FLORINELU

Mesajde stuparul2011 » 23 Dec 2012, 22:48

buna,
sa nu patim ca iarna trecuta............
cand au fost temp ridicate in aceasta perioada, iar dupa aceea pana tarziu temp foarte scazute si atunci adio zboruri de curatire...........
numai bine si iernare usoara
stuparul2011

Mesajde Leon » 23 Dec 2012, 23:08

La mine de Craciun se anunta 11-12 *C, sper sa am zbor de curatire. Anul trecut am avut zbor in 1 si 2 ianuarie si 22-23 februarie si a fost ok,nu am pierdut familii de albine.
Leon

Mesajde Albinel » 24 Dec 2012, 18:23

FLORINELU scrie:eu unul nu sant incantat deloc de aceste cresteri de temperatura. nu era nevoie de un zbor de curatire asa de repede,era suficient pe la mijlocul lui ianuarie. sa nu uitam ca odata cu iesirea albinelor din stup creste foarte mult si consumul de miere din rezerve.

" nu era nevoie de un zbor de curatire" :?:

ai dreptate ..nu era nevoie doar de unul ,ci de cat mai multe zboruri de curatire pe parcursul fiecarei ierni..dar na ..fiecare crede si face cum crede..si inca ceva ..

"sa nu uitam ca odata cu iesirea albinelor din stup creste foarte mult si consumul de miere din rezerve"

nu asta-i motivul pentru care creste temperatura in cuib ,ci aparitia puietului..
Albinel

Mesajde Albinel » 24 Dec 2012, 18:27

stuparul2011 scrie:buna,
sa nu patim ca iarna trecuta............
cand au fost temp ridicate in aceasta perioada, iar dupa aceea pana tarziu temp foarte scazute si atunci adio zboruri de curatire...........
numai bine si iernare usoara

si totusi am avut zboruri de curatire iarna trecuta ,atat in luna decembrie cat si la inceputul lui ianuarie..sa speram ca vom avea zilele astea, daca nu ii musai macar in ianuarie..
Albinel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE