Pe ordinea de zi a fost dezbaterea PNA 2014-2016 si proiectul pe legea apiculturii
Datorita faptului ca discutiile s-au lungit exclusiv pe PNA in cele aproape 8 ore de dezbatere,a ramas ca intr-o data ulterioara(nestabilita concret)sa se dezbata si lega apiculturii.
Discutiile pe PNA au fost bineinteles si contradictorii dar per ansamblu...constructive.
Concluzia la final,se va pune pe hartie punctele de vedere dezbatute,si va avea loc o a doua consultare(nu neaparat si ultima)
Parere personala(punct de vedere):
de apreciat deschiderea si disponibilitatea in discutii a D-nei Chirca,D-nei Surlea(apia),D-lui Sonea(anarz),si alti reprezentani prezenti din minister.
Nu ma intereseaza daca suna bine sau nu,(cine ma cunoaste personal,stie ca am pretentia de la mine sa stau vertical)dar tin chiar sa le multumesc personal!
Nu stiu, daca exista "dedesubturi"(sau care sunt.Si daca sunt...sunt prea mic eu sa ajunga la mine

),nu fac"jocul" nimanui,dar cel putin aparent(mie asa mi-au creat impresia),sunt persoane ce se implica si le pasa!
Am inteles anumite aspecte ce nu le intelegeam anterior.Asta poate si din lipsa unei informari ce trebuia poate,sa fie mai agresiva si sustinuta,din partea dansilor,anterior dezbaterilor publice...(asta ar fi un repros)
Dezamagit am fost de "nerevenirea in sala la discutii,dupa prima pauza "de tigare"a celor de la A.C.A.R(D-nul Fetea,D-na Mateescu),din partea carora asteptam puncte de vedere,precum si justificari.
Chiar eram si raman interesat de punctul dansilor de vedere referitor la PNA,dar si la lege.Argumentat sau sa aduca contraargumente daca considera necesar.
S-a raspuns si la o intrebare pusa de dansii,intr-un comunicat.Adica cine a semnat comunicatul pe situl madr.Am inteles ca orice comunicat public,este semnat de secretarul de stat!
In noul PNA cred ca o sa fie modificari benefice ,(scoase unele si vreo 2-3 prevederi noi introduse)despre care nu intru in detalii,pentru a nu dezimforma,sau a informa(neintentionat) eronat,nefiind inca... "batute in cuie"
Participantii la dezbateri nu au motive sa spuna vreodata ca au fost impiedicati sa se exprime.A existat o deschidere absolut dezarmanta.
Cred ca "internetul"a denaturat realitatea.Cred ca multe acuzatii la persoana, aduse public,au fost gratuite si menite sa creeze confuzii.Sau cel putin rautacioase.
Se poate sa ma aflu eu intr-o confuzie, dar asta cred,iar daca timpul imi dovedeste contrariu,revin si imi asum..."prostia"
Acest punct de vedere este format din ceea ce am vazut,am citit,"am trait".