Ieri dimineata, in data de 12.06 mi-au fost furati 15 stupi din totalul de 70 din comuna Vasilati, Judetul Calarasi. Stupii ii aveam la un cetatean in varsta de 60 de ani in curte, curtea imprejmuita cu plasa si inconjurata de vecini pe ambele parti. Banuiesc ca stupii au fost furati noaptea, pe ploaie, ca se le ascunda sunetele si urmele. Paradoxal este ca nu mi-au furat stupii puternici ci doar roii noi facuti, chiar daca erau intercalati. Dupa marimea urmelor au fost niste copii de 12-13 ani deoarece aveau urmele mult mai mici fata de mine, care am 18. Au rupt sarmele de la poarta din spate, care da intr-un lan de porumb, ca sa ajunga la masina lasata la vreo 200 de metri intr-un lan de rapita. Banuiala mea este ca au fost multi copii organizati de cineva mai mare, cu experienta. Mie mi-a luat 10 minute sa ajung la locul masinii, dar copiilor cu stupi in maini pe ploaie si namol?! Erau atatea urme ca ai fi zis ca a trecut o turma de oi. Am mers dupa urmele masinii deoarece erau inca proaspete in namol. Au incercat sa o ia printr-un lan de grau ca sa ocoleasca satul dar au vazut ca nu au pe unde sa o ia si s-au intors. Au ramas impotmoliti in lan si cred ca au lasat masina in grau pana au venit cu alta sa o tracteze deoarece erau urme de dupa ploaie lasate. Dupa modelul lasat in namol masina era un papuc.
Am chemat politia din comuna, dupa vre-o 2 ore a ajuns si criminalistica care nu a facut altceva decat sa faca poze
Am vorbit cu cativa apicultori din zona sa ne anunte daca ii roaga cineva cu albine. Am vorbit cu un patron de mai multe magazine daca aude ceva de la clientii de la carciumi, daca e cineva cu ochii umflati. O sa trecem si pe dispensare sa intrebam daca a cumparat cineva pastile antialergice. E imposibil sa nu fi scapat vre-un stup si sa nu fi plecat acasa cu ochii umflati tinand cont ca niste copii au carat stupii pe ploaie prin namol vreo 200 de metri..
Ce altceva as mai putea sa fac sa dau de urma lor? Vad ca politia nu s-a agitat mai deloc

Daca lupti poti sa pierzi, daca nu lupti ai pierdut deja.