de yokoz777 » 22 Ian 2013, 09:53
Salutre!Ieri am avut vreme frumoasa(16grade in zona Constantei)iar albinele au iesit a patra oara la zborul de curateie,au scos si ceva albine moarte dar nu imi fac probleme.Cu aceasta ocazie am facut un control de rutina,toti cei 20 de stupi ai mei erau in regla.Am administrat apifonda in urma cu doua saptamani(si atunci am avut zbor de curatenie) la acel control se ridicasera albinele cu ghemul in partea de sus a ramelor..unii au mancat bine iar altii nici nu s-au atins.Dar ieri la un stup am gasit umiditate foarte mare,ziarele ude si apa pe fundul cutiei!cutie noua fara crapaturi si cred ca era inchisa prea ermetic cu toate ca am lasat fana de aierisire in partea de sus,iar albinele au inceput sa creasca temperatura in stup in aceasta perioada s-a format condens asa ca am preferat sa schimb in alta cutie pentru a nu risca..ce ziceti am procedat bine?Ceea ce am observat este ca in ciuda vremii calde din luna ianuare matca a inceput sa oua si uitandu-ma putin pe rame am observat ca albinele au inceput sa curete celulele in vederea oatului.cat de benefic este daca matca se apuca de ouat inca de acum?imi este cam frica sa nu dea geru caci iarna nu a trecut inca si sa moara puietul..iar daca moare puietul voi avea probleme serioase..ce parere aveti domnilor?Va salut si iernare unsoara in continuare!numai bine
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.