de cris_todi » 28 Dec 2012, 12:18
De trei ani tot ma chinui sa cumpar cateva familii de albine , dar anul acesta , cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit !!!La inceputul primaverii ma gandeam ca daca o sa cumpar trei familii o sa fie un inceput bun ! Am comandat sase roiuri la un apicultor care sa dovedit om de o calitate deosebita ! Roiuri pe zece rame dar cu albina asa si asa ca asa a fost timpul nu ptr ca domnul Didi nu este ok . Am dat pe roi 300 ron . Pentru ca sa fiu multumit domnul Didi a zis ca daca vreau mai vinde doua familii pe care le voi alege eu din cele mai puternice numai sa fiu multumit , asa ca am mai luat doua familii !Vecinul meu padurar cand a auzit ca vreau albine mi-a facut cadou trei roiuri . Un coleg care a vrut sa se apuce de apicultura dar nu are timp din cauza serviciului mi-a dat cei doi stupi cu familii puternice . La tei am mai facut patru roiuri asa ca acum am 17 familii !!! Este cam mult pentru un incepator cu cunostinte putine in domeniul apicol ! Cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit ce nu am visat ! Dumnezeu iti da - dar nu-ti baga si in traista asa ca a trebuit sa vad cum fac sa nu dau cu picorul norocului . Solutia a fost sa platesc un apicultor sa vina atunci cand am facut lucrarile inportante in stupina ( 50 ron ). Domnul Didi de la care am cumparat albinele este mentorul meu - am avut mare noroc ceea ce doresc si celor care vor sa inceapa aceasta minunata indeletnicire !