jenica67 scrie:Cu vremea eu zic, ca am avut mare noroc. Daca precipitatile astea veneau in ianuarie, pana acum zapada, era de 5 m minim. E drept ca nu ne place, probabil daca salcamul va da nectar, de va curge si din stalp, cum zicea Ioan Guist, nu stiu, daca o sa avem cu cine culege, numai noi daca mergem cu galeata sa luam nectarul, cum chinezii polenizeaza pomii cu pene. In plus, daca nu vom baga mancare suficienta, nu cred ca mai ramanem nici cu albine. La mine cel putin, urmatoarele 10 zile, prognoza este numai cu ploaie, iar temperatura in scadere pana in 8 aprilie, cand va fi 6 grade, dupa creste usor spre 10-11. Atata ploaie, cred ca va spala polenul, deci nu este prea roz.
delorin I scrie:Acolo unde arborii au inflorit - cum stim ca s-a petrecut de ceva vreme in vest si cum s-a intamplat de 2 zile cu caisul si acum cu corcodusul in Bucuresti cred ca e nasol pentru albine! Ar mai fi ceva sperante la albinele noastre din munte unde inca nu au inflorit pomii dar unde situatia puietului e proasta!
P. S.
Cat despre pocnitul salcamului....la mine in casa deja a pocnit! Are frunzulite(puietii de japonez ma refer:) )
...la mine doar din congelatorIoan Guist scrie:
Da, este ... de crezut.In vest au fost in februar si martie (am fost si am vazut) aport de polen.
Ioan Guist scrie:De asemenea au fost temperaturi potrivite cresterii de puiet.
acum au eclozat.3-4 rame eclozate acopera 7- 9.
Astazi, vestul tarii trebuie sa fie pe 7-5 si 9-7 compact.Trebuie mancare acum ca inca mai sunt ferestre reci.
Restul tarii sunt in urma cu 15-20 de zile.O generatie.
Si acum catre baiatrau si baiat bun. De tine depinde sa nu opreasca ponta.Tzo pe ei!!
Ioan Guist scrie:Mergem inainte
BUNKA scrie:...si ma rog sa fie mai multe zile frumoase de acum incolo!
E tot ce putem face ...
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori