Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde jr2 » 14 Ian 2013, 16:11

ca de altfel toata lumea!
dar te poti intoarce cu o loca,cu niste matci imperecheate cu trantori din hibridul buckfast, sau de ce nu-ca traim in democratie- cu niste trantori proveniti din populatii africanizate din America, cu mai multi paduchi(dintr-o linie rezistenta la varachet,ca vecinul nu a respectat schema de tratament de pe prospect)
nu zic ca asa va fi,dar daca nu am lege care sa reglementeze,pot sa fac orice
jr2

Mesajde proapi » 14 Ian 2013, 20:00

proapi scrie:Asa este, nu se discuta nimic de un nou PNA, 2014-2016, se va aseza linistea peste multe asociatii.... care vor mai fi.

jr2 scrie:apicultura este un domeniu mai deosebit al activitatii umane,unul din putinele activitati antientropice,si de aceea legea trebuie sa cuprinda o referire la acest lucru,in sensul ca statul recunoaste importanta apiculturii pentru mediul inconjurator si ca atare se obliga sa sprijine aceasta activite,prin masuri potrivite,in functie de necesitatile aparute la un moment dat.

Apicultura este considerata si o activitate sociala (din ce vedem pe alte continente) si este momentul unui partid social aflat la guvernare sa vina cu masuri de sprijin. Ramane de vazut....O idee ar fi ca primariile care detin pe raza lor teritoriala masive si culturi melifere sa pune la dispozitia apicultorilor vetre permanente sau temporare din surplusul terenurilor existente (asemanator legii pentru atribuirea de terenuri tinerilor casatoriti).

La loc comanda, saptamana asta se va discuta la sediul MADR despre noul PNA 2014-2016...putin ca este cam tarziu, sa speram ca nu...
proapi

Mesajde kiloz » 15 Ian 2013, 19:24

NOU! Raspuns A.C.A. Ro. referitor la materialul "Clarificari cu privire la proiectul legii apiculturii" .
-gasiti pe pagina oficiala al asociatiei
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde Dragos2006 » 17 Ian 2013, 17:05

Azi la MADR a fost ziua "cutzitelor lungi " . ;)
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde ioanpuiu » 17 Ian 2013, 18:21

Doar atît ştii ?

Scapă ceva şi pe-aici că toată lumea aşteaptă !
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde eugen. » 17 Ian 2013, 21:36

De ce sa spuna?
La sa stie doar ei........ sefii de aca_uri :lol: ( asociatii sau alte organizatii )
eugen.

Mesajde Dragos2006 » 17 Ian 2013, 21:53

Mare lucru nu este de povestit dar este pacat cand apicultura romaneasca cade victima orgoliilor personale .
Daca DD doreste poate relata mai mult , eu unul ma retrag in stupina deoarece nu mai suport zgomotul de Bucuresti.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde eugen. » 18 Ian 2013, 11:16

Nimic, nimic ?
Nici macar pe surse ? :lol:
eugen.

Mesajde Dila Daniel » 18 Ian 2013, 14:37

Pe ordinea de zi a fost dezbaterea PNA 2014-2016 si proiectul pe legea apiculturii
Datorita faptului ca discutiile s-au lungit exclusiv pe PNA in cele aproape 8 ore de dezbatere,a ramas ca intr-o data ulterioara(nestabilita concret)sa se dezbata si lega apiculturii.
Discutiile pe PNA au fost bineinteles si contradictorii dar per ansamblu...constructive.
Concluzia la final,se va pune pe hartie punctele de vedere dezbatute,si va avea loc o a doua consultare(nu neaparat si ultima)
Parere personala(punct de vedere):
de apreciat deschiderea si disponibilitatea in discutii a D-nei Chirca,D-nei Surlea(apia),D-lui Sonea(anarz),si alti reprezentani prezenti din minister.
Nu ma intereseaza daca suna bine sau nu,(cine ma cunoaste personal,stie ca am pretentia de la mine sa stau vertical)dar tin chiar sa le multumesc personal!
Nu stiu, daca exista "dedesubturi"(sau care sunt.Si daca sunt...sunt prea mic eu sa ajunga la mine :) ),nu fac"jocul" nimanui,dar cel putin aparent(mie asa mi-au creat impresia),sunt persoane ce se implica si le pasa!
Am inteles anumite aspecte ce nu le intelegeam anterior.Asta poate si din lipsa unei informari ce trebuia poate,sa fie mai agresiva si sustinuta,din partea dansilor,anterior dezbaterilor publice...(asta ar fi un repros)
Dezamagit am fost de "nerevenirea in sala la discutii,dupa prima pauza "de tigare"a celor de la A.C.A.R(D-nul Fetea,D-na Mateescu),din partea carora asteptam puncte de vedere,precum si justificari.
Chiar eram si raman interesat de punctul dansilor de vedere referitor la PNA,dar si la lege.Argumentat sau sa aduca contraargumente daca considera necesar.
S-a raspuns si la o intrebare pusa de dansii,intr-un comunicat.Adica cine a semnat comunicatul pe situl madr.Am inteles ca orice comunicat public,este semnat de secretarul de stat!
In noul PNA cred ca o sa fie modificari benefice ,(scoase unele si vreo 2-3 prevederi noi introduse)despre care nu intru in detalii,pentru a nu dezimforma,sau a informa(neintentionat) eronat,nefiind inca... "batute in cuie"
Participantii la dezbateri nu au motive sa spuna vreodata ca au fost impiedicati sa se exprime.A existat o deschidere absolut dezarmanta.
Cred ca "internetul"a denaturat realitatea.Cred ca multe acuzatii la persoana, aduse public,au fost gratuite si menite sa creeze confuzii.Sau cel putin rautacioase.
Se poate sa ma aflu eu intr-o confuzie, dar asta cred,iar daca timpul imi dovedeste contrariu,revin si imi asum..."prostia"
Acest punct de vedere este format din ceea ce am vazut,am citit,"am trait".
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde ioanpuiu » 18 Ian 2013, 15:26

Dila Daniel scrie:Am inteles anumite aspecte ce nu le intelegeam anterior.Asta poate si din lipsa unei informari ce trebuia poate,sa fie mai agresiva si sustinuta,din partea dansilor,anterior dezbaterilor publice...(asta ar fi un repros)

Oficial, (sau doar formal?) toţi ne aflăm aici pentru informare iar afirmaţia asta a fost făcută de multe ori de către mulţi forumişti.

Dila Daniel scrie: In noul PNA cred ca o sa fie modificari benefice ,(scoase unele si vreo 2-3 prevederi noi introduse)despre care nu intru in detalii,pentru a nu dezimforma,sau a informa(neintentionat) eronat,nefiind inca... "batute in cuie"

Dezinformarea chiar neintenţionată nu este de dorit, dar uite o soluţie de prezentare care evită acest lucru:
- s-au propus următoarele modificări (posibil benefice)
- s-a propus scoaterea acestor prevederi
- s-a propus introducerea acestor noi prevederi

Şi uite aşa informăm chiar dacă nu s-a bătut în cuie ;)
ioanpuiu

Mesajde so-ri-pan » 18 Ian 2013, 16:01

Ce a uitat sa spuna DD.
Pentru a nu mai fi informari eronate, pentru a nu fi dezinformari, si pentru a nu mai fi loc de interpretari si comentarii rauvoitoare, s-a ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa se informeze fiecare de la SEFUL DE ASOCIATIE unde este afiliat.
Pentru membrii SAN, sau pentru neafiliati, sunt informari pe forumul apicol de pe AGROSTAR.
Pentru detalii ale acestor informari va stau la dispozitie pe adresele anuntate acolo.
so-ri-pan

Mesajde Dila Daniel » 18 Ian 2013, 16:10

ioanpuiu scrie:
Dila Daniel scrie: In noul PNA cred ca o sa fie modificari benefice ,(scoase unele si vreo 2-3 prevederi noi introduse)despre care nu intru in detalii,pentru a nu dezimforma,sau a informa(neintentionat) eronat,nefiind inca... "batute in cuie"

Dezinformarea chiar neintenţionată nu este de dorit, dar uite o soluţie de prezentare care evită acest lucru:

Şi uite aşa informăm chiar dacă nu s-a bătut în cuie ;)

ok...uite propunerile mai...majore.
s-a propus
-scoaterea biostimulatorilor
-scoaterea roilor la pachet
-scoaterea obligativitatii achizitionarii medicamentelor prin asociatie
-sustinerea financiara a cheltuielilor apicultorului pentru deplasarea stupilor in vederea polenizarii culturilor entomofile(altele decat matorina...)
-sustinerea financiara a cheltuielilor efectuate de catre apicultori pentru lucrarile de selectie,in stupinele de multiplicare sau de elita,in vederea imbunatatirii calitatii materialului biologic
-sustinerea financiara a formelor asociative,pentru acoperirea cheltuielilor ce implica actiunile de consultanta tehnica la intocmirea documentatiei pt. accesarea PNA

deoarece este vorba de PNA si nu de proiectul de lege a apiculturii,permiteti-mi sa pun punct subiectului aici.
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde so-ri-pan » 18 Ian 2013, 16:13

IonPuiu zice:

Şi uite aşa informăm chiar dacă nu s-a bătut în cuie
ioanpuiu

Ionele, asociatia din care faci parte este datoare cu orice informatie doresti, si este informatia oficiala.
Poti sa pui intrebari si sa ai raspunsuri in mod oficial.
Nu poti sa ai pretentia de la un amic de pe forum care a cheltuit timp din viata lui sa te informeze pe tine pe un siteu unde orice informatie serioasa ajunge de kankan! Dan are obligatie fata de colegii lui din asociatie si atat .
P U N C T .
so-ri-pan

Mesajde Dila Daniel » 18 Ian 2013, 16:20

Sorin,eu unul nu am luat-o ca pe o obligatie din partea lui Ioanpuiu.(crezi ca nu reactionam? :) )
Insa, am facut-o din dorintza de a avea o minima informatie si apicultorii neafiliati unei forme organizate.
Desii PNA-ul nu li se adreseaza,poate sunt interesati si in cazul asta,se vor alinia cerintelor,daca vor sa acceseze.

Dila Daniel scrie:...
deoarece este vorba de PNA si nu de proiectul de lege a apiculturii,permiteti-mi sa pun punct subiectului aici.

am facut totusi aceasta interventie,pentru a nu creea o neintelegere si a nu da nastere eventual...la o "discutie"!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde valter » 18 Ian 2013, 20:48

Dila Daniel scrie:Dezamagit am fost de "nerevenirea in sala la discutii,dupa prima pauza "de tigare"a celor de la A.C.A.R(D-nul Fetea,D-na Mateescu),din partea carora asteptam puncte de vedere,precum si justificari.

Eu ma bucur...Obor.

Vrajeala de la MADR continua.Le dorim spor, scuze ''spori''.Asteptam noile vraji ale Samantei.

PS. Dane(DD) daca si pe tine te-au vrajit!? e clar...singura baricada ramane vechea garda(aca si ICDA).
valter

Mesajde Dila Daniel » 18 Ian 2013, 22:38

exista aceasta posibilitate de "a fi fost vrajit".Admit
Dar daca este asa,este datorita "vechii garzi'...nu au stiut (si nu stiu)sa ma tina de partea lor! :)
Glumesc si folosesc cuvintele tale,dar serios vorbind,nu vreau sa ma pozitionez de vreo parte a baricazii.
Imi caut doar interesul meu ca apicultor...si atunci ma intreb in sine-cine imi vrea binele?
Raspunsul...il caut...
Cine ma ajuta sa-l gasesc???...cel ce intra in dialog cu mine!!!(figurativ vorbind)
...normal ca "acela",dialogul il va purta spre partea lui...
Cand dialogul va fi purtat si de "celalalt"...am posibilitatea sa "filtrez" ,si astfel,sanse mai mari sa-mi formez o parere cat mai reala. ;)
Cu stima D.D.
Dila Daniel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA