Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Un mic ajutor va rog ROI FARA PUIET

Mesajde bubulici22 » 18 Iun 2013, 22:24

ok ms mlt de tot .... revin maine cu o veste
bubulici22

Mesajde bubulici22 » 19 Iun 2013, 11:37

Buna ziua
acum 10 minute am terminat de verificat acest stup..... problema este ca nu mai am matca ..... m-am uitat si dupa puiet sau oua .... nu e nimik ..... ce sa fac sa iau o rama cu puiet de la un stup sa il bag iin asta si sa ii dau si o matca imperecheata (cumparata)?
bubulici22

Mesajde Odey » 19 Iun 2013, 16:06

bubulici22 scrie:Buna ziua
acum 10 minute am terminat de verificat acest stup..... problema este ca nu mai am matca ..... m-am uitat si dupa puiet sau oua .... nu e nimik ..... ce sa fac sa iau o rama cu puiet de la un stup sa il bag iin asta si sa ii dau si o matca imperecheata (cumparata)?

Daca i dai rama cu oua nu mai trebuie sa`i pui matca ca isi trag ele botci din rama cu oua, sau daca nu i pui rama cu oua punei o matca imperecheata.
Daca iti accepta matca imperecheata in cateva zile iti va depune oua si isi va perpetua specia.
Pune matca intr`un bigudiu si acopera iesirea bigudiului cu ceara sau serbet, iar albinele daca o vor accepta pe noua matca vor manca serbetul/ceara si vor forma o familie care se va dezvolta :)
Asta i sfatul meu, eventual mai asteapta si alte pareri :)

PS: nu e bine sa le verifici si sa scoti ramele in fiecare zi..trebuie sa le acorzi si putin timp, daca toata ziua le scoti vor fi agitate si nu vor face mare lucru..
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Mesajde proapis13 » 19 Iun 2013, 17:33

Odey scrie:Pune matca intr`un bigudiu si acopera iesirea bigudiului cu ceara sau serbet,
iar albinele daca o vor accepta pe noua matca vor manca serbetul/ceara si vor forma o familie care se va dezvolta :)

Indiferent daca o accepta sau nu albinele tot v-or minca serbetul
Vezi ca au fost cazuri cind au papat serbetul si pe urma au omorat regina
Altcumva se testeaza daca albinele accepta sau nu regina :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde bubulici22 » 19 Iun 2013, 22:08

Sincer nu stiu daca cu serbetul face ceva ca ele il vor manca oricum cu ceara am incerct azi am bagat o matca imperecheata luata de la un apicultor am bagat-o intr-o cusca si i-am astupat iesirea din cusca cu ceara.... acum ramane sa vad daca o accepta ..... am de precizat ca aceasta matca o am de la un apicultor care mi-a spus ca e putin cam batrana ... dar cand a deschis stupul din care a luat-o m-am bucurat ca avea foarte mult puiet capacit gata de ecluzionare

Ce sa fac sa ii mai bag o rama cu puiet aproape de ecluzionare ca in roiul respectiv am ceva musca dar puiet deloc .....
bubulici22

Mesajde B.K » 19 Iun 2013, 22:17

bubulici22 scrie:Ce sa fac sa ii mai bag o rama cu puiet aproape de ecluzionare ca in roiul respectiv am ceva musca dar puiet deloc .....

Trebuia sa-i bagi rama cu puiet capacit inainte sa-i bagi matca .
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde bubulici22 » 19 Iun 2013, 22:25

:|:|:| si maine dac ii bag e prea tarziu?
bubulici22

Mesajde liviutzbogos » 20 Iun 2013, 15:55

proapis13 scrie:Indiferent daca o accepta sau nu albinele tot v-or minca serbetul
Vezi ca au fost cazuri cind au papat serbetul si pe urma au omorat regina
Altcumva se testeaza daca albinele accepta sau nu regina :!:

Scuzati-ma ca intervin dar vad ca din ce in ce mai des cei cu experienta, in special dvs, spuneti sincer cand cineva greseste in ceea ce scrie. Perfect de acord si mari multumiri. Insa rugamintea mea ar fi ca de acum incolo sa mentionati si cum ar trebui procedat corect. Aici ati scris ca sunt alte metode de a testa daca se accepta matca. Care sunt acestea? Si eu v-am intrebat ceva pe privat si nu mi-ati mai raspuns. Sa-mi iertati indrazneala.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde bubulici22 » 20 Iun 2013, 20:52

liviutzbogos
ai perfecta dreptate in cea ce ai precizat tu ....... ar fi bine ca cei care au o experienta mult mai buna ca a mea sa dea si detali atunci cand spun ceva ca totusi omul se naste si moare invatand unul de la altu
bubulici22

Mesajde Odey » 20 Iun 2013, 21:51

Asta e cea mai simpla metoda pe caer o stiam, pui serbet sau ceara in bigudiu si matca tot in bigudiu,am vazut altii care au pus direct matca intre albine si in 10 15 minute albinele i faceau loc la matca si arata ca au acceptat`o...acuma depinde si de albine si de matca..
bubulici22 scrie:am de precizat ca aceasta matca o am de la un apicultor care mi-a spus ca e putin cam batrana ... dar cand a deschis stupul din care a luat-o m-am bucurat ca avea foarte mult puiet capacit gata de ecluzionare

Mai bine daca iti dadea o matca tanara...parerea mea..daca e batrana nu va fi activa foarte mult timp..si iar va trebuii sa o inlocuiesti cu alta matca..care nu vei fi sigur ca o va accepta si apar iar emotiile:))
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Mesajde proapis13 » 20 Iun 2013, 21:51

liviutzbogos scrie:Altcumva se testeaza daca albinele accepta sau nu regina :!:

Si eu v-am intrebat ceva pe privat si nu mi-ati mai raspuns. Sa-mi iertati indrazneala.[/quote]
Metodele de acceptare a reginei imperecheate in noua familie sunt la un click distanta,ai incercat???
Nu tam raspuns la intrebare deoarece esti la fel de ambiguu ca si in urma cu 1 an cind ai intrat pe forum
Am pretentii la tine,,parintele'' dar cand vad ca citesti pe sarite si dai sfaturi eronate ma abtin
Puteai sa ajuti pe colegul trimitindu-l sa-ti citeasca pagina personala,prin ce trece el acum ai trecut si tu
Asa ca eu nu vad nimic rau daca te trimit din nou la conspectat inainte de a da un raspuns
Sa-mi ieri indrazneala dar eu unul asa vad lucrurile iar daca am gresit undeva corecteaza-ma
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde priest » 20 Iun 2013, 22:16

liviutzbogos scrie:
bubulici22 scrie:Am mai vazut oua in celula ..... sunt micute rau in centrul celulei...... bine acum poate nici nu am ochiul format bine sa le vad atunci mi-lea aratat cineva .... .... si acum revin .... pe toate ramele este numai miere .....

Ma...imi mai fuge gandul la ceva...nu cumva blocheaza cuibul cu miere si nu mai are matca unde oua? Ai cules puternic acum? Ia incearca si cu o rama goala buna de ouat.

Apropos: in cazul in acare matca a ouat pe rama din capat si deci nu mai are unde sa oua, pun cat-ul si va oua in cat (3/4)?
priest

Mesajde bubulici22 » 20 Iun 2013, 23:41

Sa imi spuna si mie cineva daca este vreo problema daca pun in acea lada unde am bagat matca in cusca daca ii mai adaug o rama cu puiet aproape de ecluzionare ?
bubulici22

Mesajde priest » 21 Iun 2013, 10:31

bubulici22 scrie:Sa imi spuna si mie cineva daca este vreo problema daca pun in acea lada unde am bagat matca in cusca daca ii mai adaug o rama cu puiet aproape de ecluzionare ?

Daca ai albina acoperitoare suficienta este ok.
priest

Mesajde bubulici22 » 21 Iun 2013, 22:34

cornelioandanciu scrie:
bubulici22 scrie:Am mai vazut oua in celula ..... sunt micute rau in centrul celulei...... bine acum poate nici nu am ochiul format bine sa le vad atunci mi-lea aratat cineva .... .... si acum revin .... pe toate ramele este numai miere .....

Pai baga-le o rama cladita, unde vrei sa depuna matca oua daca ramele sint pline de miere? Poti sa-i bagi si o rama cu oua si puiet de toate varstele, sau chiar capacit, daca ai bagat matca in colivie sper s-o primeasca , daca este puiet si oua o primesc mai usor, ar fi fost foarte bine sa iei o rama cu puiet si oua exact din stupul de unde ai luat matca.Dar si asa ai sanse s-o primeasca, nu dispera!

multumesc frumos pentru raspun
bubulici22

Mesajde bubulici22 » 21 Iun 2013, 22:37

astazi am scos matca din cusca am pus-o pe o rama unde era albina mai multa, a inceput imediat sa se hraneasca unele albine ii dadeau hrana altele o agresau un pic .... maine sa vedem ce o fi :D
bubulici22

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE