Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: FURTURI ALBINE

Mesajde amina » 05 Iun 2013, 09:39

e adevarat nu prea face nimic politia ,visam uitandu-ne la filme , acum 4 ani mi s-au furat 5 stupi din care 1 l-au abandonat pentru ca nu era nou , ceilalti 4 eru noi abia ii vopsisem,a venit de la criminalistica , au facut poze si atat,,s-a gasit un telefon ,al hotului probabil, dar totul s-a musamalizat si eu stupii nu i-am mai gasit, dar anul trecut s-a furat o stupina intreaga ,150 de stupi la tei in zona iasi ,toata intr-o noapte ,si sa nu crede-ti ca a gasit-o politia , a gasit-o proprietarul abia in primavara la Galati ,deci mare atentie se pot intampla si asemenea surprize neplacute
va doresc un an cu miere multa
amina

Mesajde alin75 » 06 Iun 2013, 06:17

amina scrie:anul trecut s-a furat o stupina intreaga ,150 de stupi la tei in zona iasi ,toata intr-o noapte

Dumnezeule, cred ca a facut infart proprietarul...........

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde octav88 » 07 Iun 2013, 23:25

Asa si dupa ce s-a gasit stupina? ce s-a intamplat sa nu ziceti ca s-a inchis dosarul ca sa nu mai aiba politistu bataie de cap si nici dosare de inaintat? :(
octav88

Mesajde FlorinBee » 13 Iun 2013, 14:29

Ieri dimineata, in data de 12.06 mi-au fost furati 15 stupi din totalul de 70 din comuna Vasilati, Judetul Calarasi. Stupii ii aveam la un cetatean in varsta de 60 de ani in curte, curtea imprejmuita cu plasa si inconjurata de vecini pe ambele parti. Banuiesc ca stupii au fost furati noaptea, pe ploaie, ca se le ascunda sunetele si urmele. Paradoxal este ca nu mi-au furat stupii puternici ci doar roii noi facuti, chiar daca erau intercalati. Dupa marimea urmelor au fost niste copii de 12-13 ani deoarece aveau urmele mult mai mici fata de mine, care am 18. Au rupt sarmele de la poarta din spate, care da intr-un lan de porumb, ca sa ajunga la masina lasata la vreo 200 de metri intr-un lan de rapita. Banuiala mea este ca au fost multi copii organizati de cineva mai mare, cu experienta. Mie mi-a luat 10 minute sa ajung la locul masinii, dar copiilor cu stupi in maini pe ploaie si namol?! Erau atatea urme ca ai fi zis ca a trecut o turma de oi. Am mers dupa urmele masinii deoarece erau inca proaspete in namol. Au incercat sa o ia printr-un lan de grau ca sa ocoleasca satul dar au vazut ca nu au pe unde sa o ia si s-au intors. Au ramas impotmoliti in lan si cred ca au lasat masina in grau pana au venit cu alta sa o tracteze deoarece erau urme de dupa ploaie lasate. Dupa modelul lasat in namol masina era un papuc.
Am chemat politia din comuna, dupa vre-o 2 ore a ajuns si criminalistica care nu a facut altceva decat sa faca poze
Am vorbit cu cativa apicultori din zona sa ne anunte daca ii roaga cineva cu albine. Am vorbit cu un patron de mai multe magazine daca aude ceva de la clientii de la carciumi, daca e cineva cu ochii umflati. O sa trecem si pe dispensare sa intrebam daca a cumparat cineva pastile antialergice. E imposibil sa nu fi scapat vre-un stup si sa nu fi plecat acasa cu ochii umflati tinand cont ca niste copii au carat stupii pe ploaie prin namol vreo 200 de metri..
Ce altceva as mai putea sa fac sa dau de urma lor? Vad ca politia nu s-a agitat mai deloc :x
Fişiere ataşate
rsz_img_20130330_131207.jpg
Daca lupti poti sa pierzi, daca nu lupti ai pierdut deja.
FlorinBee

Mesajde ionut84 » 16 Iun 2013, 12:17

In dat de 13 iunie mi au furat 25 de stupi din total de 40 ,cei mai buni stupi, erau la tei langa Roman jud Neamt sunt cu fund antivaroua cred ca au venit la pont cu cineva care ii tot apicultor ,daca afla cineva vreo informatie fac o cinste.
ionut84

Mesajde akmm » 18 Iun 2013, 08:41

ionut84 scrie:In dat de 13 iunie mi au furat 25 de stupi din total de 40 ,cei mai buni stupi, erau la tei langa Roman jud Neamt sunt cu fund antivaroua cred ca au venit la pont cu cineva care ii tot apicultor ,daca afla cineva vreo informatie fac o cinste.

Se pare ca e din ce in ce mai multa lume si din ce in ce mai putin oameni...
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Odey » 18 Iun 2013, 10:11

Pe langa oamenii care fura din motive ca sunt saraci , mai sunt si acei oameni numiti "cleptomani" care chiar daca nu sunt saraci fura doar ca sa faca pagube sau rastoarna lazi si omoara albinutele.
Chiar nu i inteleg pe oamenii astia... dupa ce s`a chinuit bietul om sa isi construiasca o stupina sau cateva familii..sa vina eie sa le fure sau sa le doboare.Lipsa de caracter,nu avem ce face..trebuia sa ne obisnuim sa traim asa, si cu politia nu rezolvi nimic,eventual niste caini de paza pe langa stupi ar fi mai indicat.
PS: Pe hot nu il poti opri sa fure , poti sa`l faci sa renunte la furat!
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Mesajde amina » 18 Iun 2013, 19:10

cleptomanii fura dar apoi constientizeaza ce au facut si returneaza ce au furat cu scuzele de rigoare ,cred ca astia care fura nu sunt apicultori adevarati,era o lege nescrisa a apicultorilor de a nu fura sau sa faca rau albinelor,astia sunt afaceristi care probabil au accesat fonduri euro si au gasit o modalitate mai usoara de a face stupi,ar trebui sa punem un stup de model ,o poza ca cel furat si sa ne ajutam intre noi,chiar si vopsiti tot ii cunosti
amina

Mesajde octav88 » 18 Iun 2013, 21:55

da eu sunt de acord dar cu cine? ca in afara de noi astia cu stupine hobby nimeni nu se implica... mie daca imi ia 20 ma lasat in chiloti... unuia din 100 e o pierdere da merge mai departe, sau fura de la altu si ii reface. :(
octav88

Mesajde mirceas » 19 Iun 2013, 01:06

Ce a declansat isteria asta intre apicultori ?? PNA ( programul national apicol), intr-un fel sau altul trebuie sa iasa numarul stupilor. Trebuiesc impuse niste conditii mai severe de obtinere al fondurilor europene, cu verificari serioase in stupine. Altfel nu mai tine treaba, cine e mai iute de mana, ala o sa aibe stupi, chiar daca in anul viitor sau peste iarna o sa ii moara din nou. S-a impus crotalierea stupilor ( masura ineficienta). Iti este frica acuma sa mai pleci cu ei pe undeva, nu cumva sa vina vre-un disperat sa ti-i ia. Autoritatile sunt de vina pentru starea asta, politia nu face nimic, pentru ca nu au pregatirea pentru asa ceva ori sunt mana in mana cu faptasii. Ce ne mai ramane de facut ???
mirceas

Mesajde Ioan Guist » 19 Iun 2013, 07:18

Suntem cateva mi de useri pe forum.Cati din ei au furat stupi ??Da ...cati mai fura? Statistic, e musai sa fie pintre noi , cel putin cateva zeci de hoti de albine.
Ziceti ca exista o isterie intre apicultori.Cred ca e mult spus .Apicultor nu e ala ce fura albine.Nici ala ce e luat in evidentele asociatiilor sau la APIA sau FADR.

Trecem o perioada grea.Trebuie sa ne pazim bine.Montate camere pe vetrele fixe,luati caini si platiti oameni la paza.Borcane cu miere la vecini si politia din sat, nu strica.Pregatiti stupina cu capcane.Stupii desfacuti, site av lipsa sau care sa cada cand se ridica stupul, lazi putrezite dar cu albina , tinichele si latzi in vatra.Ca la vulpe.Becuri cu senzori ce se aprind puternic.Orice ar descuraja

Se fura pana apare la TV unul cu picioarele rupte, ce o fost prins cu albina'n sac.
Valul de furturi deabia o inceput.Taman ce se specializeaza hotii.Sa vedeti dupa ce si-au facut mana si au masini mai mari.MA gandesc acum , oare nu exista un forum al hotiilor de stupi? Sa facem un parteneriat cu ei. :lol: :lol:
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde octav88 » 19 Iun 2013, 08:49

Se face acuma misto, dar ne fiind implicat direct..
Si eu cred ca urmaresc postarile de pe net si niste useri hoti. Dupa parerea mea partea unde isi prezinta toti realizarile si stupinele... eu nu am avut curaj sa postez, ba mai mult sunt foarte multi care dau si adresa exacta, adica daca e nevoie sa gasesti la sigur.
octav88

Mesajde IGNITE » 01 Iul 2013, 23:41

CLAU scrie:Un ex.de sunat la 112 .la un prieten anul trecut ia-au furat vacile de la păşune unde le ţinea impreşmuite pe un teren concesionat suna omul la 112si reclamă furtul ,cei de la 112 sună la pol. orş. Jibou de unde sunt si eu si de unde este şi prietenul meu pol. merge să constate dar îi aplică o amendă de 280RON pt. ca spun ei furturile nu se declară la 112.
În situatia mea nu pot sa iau legătura cu pol pt. că in comuna unde am albinele in weekend nu este nimeni la postul de politie exact aşa am păţit şi în toamnă tot sâmbata am fost şi am găsit lăzile răsturnate am sunat la pol JIbou si mi-au spus că nu ţine de ei ei de cel din comună

cunosc bine JIBOUL, cunosc bine şi poliţia din JIBOU. bine, bine de tot. eu am plecat de foarte puţin timp de acolo...
trebuie să ştiţi ceva...poliţia de la oraşe este nasoală. umblă cu nasoale. acolo se adună toţi piloşii şi toţi comozii şi toţi incompetenţii. JIBOUL ESTE UN EXEMPLU. UNUL MIC...CARE ARATĂ UN FENOMEN ŞI POSIBILA LUI AMPLOARE.
poliţia de la comune este cu mult mai serioasă. păcat că nu aţi spus şi locaţia...vă spuneam eu care cum şi ce. DAR MI AŢI PUTEA SPUNE. NICI NU ŞTIŢI CÂT V AŞ PUTEA AJUTA. important este să faceţi o plângere în scris pe care să o depuneţi la poliţie sau la parchet, procuratură. Scrieţi pe ea că e urgent şi explicaţi poliţistului care e treaba cu albinele...căci ei nu sunt moaşe comunale şi nu le pot cunoaşte pe toate.

DE CURIOZITATE...IN CE COMUNĂ NU E POLIŢISTUL LA SF. DE SĂPT? eu la BĂLAN, HIDA şi DRAGU...AM AVUT DE A FACE CU furt de stupi, la Dragu...răsturnaţi. SUNAŢI LA SECŢIA RURALĂ DE PE ZONA AIA. imposibil să nu daţi de nimeni.
IGNITE

Mesajde IGNITE » 01 Iul 2013, 23:54

din câte am văzut eu...cu ocazia unei anchete...nişte apicultori au sustras noaptea stupii altui apicultor. Asta în com. BĂLAN. Sălaj.
în altă situaţie...bănuiţi erau nişte copii romi...sau vecinul care trebuia să arunce un ochi în curtea vecinului care deţinea stupi.

stupii se fură în general, după mintea mea, de către persoane care ştiu să umble cât de cât cu ei sau de către persoane care au observat cum se manevrează. în orice caz...nu face asta oricine. ori un apicultor...ori un ursu dracului de om. exact pe sistemul că din pădure nu fură oricine...ori pădurarul...ori vreun animal de om, gunoi.

de asemea, trebuie să fie musai cineva cu o maşină cu remorcă care se pretează la drumuri naşpa şi trebuie ca stupii să fie într-o zona cât de cât accesibilă sau să fie în apropierea unei zone care să poată fi părăsită repede.

cred că cineva stă în maşină pe fază să poată muta maşina. cred că cineva stă de şase şi cred că doi inşi ridică cutiile care să fim serioşi sunt grele. asta dacă fură cu tot cu cutii.

în orice caz...vă cunosc programul. furtul ăsta este o treabă premeditată.
IGNITE

Mesajde IGNITE » 02 Iul 2013, 00:03

eucondruz scrie:Mandatul de perchezitie se obtine usor de politie. Ei au mandate tip si telefonic obtin de la cel mai apropiat tribunal numarul mandatului si apoi trec la treaba. In urma cu 3 ani mi-au fost furati 4 stupi din pastoral pe timp de ploaie. Dupa actiunea hotilor ploaia s-a oprit si au ramas urmele, de caruta ,care m-au dus pana in poarta faptasului unde am gasit caruta cu cateva albine moarte in ea. Am anuntat politia din comuna si in 15 minute avea mandatul de perchezitie si mi-am recuperat fetele. Succes!

nu vă supăraţi pe mine...dar ce spuneţi este o mare vrăjeală. NU EXISTĂ MANDATE TIP şi PERCHEZIŢIA SE AUTORIZEAZĂ NUMAI DE CĂTRE UN JUDECĂTOR. TREABA NU E AŞA SIMPLĂ. TREBUIE SĂ EXISTE UN DOSAR PENAL. ÎN DOSAR TREBUIE ÎNCEPUTĂ URMĂRIREA PENALĂ, APOI, POLIŢIA FACE PROPUNERE SCRISĂ DE EMITERE MANDAT PERCHEZIŢIE, MERGE CU EA LA PROCUROR, CARE, O ANALIZEAZĂ, ANALIZEAZĂ ŞI DOSARUL ... DUPĂ CARE...LA RÂNDUL SĂU...PROCURORUL FACE O CERERE LA INSTANŢA DE JUDECATĂ, CARE, ŞI AIA ANALIZEAZĂ ŞI DISPUNE. APOI, POLIŢIA IA MANDATELE ŞI FACE PERCHEZIŢIA.
Domnule...deci...nu e ca în filme. Dacă ai şi norocul să fii după program...treaba chiar durează. ŞI NU E MUSAI VINA CUIVA.
IGNITE

Mesajde IGNITE » 02 Iul 2013, 00:09

văd că...pe aici unii sunt poliţişti. mac72..spre ex. băiatul...v a povestit cum stă treaba. eu confirm. eu nu sunt poliţist. dar confirm că ştiu bine cu ce se mănâncă.

ideea e că trebuie sesizată poliţia verbal, dar şi în scris. iar la 112 daca e o urgenţă, un flagrant...să aveţi o justificare, ca să nu primiţi amendă. mulţi sună la 112 pe motiv că rămâne apelul înregistrat, însă, este bine să faceţi plângeri scrise...poliţia va fi măcar informată că pe teritoriul ei...există gunoaie care sustrag stupi. lor nu le place să aibă A.N. URI cu prejudicii mari, de peste 2000 de ron, căci nu le pot da soluţii şi nu pot scăpa uşor de ele.

deci...când faceţi plângerea...spuneţi că vi s-a produs un prejudiciu...şi evaluaţil fără milă.

trebuie să spuneţi poliţiei. aceştia vă pot învăţa cum să faceţi spre ex. capcanări sau alte drăcovenii.
IGNITE

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE