Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Adapatori pt albine

Mesajde bostina constantin » 10 Feb 2013, 22:26

Vlad nu ma dau mare, dar de albinele lui nea Vasile nu mi-e teama, in primul rand ca le-a vandut, mai are un stup la Berca si ala cu matca furata de la mine ;)
Asta toamna am pus la lins rame in caisi :o
Am inteles la ce te-ai gandit, si sigur o sa-mi iau masuri de precautie ;)
Sa fii sanatos :)
bostina constantin

Mesajde vlad » 10 Feb 2013, 22:36

bostina constantin scrie:Vlad nu ma dau mare, dar de albinele lui nea Vasile nu mi-e teama, in primul rand ca le-a vandut, mai are un stup la Berca si ala cu matca furata de la mine ;)
Asta toamna am pus la lins rame in caisi :o
Am inteles la ce te-ai gandit, si sigur o sa-mi iau masuri de precautie ;)
Sa fii sanatos :)

si tu sa fii sanatos si poate ne-om intalni la o bere in dragaica sau pana atunci la salcamul vostru sau la ferma ,la tei.
doamne ajuta!
vlad

Mesajde bostina constantin » 10 Feb 2013, 23:13

Daca te prind la salcamul meu e bai :lol:
Nu mai are Lili din ce sa faca gogosi cu flori de salcam la nepoti ;)
Ia zi e bun efortul pt rapita dintre Vernesti- buzau cu 4-5 familii [eu nu ma ridic la nivelul vostru], acuma incep si eu.
Nu cunosc zonele melifere din zona , as dori sa le stiu, iar in ceeace priveste berea ,, strada 10 nr 10'' Candesti :)
,,Ferma la tei'' iar nu stiu, poate aflu si eu ;)
Noapte buna !! :D
bostina constantin

Mesajde MihaiT » 11 Feb 2013, 11:05

bostina constantin scrie:Am inceput un adapator pt albine , inspirat dintr-o patanie a lu Proapis 13.
O scandura veche lustruita si facuta sa mentina apa cat de cat, prevazuta cu nuste sipculite polizate incat albina sa aiba acces la apa, fara a fii in pericol de innec.
Noutatea consta in faptul ca voi pune un strat de nisip [dupa sterilizare], pe aceasta placa pana la nivelul partii de jos a sipcilor impotriva innecului.

Eu in loc de nisip am pus niste rumegus mai marunt si mi sa parut ok.
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc,...
Căci dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veţi avea?" (Matei 5:44-46)
MihaiT

Mesajde FLORINELU » 12 Feb 2013, 19:03

eu mi-am facut adapator dintr-un recipient de aluminiu de 40-50 de litri,care sta continuu plin si in el curge foarte incet apa de la hidrofor,deci curata pentru ca este din put forat. vara si primavara cand intru in stupina,ma uit la adapator si in functie de ce activitate e acolo,imi dau seama de activitatea albinelor in stupina.
FLORINELU

Mesajde vlad » 12 Feb 2013, 21:37

bostina constantin scrie:Daca te prind la salcamul meu e bai :lol:
Nu mai are Lili din ce sa faca gogosi cu flori de salcam la nepoti ;)
Ia zi e bun efortul pt rapita dintre Vernesti- buzau cu 4-5 familii [eu nu ma ridic la nivelul vostru], acuma incep si eu.
Nu cunosc zonele melifere din zona , as dori sa le stiu, iar in ceeace priveste berea ,, strada 10 nr 10'' Candesti :)
,,Ferma la tei'' iar nu stiu, poate aflu si eu ;)
Noapte buna !! :D

stai linistit ca pt gogosi iti las floarea de pe salcamii tineri , abia ajunge sa le culeaga fara sa catere pe scari.legat de rapita de la vernesti .... e cam putina , dar de ce 4-5 fam ? daca tot faci o treaba , fa-o calumea , du-le pe toate. ia in calcul ca in camp e relativ putina anul asta ( cred ca nu s-a mai insamantat de teama sa nu se intample ca anul trecut ) si s-ar putea sa fie aglomerat si acolo .baza melifera din zona ta ar trebui s-ocunosti si sa-i cunosti potentialul . eu zic ca e destul de bun si pt stationar . ia fii atent : primavara ,in padure , pe deal , corn , alun, salcie pe garla si altele ,pomi si in sat si la ferma , destui, apoi salcam destul pe deal si in sat ( e cu ~ 3 zile mai tarziu decat rusetu ) , apoi tei ( la ferma pomicola ,la ing barna) , faneata ( combinata cu coriandru semanat pe partea cu buzaul ). si uite-asa a trecut vara . albine sa fie ca au ce culege .iti las nr de tel si mai stam de vb ( .... si legat de bere ) : 0740676363
sa auzim de bine !
vlad

Re: Hranirea albinelor

Mesajde mechenici » 12 Feb 2013, 21:48

Salut.Sarea se pune primavara în adăpători 5g sare la 2l apă, se pune în fața la stupi în vălău de anvelopă de camion,și unu cu apă curată ,eu țin vălău cu apă sărată toată vara
mechenici

Mesajde bostina constantin » 19 Feb 2013, 21:15

Se apropie perioada cand va fii nevoie acuta de apa cat mai aproape de stupina, si asta am facut. Pt ca vantul sa nu-si faca efectul cad vasul va fii mai gol, am pus niste pitroaie pe fundul lui. Din batrani se spune ca, daca apa trece printre 9 pitre este buna de baut ;)
Nisipul din adepator l-am ars pe o tabla pt a fii steril, iar adapatorul l-am amplasat mai jos decat inaltimea de zbor a culegatoarelor.
Iata o poza :)
Fişiere ataşate
DSC02925 (Medium).JPG
adapator cu nisip antiinnec
bostina constantin

Mesajde proapis13 » 19 Feb 2013, 21:31

Vezi ca daca nu ai tot timpul o solutie salina in butoi in 7 zile o sa puta a mortacina
sau in cel mai bun caz si asta in functie de PH-ul apei a oua clocite :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Gheorghevici Iulian » 19 Feb 2013, 22:15

Eu am văzut la omul de unde am luat roii așa ceva.
Fişiere ataşate
Fotografie450.jpg
Fotografie450.jpg (15.47 KiB) Vizualizat de 12867 ori
Gheorghevici Iulian

Mesajde bostina constantin » 19 Feb 2013, 23:40

proapis13 scrie:Vezi ca daca nu ai tot timpul o solutie salina in butoi in 7 zile o sa puta a mortacina
sau in cel mai bun caz si asta in functie de PH-ul apei a oua clocite

Cat trebe sa fie ph- sul :?
Eo schimb apa ca la pasari, si spal cu var si mai stiu si alte metode bio pt ca apa sa nu faca ,,pui'' ;) :lol:
Te oftici ? :)
bostina constantin

Mesajde ghimpati » 20 Feb 2013, 00:08

eu asta folosesc
Fişiere ataşate
Imagine0189[1].jpg
Imagine0189[1].jpg (6.73 KiB) Vizualizat de 12839 ori
ghimpati

Mesajde bostina constantin » 20 Feb 2013, 01:15

ghimpati scrie:eu asta folosesc

Bun ce-o fi, eu eram foarte suparat cand vedeam albine innecate, si atunci mi-am pus mintea la treaba, si solutia mi-a dat-o Marian [proapis 13], cu nisipul care mentine umiditate cat sa suga albina, dar sa nu fie in pericol de innec dupa ce-si umple sacul[gusa] ;)
Zi buna sa aveti :)
bostina constantin

Mesajde ghimpati » 20 Feb 2013, 08:59

pietris margaritar trebuie folosit
ghimpati

Mesajde akmm » 20 Feb 2013, 14:43

Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde proapis13 » 20 Feb 2013, 21:07

Ala din imagine dupa cate se vede de la mine e rumegush sau ma insel eu ?
In cazul asta ce mai pune in el,de la ce fel de lemn este,ce zice colegul rus in filmulet??
Merci cui se v-a stradui sa ne traduca
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR