Mircea_63 scrie:Nu risca! Extrage mierea si gata. Parerea mea.
Daca extragi mierea sa nu o dai inapoi la albine sub forma de turte nestiind cauza pentru care ti-au murit.
Mircea_63 scrie:Nu risca! Extrage mierea si gata. Parerea mea.
Trantorul@ scrie:am pus miere in hranitor sa-si traga in cuib.
lucky5strike scrie: nu te-ai complicat cu prostii gen folie si sita av, poti dormi linistit.
Jean Valjean scrie:Trantorul@ scrie:am pus miere in hranitor sa-si traga in cuib.
Ai mai procedat asa si in trecut si ti-a iesit?
Sa inteleg ca de acum pana apar primele flori o sa le tot dai miere in hranitor?
E ceva nou pentru mine, nu am mai intalnit pana acum aceasta practica in materialele pe care le-am citit.
Si eu care imi puneam problema daca nu cumva este mai recomandat sa dau apimel decat turta facuta din 1 parte miere 4 parti zahar pudra.
genutzu scrie:Draga trantor @ sa stii ca ceva este putred in Danemarca. In danemarca ta adica la tine in stuparie. Nu-mi explic cauza puietului la tine acum decat asa doar la modul teoretic. in fapt acum 21 zile a fost ger in toata tara si temperaturi scazute asa ca matcile nu ar fi trebuit sa ponteze. Cauza cred eu e aceea a unei linii de matci provenita din tara sub forma de cizma. Alea sunt asa tampite incat sunt in stare sa nu tina cont de ce e afara si sa se creada la locul de bastina. Pana la primavara astia care au acuma puiet capacit si dau cu graba sa se inmulteasca or sa crape negresit si tu stii asta. Eu la cei care au puiet acu si au ramas fara hrana nu le-as da nicio mancare mi-as lua gandul ca tot nu trec iarna. Gandeste-te ce consum va fi in martie ca nu prididesti sa le bagi tu cat consuma ele si tiot raman fara. eu zic ca e bine sa treci pe roscate si brunete autohtone si o sa-ti mearga mai bine. Eu m-am uitat la cantar saptamana trecuta si o famile buna adica pe 5 intervale f bine ocupate ca eu le restrang tare toamna aveau consumate aproape 2kg si asta de pe 18 octombrie.
Pana pe 15 -20 februarie nici nu ma gandesc ca e vreo problema pt curatire. daca e mai devreme e bine daca nu nu e bai. Pe 20 februarie ies la zbor la 8 grade daca e si soare linistite pe cand acu nu ies nici daca sunt 10 grade. Acum ca sa iasa la zbor le trebuie minim 12 grade. eu am observat ca ele ies la zbor coreland temperaturade afar cu gradul de incarcare a pungii rectale.
Dac nu se creaza conditiile unei iernari uscate, o buna deparazitare de varroua si o infestare cat mai redusa cu Nosema e nasoala iernarea!
lucky5strike scrie:Scuze, altadata eram mai exact...
Deci, folia si sita au locusorul lor in sezonul activ.
Doar la iernare, ne complica un pic treaba, de asta-s de evitat.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 35 vizitatori