Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: despre alergie la albine

Mesajde Mircea_63 » 03 Mai 2013, 18:33

As vrea sa vad si eu pe unul in pantaloni scurti si tricou la faza asta: viewtopic.php?f=15&t=37&start=240#p133928 ce sa mai spun de "fara masca"?

Cand sunt pasnice, da. Si eu am fost in pantaloni scurti si tricou, pentru ca era foarte cald si ele foarte pasnice, dar nu cred ca ma voi juca prea des in felul asta. Poate sunt eu mai ouat. :cry: Nu gesticulez cand sunt cu rama in mana, nu fac urat, dar...uneori injur.
Si am injurat destul de mult. De ce sa-mi fac pacate? Si asa am destule. :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ignatov andrei » 03 Mai 2013, 19:06

Mircea, am vazut pe pagina lui Alt stupar, dar se tineau numai de el! Depinde de Spray! Acel caz face parte din exceptii! Nici eu nu pot "fara masca", din cauza ochelarilor, am spus! Am fost si eu printre stupari-cosmonauti si albinele n-au sarit la mine! In schimb, "cosmonautii" miroseau a "lenor" si...etc, de la o posta!
ignatov andrei

Mesajde Floryn » 05 Mai 2013, 08:12

Am fost intepat intr-o seara de 3 albine; 2 in mana stanga si 1 in mana dreapta pentru prima data. Nu s-a umflat cam deloc in seara respectiva dar dimineata a inceput sa se umfle putin mana stanga...a stat umflata 2 zile dupa care am luat un claritin si am dat cu un gel si s-a desumflat mana. E ceva normal?
Floryn

Mesajde CORNEL V. » 05 Mai 2013, 08:16

E normal,puteai sa nu iei craritinul dupa atata timp,daca erai alergic aveai reactie din prima
CORNEL V.

Mesajde Floryn » 05 Mai 2013, 08:26

CORNEL V. scrie:E normal,puteai sa nu iei craritinul dupa atata timp,daca erai alergic aveai reactie din prima

O zi dupa intepatura nu am luat nimic, dupa ce am vazut k s a umflat am luat claritin si dupa doua zile am dat cu un gel!
Floryn

Mesajde mirceas » 10 Mai 2013, 10:29

O curiozitate daca esti intepat f rau si ajungi la spital, pac injectia, esti nou nout, data viitoare cand o mai iei tot asa de rau ,mai are acelasi efect injectia cum se comporta organismul ???
mirceas

Mesajde Mircea_63 » 10 Mai 2013, 11:05

Mirceas, cu iertare, dar daca data viitoare o iei tot asa, esti un ... Pai la ce naiba s-a inventat costumul de protectie? :o

Da! Data viitoare organismul reactioneaza la fel in fata injectiei, dar mai bine sa nu ajungi acolo.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde mirceas » 10 Mai 2013, 11:16

Mircea_63 scrie:Mirceas, cu iertare, dar daca data viitoare o iei tot asa, esti un ... Pai la ce naiba s-a inventat costumul de protectie? :o

Da! Data viitoare organismul reactioneaza la fel in fata injectiei, dar mai bine sa nu ajungi acolo.

Nu va mai fi o data viitoare, sunt calit deja, poti sa ai si super costum de protectie, degeaba caci daca vrea sa iti intre ,iti intra oricum, iar niste intepaturi tot face bine la organism, o apiterapie nu strica niciodata. Costumul de protectie mai mult incomodeaza pentru ca transpiri de nici nu poti lucra la ele,esti limitat in miscari. Bine o masca si un combinezon mai lejer este suficient, insa manusile ca masura de protectie pentru maini mi-se par incomode.
mirceas

Mesajde Jean Valjean » 10 Mai 2013, 12:21

Eu am o foarte mare problema, o problema care ma cam deprima: am constatat ca am devenit alergic la intepaturile de albine si nu stiu daca voi mai putea sa continui aceasta activitate.

Acum aproximativ 2 saptamani, cand albinele erau foarte agresive, am fost intepat intr-o ureche. In scurt timp mi s-a inrosit fata, au inceput sa-mi amorteasca buzele, sa ma usture ochii si limba, sa ma manance palmele si talpile picioarelor. Ceea ce nu mi se mai intamplase pana atunci. Nu am luat nici o pastila; nu de alta, dar claritine nu mai aveam, iar simptomele mi-au disparut in aproximativ o ora, dupa care nu a mai ramas decat durerea intepaturii.
Am crezut ca am avut reactia asta din cauza zonei intepaturii (ureche).

Aseara pe inserat, am fost din nou intepat, in spate, in zona rinichiului drept. Dupa vreun sfert de ora, timp in care am luat cina, au inceput sa apara simptomele de mai sus, de data asta mi s-a inrosit mult mai tare corpul, mai ales in zona incheieturilor de la coturi, zona inghinala, suprafata gatului (care ma si ustura la un moment dat), mancarimi la talpi si palme si la un moment dat simteam ca mi se infundau urechile . La buze nu am mai avut aceleasi senzatii ca data trecuta, doar la limba am simtit o mica jena. Am luat un claritine si un nurofen (care contine ibuprofren). De data asta roseala a tinut mai mult de o ora.

Sunt foarte ingrijorat in privinta viitorului meu in apicultura, imi doresc nespus de mult sa pot continua dar mi-e teama sa nu o patesc mai rau.

In acelasi timp sunt foarte nedumerit de ce anul trecut, cand am fost de mai multe ori intepat (intr-o seara mi-am luat aproape simultan 8 ace in brate) nu am avut aceste simptome si ma gandesc ca s-ar putea sa fi aparut ulterior alergia , pentru ca am inteles ca alergia nu apare la primele intepaturi, ci tocmai aceste aceste prime intepaturi o declanseaza.

Este cineva care sa fi avut aceste manifestari si acestea sa-i dispara ulterior?

Orice sfat este binevenit.
Ultima oară modificat de Jean Valjean pe 10 Mai 2013, 12:34, modificat 1 dată în total.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde pin » 10 Mai 2013, 12:31

Si mie mi s-a parut ca simptomele in urma intepaturilor au avut un trend ascendent ca intensitate la mine dar asta nu m-a descurajat.
Eu iti recomand sa incerci sa eviti intepaturile si sa continui. In viitor mai vezi ce manifestari ai (dar nu cauta sa fii intepat pentru asta).
pin

Mesajde ovidiu_78 » 10 Mai 2013, 12:39

In primavara, veninul albinelor e mai puternic,poate si asta a contribuit la starea ta,oricum nu renunta asa usor la apicultura,sunt si tratamente pt alergia la venin..
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde cristi_vidican » 10 Mai 2013, 13:26

Jean Valjean scrie:Eu am o foarte mare problema, o problema care ma cam deprima:

Nu dispera! Cumpără-ți un combinezon apicol foarte bun, niște cizme, plasa să fie din sârmă, mănuși din piele și poți să faci treabă. Unii lucrează așa chiar dacă nu sunt alergici :lol:
Uită-te la ultimul film pus de Adi Blaguescu, așa trebuie să arăți și tu, dat tot timpul.
Sau, treci înot până în Canada lui Dan Mărgărit și într-o noapte furi matca din filmul de mai jos. Vezi de pe la min 5
Am un băiat, cel din poză, care e și el alergic. Nu ca tine, dar și la el se umflă foarte tare locul unde-l înțeapă. Am crezut că voi face din el apicultor :( Dar vom vedea.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Jean Valjean » 10 Mai 2013, 13:59

Asa o sa fac si oricum asa faceam si pana acum, dar o faceam ca sa nu ma duc umflat la serviciu.
Insa in felul asta probabil ca nu o sa ma rezum la un numar limitat de stupi, daca nu se va remedia problema.
Repet, desi am mai fost intepat, acum este prima data cand am reactii alergice.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde popik50 » 10 Mai 2013, 21:05

Si eu am patito anul trecut cu o intepatura. Am fost intepat dupa ureche si apoi roseata , buze amortite .mancarimi la maini si picioare... totul s-a terminat la spital (pana am ajuns la UPU deja imi revenisem).Medicul a zis sa iau aerius timp de 10 zile (1/zi) si la nevoie sa mai iau cate una. In toamna am vandut stupii de teama dar in primavara asta am cumparat altii (microbul) Anul trecut dupa acest eveniment nefericit am mai luat cred ca vrea 10 intepaturi dar nu am mai avut nicio reactie. Anul asta cu echipamentul meu nu am luat nicio intepatura dar ptr siguranta am claritin si aerius mereu la mine. Nu voi renunta la apicultura asa usor :D
popik50

Mesajde ignatov andrei » 12 Mai 2013, 19:24

Jean Valjean scrie:Asa o sa fac si oricum asa faceam si pana acum, dar o faceam ca sa nu ma duc umflat la serviciu.
Insa in felul asta probabil ca nu o sa ma rezum la un numar limitat de stupi, daca nu se va remedia problema.
Repet, desi am mai fost intepat, acum este prima data cand am reactii alergice.

Modul de viata agitat, stresul sau dezordine si deficiente in alimentatie, duc la lipsa de POTASIU, apoi la cea de CALCIU! Consum de banane, mere (sau orice este bogat in potasiu) si iaurt de casa! O cana de bors de putina asigura "B"-urile necesare! A aparut o alergie la unul (sau mai multi) din aminoacizii continuti de venin! Asta ar fi o varianta!
Oriunde poti fi intepat de o albina, nu doar in stupina! Te lasi de apicultura si o incasezi in piata la struguri! Cauta sa vezi de unde provine alergia (o poti face si de la altceva, dar cu manifestare mult redusa, chiar insesizabila) si vezi ce carente de minerale ai! Bafta!
ignatov andrei

Mesajde ovidiucb » 14 Mai 2013, 00:01

In cazul alergiei severe (soc anafilactic) la intepatura de albina, singurul lucru care te poate salva daca nu poti ajunge la un spital este aceasta ijectie http://www.youtube.com/watch?v=ZR5c5VP2rOs, doar ca trebuie prescrisa de un medic.
ovidiucb

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE