Mircea_63 scrie:Ideea folosirii compresorului de frigider am expus-o si eu, la topicul "Pistol capsator." Totusi intre timp am luat un compresor de ocazie, second hand, ieftin si bun, asa ca nu mi-am mai batut capul cu cel artizanal.
Totusi, aveam o...nesiguranta. Nu eram sigur ce fel de racord sa fac intre compresor si rezervor. Ma gandeam la teava de cupru, cositorita si o piesa care cred ca-i zice Olandez. (La noi ii zice "holender"). De alamit, n-aveam cu ce, iar daca nu fac eu ci apelez la altii...nu garantez pretul final.
D-vs cum ati rezolvat?
Domnule Mircea uitativa atent la toate pozele puse cu compresorul si acolo sint poze in detaliu cu toate partile componente.Legaturile intre motorul de frigider si butelia de aer am facuto cu furtun mai gros "carne'' cel de butelie ca are interiorul mai mic si se potriveste bine si pe teava de pe motor si pe dispozitivul care se pune in capul valvei ca sa bage presiune in butelie.Eu am gaurit butlia la un cap si am bagat o valva de camera de masina si totul merge perfect.Am bagat presiune peste10 atmosfere si totul a fost in ordine .Furtunul lam strins cu colier metlic care se gaseste la piese auto sau prin tirguri.Succes.