tassevasi scrie:Adi Hodis scrie:tassevasi scrie:...
Ca in final sa aflu ca e un tigan ce se ocupa cu furatul stupilor si apoi ii plaseaza la cei cu bani si dornici de chilipir .
I-am spus ca e cel mai mare pacat daca ii cumpara ,mai ales ca stie ca sunt furati .
El vroia sa ma cheme sa-i aleg eu, ca sa nu se pacaleasca ???
...
Deci " vanzatorul " cauta clientul mai antai iar clientul e de aceeasi spetza cu marshavul ala de hotz, din moment ce a acceptat ... si vroia sa-l ajuti sa nu se pacaleasca.
Realizezi ca defapt ti-a propus sa intri in hotzie, a ?.
Ma bucur ca nu ai intrat si totodata regret ca nu ai anuntzat Politzia.
Daca hotzului i-a mers " afacerea " ... apai ala va continua sa fure, fi-ti siguri ca nu se va potoli dacat cu pedeapsa aspra.
Anuntzatzi Politzia ca e pacat sa faca necazuri stuparilor ... si trebuie pedepsit si cumparatorul deoarece prin acordul sau de a cumpara, incurajeaza furtul.
Ar fi buna o lege " ai furat ... mana jos " ... mai fura odata ... jos, si cealalta mana.
Tranzactia nu s-a facut , "prietenul " inpropriu spus, nu are habar de albine , nu stia in prima faza cu cine are de aface ,deaceia m-a contactat, locueste la 80 km de mine , eu l-am invatat sa anunte politia din localitate . Acum din ce mi-a zis el ca ,
politia stie de tigan ca fura si stupi , nu la prins in flagrant ,nu ii tine acasa ,si ca trebuia sa faca tranzactia si sa -i anunte pe ei pt aranjarea flagrantului si multe altele .
Lucru ce nu se-a dat seama mai ales ca eu l-am speriat asa de tare cind am auzit ca prvin din furt .
Politia vrea mura-n gura ,nu se omoara cu rezolvarea cazului decit la plingerea pagubasului .
Cum am si eu pe linga mine citiva copii ce umbla prin toate gradinile noaptea si scotoceste tot , mi-am instalat citiva senzori cu alarma si lumina ce m-a scoala ce-l putin o data pe noapte ,din cauza unor pisici ,pasari ,fluturi mari, etc .
E greu sa traesti cu acesta grija permanent , sa sti ca altcineva stie ce ai tu in gradina si oricind te poate fura .
Numai bine va doresc .
tassevasi scrie: Zona de munte C Arges
Numai bine .
tassevasi scrie:Astazi la prinz primesc un telefon de la un cunoscut ,care ma intreaba CIT COSTA UN STUP , ca el vrea sa faca o afacere ,i-a propus cineva ca-i da 5 cu 1000 de lei , daca e bine .
Eu cautam sa-l lamuresc ca nu-i bine sa cumperi acum ,ca poate sunt roi slabi ,fara mincare si multe altele ,el nu mai ca ma duc si-i aleg ca are multi .
Ca in final sa aflu ca e un tigan ce se ocupa cu furatul stupilor si apoi ii plaseaza la cei cu bani si dornici de chilipir .
I-am spus ca e cel mai mare pacat daca ii cumpara ,mai ales ca stie ca sunt furati .
El vroia sa ma cheme sa-i aleg eu, ca sa nu se pacaleasca ???
Cind am auzit astea credeam ca inebunesc de ura .
Acum va spun si dvs ,tineti-i cit mai pe aproape , puneti senzori de miscare , alarme ,poate-i descurajam pe acesti nenorociti .
Numai bine si sa nu mai auzim de asa ceva .
Bogdan.ag scrie:Iosca , iti impartasesc supararea
iosca scrie:Bogdan.ag scrie:Iosca , iti impartasesc supararea
Nu mai sunt Bogdane suparat, mi-a trecut (n-ar avea rost sa ma aleg si cu stupii furati si cu nervii tociti), am vrut numai sa va zic ca am gasit o parte din cutii si inchei subiectul (pana gasesc si familiile sau hotii)
FLORINELU scrie:inginerul amurit dupa un an dela marsavie?aceiasi pedeapsa ca si la betivan.cineva de sus vede tot.
jonny_it scrie:Au fost si pe la mine, am ramas fara 20 si ceva de rame cu miere, fara afumator si alte cateva maruntisuri care le aveam in stupina(ciocan, topor, etc .. ) si 1 roi mutat 20 de metri si lasat acolo.
Acum astept sa vina inca odata ... sper sa fiu prin zona!
Cel mai util mod de a te apara de hoti, observ ca altfel nu se poate!
Gabysgg scrie:jonny_it scrie:Au fost si pe la mine, am ramas fara 20 si ceva de rame cu miere, fara afumator si alte cateva maruntisuri care le aveam in stupina(ciocan, topor, etc .. ) si 1 roi mutat 20 de metri si lasat acolo.
Acum astept sa vina inca odata ... sper sa fiu prin zona!
Cel mai util mod de a te apara de hoti, observ ca altfel nu se poate!
Cu alte cuvinte tot inventarul apicol necesarmama lor de hoti
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 32 vizitatori