Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: noaptea trecuta mi-au disparut 4 stupi

Mesajde Yojen » 19 Sep 2011, 15:56

cea mai buna solutie cand afli cine a furat, il pandesti sa fie fara martorii si ai dai cate una pentru fiecare albina lipsa, mai ales daca esti intr-o zona cum sunt eu care politia doarme cand te duci la ei si zic sa nu fie deranjati, nu mai sta pe ganduri.
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde omumen » 19 Sep 2011, 16:51

tassevasi scrie:
Adi Hodis scrie:
tassevasi scrie:...
Ca in final sa aflu ca e un tigan ce se ocupa cu furatul stupilor si apoi ii plaseaza la cei cu bani si dornici de chilipir .
I-am spus ca e cel mai mare pacat daca ii cumpara ,mai ales ca stie ca sunt furati .
El vroia sa ma cheme sa-i aleg eu, ca sa nu se pacaleasca ???
...

Deci " vanzatorul " cauta clientul mai antai iar clientul e de aceeasi spetza cu marshavul ala de hotz, din moment ce a acceptat ... si vroia sa-l ajuti sa nu se pacaleasca.
Realizezi ca defapt ti-a propus sa intri in hotzie, a ?.
Ma bucur ca nu ai intrat si totodata regret ca nu ai anuntzat Politzia.

Daca hotzului i-a mers " afacerea " ... apai ala va continua sa fure, fi-ti siguri ca nu se va potoli dacat cu pedeapsa aspra.
Anuntzatzi Politzia ca e pacat sa faca necazuri stuparilor ... si trebuie pedepsit si cumparatorul deoarece prin acordul sau de a cumpara, incurajeaza furtul.

Ar fi buna o lege " ai furat ... mana jos " ... mai fura odata ... jos, si cealalta mana. :x

Tranzactia nu s-a facut , "prietenul " inpropriu spus, nu are habar de albine , nu stia in prima faza cu cine are de aface ,deaceia m-a contactat, locueste la 80 km de mine , eu l-am invatat sa anunte politia din localitate . Acum din ce mi-a zis el ca ,
politia stie de tigan ca fura si stupi , nu la prins in flagrant ,nu ii tine acasa ,si ca trebuia sa faca tranzactia si sa -i anunte pe ei pt aranjarea flagrantului si multe altele .
Lucru ce nu se-a dat seama mai ales ca eu l-am speriat asa de tare cind am auzit ca prvin din furt .
Politia vrea mura-n gura ,nu se omoara cu rezolvarea cazului decit la plingerea pagubasului .
Cum am si eu pe linga mine citiva copii ce umbla prin toate gradinile noaptea si scotoceste tot , mi-am instalat citiva senzori cu alarma si lumina ce m-a scoala ce-l putin o data pe noapte ,din cauza unor pisici ,pasari ,fluturi mari, etc .
E greu sa traesti cu acesta grija permanent , sa sti ca altcineva stie ce ai tu in gradina si oricind te poate fura .
Numai bine va doresc .

Si mie mi-au disparut 4 stupi in urma cu o luna si ceva..daca se poate as vrea sa stiu si eu de unde e cel care ii vinde..poate ii gasesc pe la el.
Multumesc!
omumen

Mesajde tassevasi » 19 Sep 2011, 22:50

Vezi zona de unde sunt ,cel mai simplu .
Numai bine .
tassevasi scrie: Zona de munte C Arges
Numai bine .
tassevasi

Mesajde MyBees » 20 Sep 2011, 17:05

tassevasi scrie:Astazi la prinz primesc un telefon de la un cunoscut ,care ma intreaba CIT COSTA UN STUP , ca el vrea sa faca o afacere ,i-a propus cineva ca-i da 5 cu 1000 de lei , daca e bine .
Eu cautam sa-l lamuresc ca nu-i bine sa cumperi acum ,ca poate sunt roi slabi ,fara mincare si multe altele ,el nu mai ca ma duc si-i aleg ca are multi .
Ca in final sa aflu ca e un tigan ce se ocupa cu furatul stupilor si apoi ii plaseaza la cei cu bani si dornici de chilipir .
I-am spus ca e cel mai mare pacat daca ii cumpara ,mai ales ca stie ca sunt furati .
El vroia sa ma cheme sa-i aleg eu, ca sa nu se pacaleasca ???
Cind am auzit astea credeam ca inebunesc de ura .
Acum va spun si dvs ,tineti-i cit mai pe aproape , puneti senzori de miscare , alarme ,poate-i descurajam pe acesti nenorociti .
Numai bine si sa nu mai auzim de asa ceva .

Probabil ca si ai Doamnei sunt de vanzare la individ... viewtopic.php?f=13&t=669
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde iosca » 21 Sep 2011, 19:58

Azi de dimineata am fost sunat, am mers si am gasit lazile mele intr-un fost canal de irigatii. Numai 2 corpuri mai sunt in stare buna si am gasit numai 3 podisoare si un capac insirate din loc in loc pe canal. Poate mai gaseam cate ceva daca mai cautam dar eram in fuga si n-am mai avut timp iar iarba era cat mine.
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde Bogdan.ag » 21 Sep 2011, 20:17

Iosca , iti impartasesc supararea si mai ales frustrarea pentru ca nu reusesti (inca) sa dai de urma hotilor.
Sunt convins ca astfel de "evenimente"vor fi tot mai dese in anii urmatori , din urmatoarele motive:
- este cerere mare de stupi pe piata , iar oferta sub cerere
- sunt foarte multe persoane care au accesat fonduri europene si trebuie sa atinga cifra de stupi propusa incepand cu 2012
- criza si efectele ei ...precum si numeroasa populatie colorata specializata pe furaciuni.
Dumnezeu sa ne dea sanatate , astfel reusim sa trecem peste greutati , sa invatam din ele si sa nu mai facem greseli .
Faptele noastre de azi vor avea ecou in viitor !
Bogdan.ag

Mesajde iosca » 22 Sep 2011, 09:52

Bogdan.ag scrie:Iosca , iti impartasesc supararea

Nu mai sunt Bogdane suparat, mi-a trecut (n-ar avea rost sa ma aleg si cu stupii furati si cu nervii tociti), am vrut numai sa va zic ca am gasit o parte din cutii si inchei subiectul (pana gasesc si familiile sau hotii :P )
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde tassevasi » 22 Sep 2011, 21:53

iosca scrie:
Bogdan.ag scrie:Iosca , iti impartasesc supararea

Nu mai sunt Bogdane suparat, mi-a trecut (n-ar avea rost sa ma aleg si cu stupii furati si cu nervii tociti), am vrut numai sa va zic ca am gasit o parte din cutii si inchei subiectul (pana gasesc si familiile sau hotii :P )

De furat sa stiti ca sigur au fost cu o caruta , in ia incap numai 4 .
Acest lucru i s-a intimplat unui prieten la fl s in pastoral prin teleormani ,ca plecase si probabil l-au vazut si noaptea cu caruta cu cai i-a luat 4 . Noaptea urmatoare iar a venit dar fusese anuntat de furt si imediat s-a intors . Degeaba a anuntat politia din sat .
Noaptea urmatoare cind au venit sa mai ia au fost surprinsi dar au fugit cu caruta prin lanurile din cimp ce ei le cunosteau f bine si omul a ramas cu paguba .
Numai bine si sa nu mai auzim de asa ceva .
tassevasi

Mesajde akmm » 28 Sep 2011, 15:38

SE fura si prin alte parti.Unii ca cei de jos, propun un sistem GPS la cost redus.De stiut.In engleza.

http://beealert.blackfoot.net/~beealert ... sentry.php
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde FLORINELU » 03 Oct 2011, 12:59

Iosca,mai vrei sa-l si pedepsesti pe acel ticalos?a primit pedeapsa cu varf si indesat,din moment ce a ajuns din fruntasul satului stalpul birtului.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 03 Oct 2011, 13:06

inginerul amurit dupa un an dela marsavie?aceiasi pedeapsa ca si la betivan.cineva de sus vede tot.
FLORINELU

Mesajde akmm » 04 Oct 2011, 08:39

FLORINELU scrie:inginerul amurit dupa un an dela marsavie?aceiasi pedeapsa ca si la betivan.cineva de sus vede tot.

Cat de tare poate sa te incalzeasca treaba asta daca ramai oricum fara stupi.Ar fi de dorit ca pedepsele astea sa fie mai operative.Eventual cu recuperare de paguba.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde jonny_it » 06 Oct 2011, 15:45

Au fost si pe la mine, am ramas fara 20 si ceva de rame cu miere, fara afumator si alte cateva maruntisuri care le aveam in stupina(ciocan, topor, etc .. ) si 1 roi mutat 20 de metri si lasat acolo.

Acum astept sa vina inca odata ... sper sa fiu prin zona!

Cel mai util mod de a te apara de hoti, observ ca altfel nu se poate!
Fişiere ataşate
p1.jpg
jonny_it

Mesajde Gabysgg » 07 Oct 2011, 07:41

jonny_it scrie:Au fost si pe la mine, am ramas fara 20 si ceva de rame cu miere, fara afumator si alte cateva maruntisuri care le aveam in stupina(ciocan, topor, etc .. ) si 1 roi mutat 20 de metri si lasat acolo.

Cu alte cuvinte tot inventarul apicol necesar :( mama lor de hoti
Gabysgg

Mesajde jonny_it » 07 Oct 2011, 08:22

Gabysgg scrie:
jonny_it scrie:Au fost si pe la mine, am ramas fara 20 si ceva de rame cu miere, fara afumator si alte cateva maruntisuri care le aveam in stupina(ciocan, topor, etc .. ) si 1 roi mutat 20 de metri si lasat acolo.

Cu alte cuvinte tot inventarul apicol necesar :( mama lor de hoti

Nu chiar tot, dalta o am!
jonny_it

Mesajde silviu b » 13 Oct 2011, 20:45

stim cu toti ca este o durere mare sa ti se fure stupii, dar cea mai buna paza este un caine bun nu un pistol , ca tu cu pistolu poate nu esti acolo. si leprele de fura stupi nu vin cand esti tu la stupina .
silviu b

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE