Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cu cate familii de albine sa incepem ?!

Mesajde cris_todi » 28 Dec 2012, 12:18

De trei ani tot ma chinui sa cumpar cateva familii de albine , dar anul acesta , cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit !!!La inceputul primaverii ma gandeam ca daca o sa cumpar trei familii o sa fie un inceput bun ! Am comandat sase roiuri la un apicultor care sa dovedit om de o calitate deosebita ! Roiuri pe zece rame dar cu albina asa si asa ca asa a fost timpul nu ptr ca domnul Didi nu este ok . Am dat pe roi 300 ron . Pentru ca sa fiu multumit domnul Didi a zis ca daca vreau mai vinde doua familii pe care le voi alege eu din cele mai puternice numai sa fiu multumit , asa ca am mai luat doua familii !Vecinul meu padurar cand a auzit ca vreau albine mi-a facut cadou trei roiuri . Un coleg care a vrut sa se apuce de apicultura dar nu are timp din cauza serviciului mi-a dat cei doi stupi cu familii puternice . La tei am mai facut patru roiuri asa ca acum am 17 familii !!! Este cam mult pentru un incepator cu cunostinte putine in domeniul apicol ! Cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit ce nu am visat ! Dumnezeu iti da - dar nu-ti baga si in traista asa ca a trebuit sa vad cum fac sa nu dau cu picorul norocului . Solutia a fost sa platesc un apicultor sa vina atunci cand am facut lucrarile inportante in stupina ( 50 ron ). Domnul Didi de la care am cumparat albinele este mentorul meu - am avut mare noroc ceea ce doresc si celor care vor sa inceapa aceasta minunata indeletnicire !
cris_todi

Re: Cu cate familii de albine sa incepem ?!

Mesajde jenica67 » 28 Dec 2012, 15:17

Bine ai venit pe forum si apuca-te tare de invatat ca ai deja o responsabilitate cam mare.
jenica67

Mesajde cris_todi » 28 Dec 2012, 16:27

Am urmat cursul de apicultura care sa tinut la Directia Agricola in 2011 , am citit doua carti si am urmarit pe net tot ce am gasit despre apicultura , dar practica este totul , practica dea lungul a cativa ani nu un sezon .
cris_todi

Mesajde adycnst » 28 Dec 2012, 16:29

2 sa vezi daca iti place....una este cititul, cursul si alta punerea in aplicare!
un an nou cu sanatate!
adycnst

Mesajde cris_todi » 28 Dec 2012, 17:14

Unul din motivele pentru care au trecut trei ani pana ce am facut propria stupina a fost sa ma conving ca iubesc albina , ca am rabdare , putere de munca , interes etc . Am doi prieteni care sau apucat de apicultura din 2010 si am stat pe langa ei si asa am prins drag de apicultura . Si pragmatic vorbind nu asi fi investit peste 6000 ron anul acesta daca nu asi fi fost convins ca este ok .Deabia astept sa vina primavara !!!
cris_todi

Mesajde cris_todi » 28 Dec 2012, 17:23

:D
Fişiere ataşate
01.jpg
Sotia sa aprins mai tare cu albinutele !!!
01.jpg (20.65 KiB) Vizualizat de 2914 ori
cris_todi

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR