Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: S-a redus la juma'te coeficientul de calcul al UDE pt st

Mesajde gabi bee » 01 Sep 2011, 13:32

sunt de acord ca rezolvarea era o strictete mai mare in ceea ce priveste dezvoltarea an de an si a controalelor inopinate si nicidecum marirea plafonului . romanul insa nu trebuie incurajat sa ia banii fara sa aibe stupi indiferent ca este sarac sau ca oricum nu se imbogateste ci trebuie stimulat sa produca , indiferent ce , dar sa produca ceva care se poate vinde . situatia grea in care suntem poate fi depasita doar daca producem ceva , orice , si nu daca intermediem sau inselam ! parerea mea ! dar s-ar putea sa discutam degeaba si sa fie doar un zvon . :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde Adi Hodis » 01 Sep 2011, 17:41

@ Smady
Ti-a scapat un amanunt legat de " luare banilor " mai exact, accesarea ...
Nu e greu sa accesezi un fond, o masura ... daca ai nr-l de stupi specificat ... deci DACA AI ... si aici a-i loveste sub ... craca, pe aia tineri si saraci, ... si nu numai pe ei ... ca deh, nu tot tanarul s-a nascut din director, patron, comisar, parlamentar si alte functii, stii bine.
Sint catziva pe aici care se chinuie sa-si faca ei stupii cu niste scule ... neadecvate unele ... mai sint si ceilalti, mai bine proptiti in baza materiala cu vre-o 50 - 100 de stupi, nici astora nu le este totuna sa realizaze 172 de stupi populati ... s-au 350.

Asta-i problema ... trebuie sa ai nr-l de stupi ... si multi nu-l au ... iar pe drept vorbind, ca sa traiesti decent din apicultura, trebuie pompat mai mult de 25 000 de Eu, pe langa stupii aia 172 care, a-i are deja cel declarat eligibil.
Nici aluia care are 100 de stupi, nu-i este usor sa faca alte 200 de stupi pe productie, defapt nici nu-i face la timp ca sa " prinda trenul " ... face cati poate.

Astia care sint la inceput si care vrea sa traiasca din meseria asta ... astia scapa trenul si e pacat.

Prin chestia asta cu ... iote banu´ ... nu e banu´ ... a-si da cu firma-n cap, cu fondurile lor cu tot.

Salutari si s´auzim de bine ... daa´ :roll: :(
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde barbu radu » 01 Sep 2011, 18:52

bine punctat adi ...nice... cu subiect si predicat ;)
barbu radu

Mesajde smady » 01 Sep 2011, 20:42

Buna seara

dl jiji sa sti ca un tractor de 50cp nu poate sa traga de un scarificator ( pentru culturata ta generala ) si nu costa 10 000 ( daca nu sti nimic in domeniu macar nu mai da exemple , te faci de ras )

Ma gandesc acum ce prost am fost in 2000 cand muti credeau ca e sfarsitul luimii eu vindeam masina si arendam teren agricol .( arendam ca nu aveam bani sa cumpar ) . Acesta a fost si motivul pentru care am dorit sa fac si un subiect pe acest forum legat de cum sa vindem mai scump . Majoritatea au ras au luat subiecut ca fiind o prostie , fara a gandi in profunzime .
As fi curios cati dintre cei nemultumiiti de aceste fonduri , date gratis ar face asa ceva . Nici un ...( asta e masina , terenu , motoru meu ) nu le dau .
Dl H Adi eu va admir ca om pentru ca dupa ce s-a intamplat cu stupina dumneavoastra a aparut una noua mai frumoasa ( cati credeti ca ar fi luat-o de la capat ) .A am si eu o curiozitate dl Hodis cati bani ai luat pentru a reancepe aceasta stupina .( deoarece cred ca nimic ) .
smady

Mesajde jiji » 01 Sep 2011, 21:29

salut
io stiu ca 50 cp nu trage un scarificator dar trage o prasitoare sa nu mai sapi , dc te arunci la scarificator este la alt nivel , vezi ce preturi au cei de la hoyo ,
ps nu vreau sa intru in polemica cu tn cat costa un trqctor sau dc am sau nu cunostinte despre utilaje sau lucrari agricole
jiji

Mesajde Adrian Galofteanu » 01 Sep 2011, 22:01

Dragi colegi,

Am intalnit printre randurile citite doua expresii:

"ni se dă bani" si "luăm bani"

Eu unul cred asa: Nimeni NU DA nimanui bani si nimeni NU POATE LUA bani de undeva(cu titlu gratuit). Că orşicine poate primi o plata pentru serviciul facut sau pentru marfa vanduta, asta este alta treabă.

Cu fondurile nerambursabile treaba sta cam asa:

Banii astia sunt detinati investitiilor(la 141 - pentru a determina crescatorul de animale sau cultivatorul de pamant sa-si indrepte mica lui afacere spre o mica ferma).
Daca ei nu sunt gestionati cum trebuie(adica daca noi ÎI LUĂM) si nu facem ceea ce am promis că facem, asta insemna ca banii aia au fost aruncati!(De UE!) dar oare UE nu suntem noi, acum?

Sper sa fiu bine inteles si sa nu dau impresia ca o fac pe desteptu'.

Cei pusi sa gestioneze fondurile astea ar trebui sa inteleaga primii ce sunt acesti bani si cat de important este ca ei sa-si urmeze destinatia.........dar dupa cum vedeti ....dau cu bata-n balta! Daca ceea ce au scris colegii @Adi Hodis si @Bambucha ar ajunge la acesti "soareci de birou" atunci poate ar intelege ca de fapt investita ar trebui canalizata catre tinerii care chiar vor sa faca treaba, ca acolo este speranta lumii....

Sa auzim de bine!
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde smady » 01 Sep 2011, 22:03

chinezii de care spui tu fac doar imitatii mai bune sau mai putin bune sub obaduirea duitz ( infecte in practica ) . La 500 ha eu ma gandesc deja sa ierbicidez deja cu avionu ca e mai ieftin . Concentreaza-te pe apicultura daca chiar vrei sa vb de agricultura pe MP sau ...

Concluzia mea este ca tinerii din anumite domenii fie ei mai tineri sau mai putin tineri biologic , vorba e sa jertfeasca in primul rand din ce au si sa aibe un plan f bine pus la punct , sa tina cont ca doar cunostintele teoretile le au de restu urmeaza sa se izbeasca .

Semnat un bosarog de 30 ani
smady

Mesajde lucky5strike » 01 Sep 2011, 22:28

....................................................................................................................

Discutia devine offtopic. Reveniti la subiect.

Si ar fi cazul sa nu mai aruncati pastile, ma refer in mod special la cine a scris ca unii primesc bani sa raspandeasca zvonuri false aici.

Stuparitul exista pentru apicultori. Pentru socializare si pentru a ne informa corect. Cine nu intelege, mai bine cauta alta ograda.

:roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde albinatravel » 01 Sep 2011, 23:00

Am auzit ca plafonul maxim pt 112 o sa creasca la 40000 chiar pt cei care au depus dosarele in sesiunea din iulie, dar nu e ceva oficial inca. Aveti cunostinta de asa ceva sau e doar un zvon?
albinatravel

Mesajde jimm » 01 Sep 2011, 23:09

Chiar daca sunt off-off vroiam sa pun cateva intrebari catre smady.
De unde esti? Unde ai pamantul pe care-l cultivi?
Ceva rapita sau floarea soarelui melifera gasim la tine in ograda in 2012?
Poate punem de o colaborare pentru anul urmator
jimm

Mesajde Adi Hodis » 01 Sep 2011, 23:40

smady scrie:Buna seara
...
A am si eu o curiozitate dl Hodis cati bani ai luat pentru a reancepe aceasta stupina .( deoarece cred ca nimic ) .

Buna seara.
Am sa va raspund indirect ... inca n-am ajuns magician ... nici n-am papat " ceva " cand eram mic ca sa fiu cadorisit de LOTO ... si e mai bine asa ca, ce vine usor, usor se duce.
Cu banii e o chestie ... azi poti sa-i ai, multi ... si maine poti sa nu-i mai ai ... dar daca ai omenie ( cuvant ) ai si rezolvare.

Asta una este sfanta ... ca sa faci bani cinstit, trebuie sa investesti bani ( s-au sa transformi valori ) si sa mai si muncesti ... + ca, in apicultura este f. benefic sa intrunesti un cumul de ... meserii.
Io, baiatul crescut la tzara, scolit oleaca si pe la oras ... fac apicultura, tamplarie, mecanica ( intretinerea ANA si uliaje ), lacatuserie, vopsitorie si ... oh, da, shoferie neica ... de ce ?.
Pai ca sa scot bani cat mai economic ... aplic principiul ... toata treaba-i din cardan, din shofer si din volan . :P

Revenim la topic.
Mai fratilor, toata lumea-i ahtiata dupa ... bani.
Azi trecu-i pe la Banka sa scot lichiditati pt. niste materiale pt. stupi ... si ( iarasi ) mi se tzine teoria depozitului Bankar, da´ alta cucoana ... ca vezi Doamne ce di banet s-o aduna acolo peste ani.
La care zic eu varianta mea ... doamna, de ce Bancile nu sint mai aplecate catre producatorii romani ??? ... ca uite, eu asa si asa cu apicultura.
Vine coana UE sa ne dea bani moca ... NE DEZVOLTAM, sa muncim.
Banka vrea sa-i depun eu bani ???.
Nu mai bine m-ar sprijini sa ma dezvolt, sa pot ajunge mai repede la sute de stupi din care, pot sa fac si sa depun in Banka sume cu mai multe zerouri in coada ... nu alocatia copiilor !!!. :shock:
Da, ati citit corect ... alocatia copiilor ... cica, daca pot sa fac economii, sa o depun la ei.

Deci ... realizati cam care-i sprijinul nostru, al apicultorilor ?. :x
Nici fondurile alea ... n-or fi ele chiar ... moca ... dar indiferent cum va fi, deocamdata sint bine venite si trebie accesate.
Ca va fi mai greu de realizat un X nr. de stupi/ne ... e clar dar se poate.
Odinioara n-avea-i ce cauta la Banka pt. credit ... ce sa mai pomenesti de ... nerambursabil.

Mergem inainte si ... o-m trai si o-m vedea ... :roll:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde ALBINEL 1984 » 02 Sep 2011, 11:53

referitor la subiect oficial nu sa redus nimic din ce se stia pana acum mai mult totul se va sti atunci cand va apare noul ghid al solicitantului asta cu o luna inainte de deschiderea sesiuni
ALBINEL 1984

Mesajde iosca » 03 Sep 2011, 17:28

Oficial n-a aparut nimic dar schimbari vor fi si e foarte probabil sa fie cele aflate si discutate si de noi aici. Partea buna este ca pana apar ne obisnuim cu schimbarile !
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde ALBINEL 1984 » 05 Sep 2011, 09:18

iosca scrie:Oficial n-a aparut nimic dar schimbari vor fi si e foarte probabil sa fie cele aflate si discutate si de noi aici. Partea buna este ca pana apar ne obisnuim cu schimbarile !

:D datu-l cu presupusu sport national scria cineva
ALBINEL 1984

Mesajde iosca » 05 Sep 2011, 15:53

ALBINEL 1984 scrie:

Albinelule, " datul ala cu presupusul" (asa cum ii zici tu) e de fapt un proiect legislativ care va intra in vigoare in cursul lunii octombrie sau chiar mai devreme si despre care am aflat neoficial (asa cum s-a spus de la-nceput, nu tu ai descoperit ca nu-i oficial) de la OJCA, de la APIA, de la Directia Agricola si nu numai si abia dupa, am postat acest subiect aici; si nu pt a-mi da cu "presupusul", ci in speranta ca, fiind in stadiul de proiect, asociatiile apicole, intr-un demers comun, mai puteau schimba ceva, inpinse putin si de fiecare dintre noi de la spate.
In conditiile astea nu vad unde este presupusul de care scrii (de fapt nu scrii tu, ci copiezi citate de la "cineva")
Daca vrei sa discutam numa' pe ce-i oficial, eu zic sa mai discutam in mai putin de-o luna, cand va fi oficial.
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde ALBINEL 1984 » 06 Sep 2011, 15:06

iosca scrie:
ALBINEL 1984 scrie:

Albinelule, " datul ala cu presupusul" (asa cum ii zici tu) e de fapt un proiect legislativ care va intra in vigoare in cursul lunii octombrie sau chiar mai devreme si despre care am aflat neoficial (asa cum s-a spus de la-nceput, nu tu ai descoperit ca nu-i oficial) de la OJCA, de la APIA, de la Directia Agricola si nu numai si abia dupa, am postat acest subiect aici; si nu pt a-mi da cu "presupusul", ci in speranta ca, fiind in stadiul de proiect, asociatiile apicole, intr-un demers comun, mai puteau schimba ceva, inpinse putin si de fiecare dintre noi de la spate.
In conditiile astea nu vad unde este presupusul de care scrii (de fapt nu scrii tu, ci copiezi citate de la "cineva")
Daca vrei sa discutam numa' pe ce-i oficial, eu zic sa mai discutam in mai putin de-o luna, cand va fi oficial.

fii complet si mentioneaza ca atunci se va elabora o noua versiune a ghiduli si va lamuri toate aspectele iar orice afirmatie la acest moment e o simpla banuiala cu care tu cam bravezi si bulversezi cititorii vrand sa pari important
ALBINEL 1984

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE