Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Liviu Bogos

Mesajde ovidiu_78 » 21 Apr 2013, 23:02

Frumos totul,sa iti dea Dumnezeu spor in toate :)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde murarudumitru » 21 Apr 2013, 23:29

Ma bucur eu cam putut face un om sa se bucure din nou ,si pentru ca esti un baiat minunat peste o luna vei mai primi 2 nuclee cu matca imperecheata ,si eu mam bucurat de cadoul tau mai ales ca curca care miai aduso si cloceste si imi fa scoate cativa pui tot de curca binenteles ca doar nam mincat oale ,leam pus sub ia mltumesc si eu si doamne ajuta
murarudumitru

Mesajde FLORINELU » 23 Apr 2013, 11:14

liviutzbogos scrie:Tot e frumos aici...nu as pleca de aici pentru nimic in lume :D asta e cea mai mare bogatie...

pentru ca nu ai fost inca la stupina mea. :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 23 Apr 2013, 15:05

Da nea Florine, dar la mine sunt mai variate...nu doar albine :P
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 25 Apr 2013, 21:45

Ne-am mutat de pe "Siropul de zahar/Invertirea zaharului" aici cu o discutie despre roiul meu...ultimele mesaje au fost:
liviutzbogos
Azi vreau sa ma uit si eu prin el sa vad cum sta si, daca e nevoie, bag si o rama cladita...una mai am data trecuta am vazut ca aveam pastura cat de cat...

BotaPaul
iti sugerez sa nu spargi cuibuil. eventual sa pui rama cladita stropita cu niste sirop caldut penultima rama ,daca ultima nu are puiet.

vladutz
Liviut siropul mult le strica pentru ca o sa blochezi cuibul..si daca e familia slaba nu sparge cuibul acuma ca nu e prea indicat in aprilie...puneo dupa ultima rama cu puiet rama cladita

..........
Si acum raspunsd: Nici nu ma gandeam sa sparg cuibul, am vrut doar sa largesc cu o rama cladita dar nu e nevoie chiar deloc. La ora actuala cuibul e pe 6 rame, de la stanga la dreapta: doua rame cu pastura si nectar/sirop,doua rame cu puiet capacit si coronita de puiet larvar cam trei sferturi de rama, o rama cladita de anul trecut ouata si cu puiet capacit dar de trantor tot, o rama (ultima) ouata pe interior cam o palma... deci mai are loc destul pentru ouat dar am sa fiu atent sa nu blochez cuibul cu sirop. In seara asta am dat vre-o 300 ml sirop cu protofil, mai dau peste vre-o trei zile.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 25 Apr 2013, 22:21

Haideti sa va arat cea de-a doua familie de albine a mea... Este o familie de stabilita de vre-o doi ani in peretele facultatii la care studiez...anul trecut ziceam ca nu prinde iarna, ei, iata ca a si trecut-o. Si baga polen mai frumos decat ale mele de acasa :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 29 Apr 2013, 23:03

Va salut dragi apicultori. Pe la noi prin gradini pomii fructiferi si-au cam pierdut floarea...asa ca am luat ladoaia mea cu roi cu tot si am dus-o la stana. Acolo infloreste paducelul azi - maine si dupaia astept salcamul...si cu putin noroc poate se seamana si ceva floarea soarelui prin imprejurimi. Deci pana la toamna acolo raman :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde murarudumitru » 29 Apr 2013, 23:20

liviutzbogos scrie:Va salut dragi apicultori. Pe la noi prin gradini pomii fructiferi si-au cam pierdut floarea...asa ca am luat ladoaia mea cu roi cu tot si am dus-o la stana. Acolo infloreste paducelul azi - maine si dupaia astept salcamul...si cu putin noroc poate se seamana si ceva floarea soarelui prin imprejurimi. Deci pana la toamna acolo raman :)

acolo la stina o sati bea laptele de la oi :lol:
murarudumitru

Mesajde BUNKA » 30 Apr 2013, 08:45

liviutzbogos scrie:Va salut dragi colegi.M-am intors de prin tari straine cam de o saptamana.La albinute nu prea am putut sa umblu ca a fost cam racoare.Am vrut intr-o zi sa ma uit sa vad cam ce mancare au pt iarna dar au navalit pe mine asa ca le-am lasat.Au cam 3/4 in mijlocul fiecarei rame doar ca ele sunt cam putine si mi-e teama ca nu o sa reziste la iarna.Asta e,cum da Dumnezeu.Am adus cu mine si vre-o 2 poze cu stupii celui la care am lucrat in Austria.El avea stupi cu manevrare prin spate.Nu stiu denumirea corecta.Fiecare lada era cu 2 compartimente,sus si jos.Sus punea hranitorul cu sirop iar jos era cuibul.Ramele mai mici decat ale noastre,cam cat cele de MER daca nu ma insel.Mai multe nu am apucat "fur" pt ca am tot lucrat :D

Salut Liviu...imi place sopronul cu stupi!..si nu in ultimul rand animalele tale si dragostea cu care ai grija de ele..esti un tip fain!!
Spor in toate si tine-te si de albine !!
BUNKA

Mesajde liviutzbogos » 30 Apr 2013, 13:42

BUNKA scrie:
Salut Liviu...imi place sopronul cu stupi!..si nu in ultimul rand animalele tale si dragostea cu care ai grija de ele..esti un tip fain!!
Spor in toate si tine-te si de albine !!

Toate gandurile bune de la mine pt d-voastra. Sopronul imi place si mie dar nu e al meu :D e al unui neamt la care am lucrat in Austria. O sa-mi fac si eu unul pt iernat, dar asta cand o sa am mai multi stupi. Deocamdata am doar unul si mai vine inca unul dupa Pasti. Restul animalelor sunt toata averea mea :D am crescut cu ele si nu ma vad traind fara ele, ori ca ajung popa, ori ca ajung ministru, orice as ajunge fara animale nu o sa ma las. Acum am prins si dragostea pentru albine asa ca vreau sa umplu ograda :P Multa sanatate va doresc si eu si numai bine la toata lumea sa dea Bunul Dumnezeu.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 30 Apr 2013, 13:43

murarudumitru scrie:acolo la stina o sati bea laptele de la oi :lol:

Nu au loc de miei, beau aia tot :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 04 Mai 2013, 20:19

Va salut stimati apicultori si colegi de forum... De vre-o cateva zile nu am mai dat pe aici din cauza treburilor care nu se mai termina :D Am taiat miei, am muls oi, am bagat rame la cladit, de toate pentru toti. Am dus si stupul meu la stana la paducel care e cam pe terminate, iar de azi au inceput sa infloreasca si salcamasii pe care ii am pe acolo. In plus, la aprox. un km in linie dreapta e padurea cu salcami. Credeti ca or sa ajunga si pe acolo in cazul in care se termina salcamul din pasune? Si daca ajung, asa cum tind sa cred si eu, totusi, nu vor avea productie prea mare, nu? Pana una alta va arat ce fortareata am facut in jurul stupului sa nu ajunga vaca si calul la el...
DSCN8809 (Large).JPG
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 04 Mai 2013, 20:26

Ieri am facut si ceva achizitii second hand... Doua lazi de 12 rame cu magazie de 1/1
DSCN8818 (Large).JPG
si o centrifuga pe 4 rame din tabla
DSCN8819 (Large).JPG
. Ce e mai nasol e ca pe fund are putina rugina
DSCN8820 (Large).JPG
Stiti cu ce pot sa o scot cel mai bine, incat sa nu am probleme la stors, sa nu se murdareasca mierea? Azi am dat cu flexul si am curatat-o dar a mai ramas ceva ceva...
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde nicu has » 04 Mai 2013, 20:55

salut liviu lazile sunt de la viorel de la cosaru??
in legatura cu culesul la salcam la o distanta de 3 km albinele au un cules bun
asa ca un km nu este bai
nicu has

Mesajde nicu has » 04 Mai 2013, 20:59

la centrifuga asa am si eu una tot un pic rugina dar am curatato si am vosito asta a fost acum 4 ani si nu a mai avut probleme cu ia
nicu has

Mesajde liviutzbogos » 04 Mai 2013, 21:03

Da, de la Cosari am luat lazile si centrifuga de la Lugoj. Am vrut sa iau vre-o 5 lazi dar nu am mai avut loc in masina...cand mai fac rost de RONi merg si mai cumpar vre-o 3. Azi am dat cu peria pe ele si o sarit vopseaua veche si dupa Pasti am sa le vopsesc. Centrifuga are rugina pe margine cum o stat apa in ea banuiesc, am curatat-o azi cu flexu cat am putut si nu stiam cu ce sa dau peste locul ala curatat. Sa o vopsesc pe interior, acolo unde am curatat?
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?