bubulici22 scrie:Buna ziua
acum 10 minute am terminat de verificat acest stup..... problema este ca nu mai am matca ..... m-am uitat si dupa puiet sau oua .... nu e nimik ..... ce sa fac sa iau o rama cu puiet de la un stup sa il bag iin asta si sa ii dau si o matca imperecheata (cumparata)?
Odey scrie:Pune matca intr`un bigudiu si acopera iesirea bigudiului cu ceara sau serbet,
iar albinele daca o vor accepta pe noua matca vor manca serbetul/ceara si vor forma o familie care se va dezvolta
bubulici22 scrie:Ce sa fac sa ii mai bag o rama cu puiet aproape de ecluzionare ca in roiul respectiv am ceva musca dar puiet deloc .....
proapis13 scrie:Indiferent daca o accepta sau nu albinele tot v-or minca serbetul
Vezi ca au fost cazuri cind au papat serbetul si pe urma au omorat regina
Altcumva se testeaza daca albinele accepta sau nu regina![]()
salve
bubulici22 scrie:am de precizat ca aceasta matca o am de la un apicultor care mi-a spus ca e putin cam batrana ... dar cand a deschis stupul din care a luat-o m-am bucurat ca avea foarte mult puiet capacit gata de ecluzionare
liviutzbogos scrie:Altcumva se testeaza daca albinele accepta sau nu regina![]()
salve
liviutzbogos scrie:bubulici22 scrie:Am mai vazut oua in celula ..... sunt micute rau in centrul celulei...... bine acum poate nici nu am ochiul format bine sa le vad atunci mi-lea aratat cineva .... .... si acum revin .... pe toate ramele este numai miere .....
Ma...imi mai fuge gandul la ceva...nu cumva blocheaza cuibul cu miere si nu mai are matca unde oua? Ai cules puternic acum? Ia incearca si cu o rama goala buna de ouat.
bubulici22 scrie:Sa imi spuna si mie cineva daca este vreo problema daca pun in acea lada unde am bagat matca in cusca daca ii mai adaug o rama cu puiet aproape de ecluzionare ?
cornelioandanciu scrie:bubulici22 scrie:Am mai vazut oua in celula ..... sunt micute rau in centrul celulei...... bine acum poate nici nu am ochiul format bine sa le vad atunci mi-lea aratat cineva .... .... si acum revin .... pe toate ramele este numai miere .....
Pai baga-le o rama cladita, unde vrei sa depuna matca oua daca ramele sint pline de miere? Poti sa-i bagi si o rama cu oua si puiet de toate varstele, sau chiar capacit, daca ai bagat matca in colivie sper s-o primeasca , daca este puiet si oua o primesc mai usor, ar fi fost foarte bine sa iei o rama cu puiet si oua exact din stupul de unde ai luat matca.Dar si asa ai sanse s-o primeasca, nu dispera!
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 53 vizitatori