ghitacusman scrie:toate capcanele refolosite trebuie curatate,spalate perfect .Eu folosesc castronul si nu au nici o sansa sa scape,reusita garantata .
Asta vroiam sa zic si eu. Cea mai simpla si eficienta metoda.
Am avut si eu la tara niste soareci intr-o camara si le-am pus tot felul de substante si nenorociri. Ai dracu' mancau si tot apareau. Graul ala tratat era un fel de mentosane pentru ei.
Dupa atatea "tratamente" am aplicat metoda castron. Daca ai si o pisica pe langa curte , e si mai bine. Duci matza in casa , o pui sa miroasa pe langa castron si pe urma il ridici usor.
La mine a fost mai multa bataie de cap , pentru ca pe jos era pamant , nu aveam ciment. Faceau gauri peste tot. Astupam azi una cu sticla pisata , maine aparea alta si tot asa...
Acum am alta problema , mai grava :
LILIECI . Ultima oara i-am imprastiat cu fum . Am ars niste carpe imbibate cu ulei de motor ars , de era sa sune vecinii la pompieri. Ieseau din pod de unde aveau cuibul si se refugiau prin diferite anexe .Cand nu mai era fum , se intorceau unde stiau ei. Cu astia chiar am o problema , n-am reusit sa scap de ei...
Poate a mai patit cineva si aveti vreun sfat.
I-am cautat si acum iarna dar nu dau deloc de ei. Nu stiu unde s-au pitit. Cu siguranta la primavara vor aparea din nou , ca problema asta o am de vreo 3 ani , daca nu mai bine.
Mentionez ca nu vreau sa-i omor , ci doar sa-iindepartez de casa mea.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.