de Jean Valjean » 10 Mai 2013, 12:21
Eu am o foarte mare problema, o problema care ma cam deprima: am constatat ca am devenit alergic la intepaturile de albine si nu stiu daca voi mai putea sa continui aceasta activitate.
Acum aproximativ 2 saptamani, cand albinele erau foarte agresive, am fost intepat intr-o ureche. In scurt timp mi s-a inrosit fata, au inceput sa-mi amorteasca buzele, sa ma usture ochii si limba, sa ma manance palmele si talpile picioarelor. Ceea ce nu mi se mai intamplase pana atunci. Nu am luat nici o pastila; nu de alta, dar claritine nu mai aveam, iar simptomele mi-au disparut in aproximativ o ora, dupa care nu a mai ramas decat durerea intepaturii.
Am crezut ca am avut reactia asta din cauza zonei intepaturii (ureche).
Aseara pe inserat, am fost din nou intepat, in spate, in zona rinichiului drept. Dupa vreun sfert de ora, timp in care am luat cina, au inceput sa apara simptomele de mai sus, de data asta mi s-a inrosit mult mai tare corpul, mai ales in zona incheieturilor de la coturi, zona inghinala, suprafata gatului (care ma si ustura la un moment dat), mancarimi la talpi si palme si la un moment dat simteam ca mi se infundau urechile . La buze nu am mai avut aceleasi senzatii ca data trecuta, doar la limba am simtit o mica jena. Am luat un claritine si un nurofen (care contine ibuprofren). De data asta roseala a tinut mai mult de o ora.
Sunt foarte ingrijorat in privinta viitorului meu in apicultura, imi doresc nespus de mult sa pot continua dar mi-e teama sa nu o patesc mai rau.
In acelasi timp sunt foarte nedumerit de ce anul trecut, cand am fost de mai multe ori intepat (intr-o seara mi-am luat aproape simultan 8 ace in brate) nu am avut aceste simptome si ma gandesc ca s-ar putea sa fi aparut ulterior alergia , pentru ca am inteles ca alergia nu apare la primele intepaturi, ci tocmai aceste aceste prime intepaturi o declanseaza.
Este cineva care sa fi avut aceste manifestari si acestea sa-i dispara ulterior?
Orice sfat este binevenit.
Ultima oară modificat de
Jean Valjean pe 10 Mai 2013, 12:34, modificat 1 dată în total.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!