ignatov andrei scrie:Albinele nu-si formeaza corpul gras ca si ursii, d-le Nae! Albinele acumuleaza rezerve in "corpul gras" pentru a avea cu ce creste puietul din ianurie, februarie etc. cand e lipsa de cules! Temperatura este cea care face ca viata celei nou ecluzionate sa fie mai lunga sau mai scurta! Rezervele de pastura din toamna, pentru iarna, sunt folosite de urmatoerele generatii - asa mici numeric - care preiau treptat ciclul biologic. Albinele din toamna isi epuizeaza corpul gras hranind suratele din iarna, iar cand temperaturile devin preponderent pozitive, suratele - fara corp gras - hranesc cu polen urmatoarele surate!
Cu stima!
ignatov andrei scrie:Dupa ce ca le bajbai, d-le Nae, mai cauti si nod in papura. Ce daca am zis "polen" si nu pastura? Pastura e facuta din surcele? Si sa stii ca ai dreptate, tine-o tot asa cu temperatura si cu prefectura!
Ioan Guist scrie:DoruT scrie: in ultima perioada am rarit ritmul postarilor si mi-a fost sters contul, cel vechi avand acelasi user. Toata stima.
Nu sterge nimeni conturi.Eventual ai uitat parola.
nae scrie:Salut Bogdan ,nu sunt asa rau si negru pe cat arat la fata ,din postarea ta am inteles ca albina care ecluzioneaza iarna traieste 50-60 zile chiar daca nu-si face corpul gras (nu are polen/pastura ) , eu am zis ca moare in cateva zile ,detaliile le cauti matale .
Intrebarea si discutia ''pe mana'' a fost pt oltenii vecini cu mine (Samburesti/Seaca ), mierea de larice/zada nu cristalizeaza dar nici n-o extragi din faguri e ca ''acadeaua'' inainte de racire = ''beton ''
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 54 vizitatori