Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dispozitive apicole

Mesajde dicu.ion57 » 30 Mai 2013, 21:04

Mircea_63 scrie:Ideea folosirii compresorului de frigider am expus-o si eu, la topicul "Pistol capsator." Totusi intre timp am luat un compresor de ocazie, second hand, ieftin si bun, asa ca nu mi-am mai batut capul cu cel artizanal.

Totusi, aveam o...nesiguranta. Nu eram sigur ce fel de racord sa fac intre compresor si rezervor. Ma gandeam la teava de cupru, cositorita si o piesa care cred ca-i zice Olandez. (La noi ii zice "holender" :D ). De alamit, n-aveam cu ce, iar daca nu fac eu ci apelez la altii...nu garantez pretul final.

D-vs cum ati rezolvat?

Domnule Mircea uitativa atent la toate pozele puse cu compresorul si acolo sint poze in detaliu cu toate partile componente.Legaturile intre motorul de frigider si butelia de aer am facuto cu furtun mai gros "carne'' cel de butelie ca are interiorul mai mic si se potriveste bine si pe teava de pe motor si pe dispozitivul care se pune in capul valvei ca sa bage presiune in butelie.Eu am gaurit butlia la un cap si am bagat o valva de camera de masina si totul merge perfect.Am bagat presiune peste10 atmosfere si totul a fost in ordine .Furtunul lam strins cu colier metlic care se gaseste la piese auto sau prin tirguri.Succes.
dicu.ion57

Mesajde jenica67 » 30 Mai 2013, 22:51

Compresorul de frigider are ulei in el, ai mai bagat sau merge si fara, nu risti sa il gripezi ??
jenica67

Mesajde iunicu » 30 Mai 2013, 23:38

Compresoarele de frigider folosesc un ulei care isi pastreaza proprietatile de ungere la temperaturi scazute. In cazul in care compresorul este folosit in alte aplicatii care nu implica frig, se poate folosi ulei ordinar auto. La iesirea din compresor este bine sa se monteze un recuperator de ulei.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde dicu.ion57 » 31 Mai 2013, 19:18

jenica67 scrie:Compresorul de frigider are ulei in el, ai mai bagat sau merge si fara, nu risti sa il gripezi ??

Domnule Jenica are uleiul lui original.Am mai complectat putin dar nici mult nu este bine ca pleaca pe conducta si se pierde degeaba.Se poate pune ulei de transformator ,cu alte uleiuri nu stiu ca nu am folosit.Miam dat seama ca uleiul pus mai mult si ca pleaca pe conducta de la varojetul care l-am facut pentru tratat de paduchi la care am folosit tot un motor de frigider si am pus ulei mai mult si plusul la dat tot afara bineinteles ca mia creat probleme cind am tratat prima data ,pina mi-am dat seama ca am pus mult si am dat afara din ulei pina a mers cum trebuie,acum totul functioneaza ireprosabil.
dicu.ion57

Mesajde delorin I » 31 Mai 2013, 19:24

Ne aratati si acel varojet?:) :D
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde jenica67 » 31 Mai 2013, 20:27

Pe mine ma interesa pentru compresor, ca varojet mi-am facut unul cu ventilator de procesor si merge destul de bine.
jenica67

Mesajde delorin I » 31 Mai 2013, 20:51

Si il tii la secret?:)

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde dicu.ion57 » 31 Mai 2013, 21:10

delorin I scrie:Ne aratati si acel varojet?:) :D

Domnule Delorin ,uitativa la dispozitive apicole pagina nr 3 si acolo o sa gasiti chiar mai multe.
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 31 Mai 2013, 21:13

jenica67 scrie:Pe mine ma interesa pentru compresor, ca varojet mi-am facut unul cu ventilator de procesor si merge destul de bine.

Felicitari domnule Jenica pentru varojet ,stiu cit de mult se munceste pina realizizi ceva.
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 03 Noi 2013, 16:33

Capcana pentru viespi
Aceasta capcana consta dintr-o sticla .indiferent ca este sticla s-au plastic ,eficienta este aceiasi.
In sticla am pus miere la,la care am adaugat o lingura de otet pentru ca mirosul sa atraga mai bine viespile.
Principiu este urmatorul:
In momentul in care viespile intra in sticla ,datorita mieri care este viscoasa ,viespile sint prinse de picioare si cautind sa se desprinda ,se naclaieste de miere pe picioare si pe aripi.In disperarea de-a iesi afara ca se simte captive ,se agita foarte mult se suie una pe cealalta ,si-n felul acesta pe masura ce patrunde mai multe viespi in sticla se ineaca una pe cealalta.Multe incearca sa iasa afara ,dar din cauza ca aripile sint naclaite cu miere cade inapoi ,ca nu poate sa-si mentina echilibrul cind urca pe sticla.Procentul de prindere este de 80-90 la suta.Mai scapa cele care nu s-au murdarit de miere pe aripi,dar oricum rezultatele sint sadifacatoare ,tinind seama ca daca nu s-ar pune deloc ar fi si mai rau.Am folosit si sirop dar rezultatul nu m-a sadisfacut ,ca scapau foarte multe.La gura am legat sticla cu un nailon in care am facut o gaura cit intra o viespe.Cind reuseste o parte din viespi sa ajunga pina sus la gitul sticlei si vrea sa iasa afara se ingramadeste mai multe si neavind loc sa iasa din cauza ca gitul la sticla este strimt ,mai este pus si nailonul cu gaura mica cade iarasi in miere ,si ciclul acesta se repeta .Aceasta capcana este folosita de foarte multi apicultori,numai ca eu va sugerez sa puneti miere in loc de sirop ,iar rezultatele o sa le vedeti personal.+.
Fişiere ataşate
phpiHLLrxAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 03 Noi 2013, 16:34

capcana de viespi
Fişiere ataşate
phpwvHld1AM.jpg
dicu.ion57

Mesajde SummerCat » 05 Noi 2013, 02:19

N-au pus botul in sticle la mine. Le-am incercat si cu sticla asa cum e in poze si cu de aia taiata pe jumate si intoarsa. Si le-am tentat cu multe... Si tot n-au vrut mafioatele. N-am habar de ce.

Dar la borcan le-am prins. Borcan cu bunatati, si cateva gauri in capac. Brici.. :)
Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Mesajde dicu.ion57 » 05 Noi 2013, 19:18

SummerCat scrie:N-au pus botul in sticle la mine. Le-am incercat si cu sticla asa cum e in poze si cu de aia taiata pe jumate si intoarsa. Si le-am tentat cu multe... Si tot n-au vrut mafioatele. N-am habar de ce.

Dar la borcan le-am prins. Borcan cu bunatati, si cateva gauri in capac. Brici.. :)

Stimate coleg ,si eu am patit la fel cind am inceput sa folosesc tipul acesta de capcane.Problema este ca trebuie puse devreme cind observam ca au inceput sa dea roata la urdinis,ca daca le punem mai tirziu nu mai sint atrase ,ca ele deja au depistat stupi mai slabi si se duce acolo fara probleme,chiar daca acei stupi opun o mica rezistenta.Chiar si cu capcanele puse tot la stupi trage desi la capcane nu este paza.Cu borcanul cu capacul gaurit ,este super treaba ca si eu am pus citeva.Va doresc iernare usoara.
dicu.ion57

Mesajde jenica67 » 05 Noi 2013, 21:16

Apropo eram dator cu poze cu varojetul :
Fişiere ataşate
020r.jpg
017_resize.JPG
jenica67

Mesajde delorin I » 05 Noi 2013, 21:25

Un cooler de calculator? :?:

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde jenica67 » 05 Noi 2013, 23:24

Este ventilatorul de la coolerul procesorului. L-am ales pe asta, ca are un debit de aer suficient de mare, ca sa bage bine si rapid, fumul in stup.
jenica67

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE