Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Terorizat de un soarec! In interiorul casei mele! AJ-U-T

Mesajde jenica67 » 29 Dec 2012, 13:58

De lipici nu mai scapa niciodata. Dar fa doua cercuri in jurul mancarii, complete. Eu am pus costita afumata si am prins vre-o 6 in 2 saptamani. Si daca iese de pe carton, se lipeste de podea si tot nu mai pleaca. Unu singur mi-a scapat, dar ala si-a ros efectiv piciorul si dupa a fugit. Cat a mai trait dupa, nu stiu. Lipiciul este la tub ca de pasta de dinti, si daca nu ma insel este unguresc.
jenica67

Mesajde CristiTm » 30 Dec 2012, 11:56

daca e din 2010 la tine a facut si cuib s-ar putea sa aiba si el o mica familie cu vre-o 5-10 membrii partea faina ca seamana toti intre ei, mie in fiecare toamna vin de pe camp intra in firma cu capcana cu arc ce a postato Iunicu si cu ciocolata ,nuci prind si eu, am 4 capcane ca e invazia mare, iarna a, doar una activa
CristiTm

Mesajde stefeug » 30 Dec 2012, 13:21

eu am pus capcane cu lipici pentru soareci, cumparate din bricostore. si-au facut treaba! in urma cu doi ani era mare invazia si au intrat si la mine in casa! cu capcanele cu lipici am prins vreo 4 intr-o singura camera. de regula vin pereche si isi fac pui. trebuie amplasate pe undeva pe jos, pe la colturi, prin spatiile strimte, pe la iesirea din gauri, fara sa fie pusa mancare in ele. ei trec prin ele si se lipsesc. sunt foarte bune! de atunci nu am mai avut probleme, dar tin in permanenta 1-2 prin casa pe langa perete si pe la un colt. dupa ce se prind in capcana se arunca capcana cu tot cu soarecele prins. sunt de unica folosinta!
stefeug

Mesajde Mircea_63 » 30 Dec 2012, 15:05

Mai omule, ai grija ca foarte posibil astia vin de afara. Au ei vreo gaura pe undeva. Poate sunt in pod si intra ei pe undeva. Cauta sa depistezi acea gaura.

Nu se poate sa nu-l prinzi cu atatea feluri de capcane, ca doar n-o fi Einstein reincarnat!? :o
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde badguy_goodguy » 31 Dec 2012, 18:40

Ati vazut videourile? la fel cum se aproprie cu grijan de capcanele mecanice/electrice, asa se aproprie cu grija si de lipici.... Probabil ca daca vede ca e lipicios nu se "infunda" in lipici.Am sa incerc cu arc si electrice sa vad...ce se intampla Poate reusesc sa fac "sobolan" afumat :)
badguy_goodguy

Mesajde augustin » 31 Dec 2012, 19:11

Incearca biltza aia de-a postat-o Iunicu.
Cu niste slanina (preferabil putin ranceda).
E imposibil sa nu dea in ea!
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde Adi Hodis » 31 Dec 2012, 19:57

badguy_goodguy scrie:Ati vazut videourile? la fel cum se aproprie cu grijan de capcanele mecanice/electrice, asa se aproprie cu grija si de lipici.... Probabil ca daca vede ca e lipicios nu se "infunda" in lipici.Am sa incerc cu arc si electrice sa vad...ce se intampla Poate reusesc sa fac "sobolan" afumat :)

Vezi sa nu iti iasa tie fum pe urechi !. :P

Stii ce am facut eu ? ... am pus furtunul de la hidrofor in gaura, am deschis robinetul si am plecat ... dupa doua ore, nici tzipenie de soareci. :lol:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde jiji » 05 Ian 2013, 21:32

cea mai buna metoda este cu strachina si cu nuca , asa am avut si eu probleme cu ei isi facusera cuib dupa rigips , am incercat si cu ultrasunete si nimic , mergeu pe langa aparat.
pana cand am pus strachina , 5 intr o noapte intr o saptamana nu mai a ramas nici unu
jiji

Mesajde Closcutz » 07 Ian 2013, 14:23

Castronul metalic(strachina) cu nuca putin sparta spre interior si castronul rezemat pe nuca instalat intr-o tava metalica sau pe un geam e infailibil(se pune pe geam sau tava ca sa-l poti da afara ca altfel il scapi garantat). Capcana asta e ok si in prezenta copiilor si chiar a pisiilor. Capcana cu clapeta(sau cursa cu arc) e foarte tare dar iti lasa pisica cu labele frante sau te poti accidenta si sngur. Mai e o capcana tip spanzuratoare ce este montata pe o bucata de scandura mai grosuta care are date gauri cate spazuratori sunt, se baga putina nuca in fundul gaurii si se armeaza cu ata de papiot, soarecele infractor introduce capatana in spanzuratoare si pentru ca ata il impiedica sa ajunga la nuca se apuca sa o roada si isi face singur de petrecanie. Capcana asta se preteaza a fi folosita in prezenta copiilor si a pisicii. Capcana pentru sobolani consta intr-o cusca cu trapa actionata de un arc puternic si acolo de obicei capturezi exemplarul viu. Nu prea da randament la soareci. Grausorul otravit e pt soareci dar da rezultate cam greu. Jeleurile otravite is pentru sobolani. Cu lipiciul pe carton am avut rezultate slabe.
Closcutz

Mesajde Dila Daniel » 07 Ian 2013, 15:26

NU...cu teroristii NU se negociaza! :lol:
revenind la capcane.
Pareri personale...
-clei-multumit dar are neajunsul ca trebuie sa fi atent sa nu calci in el tu ,sau altcineva om sau animal,sau sa nu cada lucruri pe el...
-spanzuratoarea-mai multumit ,fiindca odata montata este acolo....Trebuie(pentru eficacitate marita) insa sa nu ramana miros de om pe ea.
-nuca si castronul-multumit.Neajunsul este ca ocupa spatiu...
-capcanele cu arc...nu le agreez.Riscante la catei,pisici,degete(mai ales daca le pui unde nu se vad si uiti de ele :) )
-otrava,buna,dar exista acel risc(a mai fost adus in discutie de un coleg)de a murii soricelul...unde nu prea ai acces,si miroase...De exemplu,mie mi-a murit unul intr-un aer conditionat mobil...
totodata ,riscant la alte animale.
Nu stiu de ultrasunete,si chiar sunt curios daca si cu ce rezultat a folosit cineva...
-pisica...eficace,dar...necesita intretinere si nu poate fi "montata"oriunde... :)
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde CATALIN » 07 Ian 2013, 15:52

mai stiu eu un prieten pe care l-am vizitat vara trecuta can sa iesim afara soarecele... ce sa vezi se apleaca omu si mai rau ca o pisica il prinde in mana si da cu el afara
asa ca daca ai putin curaj incoltestel si omoaral cu bataia
eu unu nu m-as incurca
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde dorindafi » 07 Ian 2013, 16:19

:lol: ma ne-a cataline astai SF
dorindafi

Mesajde lucky5strike » 07 Ian 2013, 17:10

badboy, situatia asta a ta nu prea are legatura cu apicultura, asa ca o mutam la cafenea... sau la neuron...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Re: Terorizat de un soarec! In interiorul casei mele!

Mesajde catalin.profiri » 09 Ian 2013, 07:42

Cand m-am mutat la casa am prins si eu cu capcane cu arc. Dar de o vreme, chiar daca am 3 sau 4 nu mai prind nimic :evil: mananca momeala si pleaca
voi incerca metoda cu lipici
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde iunicu » 09 Ian 2013, 10:06

Tija care elibereaza capcana trebuie sa fie unsa la capatul care intra in clapeta cu momeala ca sa poata fi actionata usor. Daca a aparut rugina, trebuie indepartata.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde State » 09 Ian 2013, 10:58

ghitacusman scrie:toate capcanele refolosite trebuie curatate,spalate perfect .Eu folosesc castronul si nu au nici o sansa sa scape,reusita garantata .

Asta vroiam sa zic si eu. Cea mai simpla si eficienta metoda.
Am avut si eu la tara niste soareci intr-o camara si le-am pus tot felul de substante si nenorociri. Ai dracu' mancau si tot apareau. Graul ala tratat era un fel de mentosane pentru ei. :lol:
Dupa atatea "tratamente" am aplicat metoda castron. Daca ai si o pisica pe langa curte , e si mai bine. Duci matza in casa , o pui sa miroasa pe langa castron si pe urma il ridici usor.
La mine a fost mai multa bataie de cap , pentru ca pe jos era pamant , nu aveam ciment. Faceau gauri peste tot. Astupam azi una cu sticla pisata , maine aparea alta si tot asa...

Acum am alta problema , mai grava : LILIECI . Ultima oara i-am imprastiat cu fum . Am ars niste carpe imbibate cu ulei de motor ars , de era sa sune vecinii la pompieri. Ieseau din pod de unde aveau cuibul si se refugiau prin diferite anexe .Cand nu mai era fum , se intorceau unde stiau ei. Cu astia chiar am o problema , n-am reusit sa scap de ei...
Poate a mai patit cineva si aveti vreun sfat.
I-am cautat si acum iarna dar nu dau deloc de ei. Nu stiu unde s-au pitit. Cu siguranta la primavara vor aparea din nou , ca problema asta o am de vreo 3 ani , daca nu mai bine. :oops:
Mentionez ca nu vreau sa-i omor , ci doar sa-iindepartez de casa mea.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE