Dat fiind faptul ca stau la bloc, castig cat de cat bine(atat eu cat si sotia), mie nu-mi mai ajung banii de la un salariu la altul. Ne intra in casa aproape 50 de milioane(vechi). Dupa ce ne platim intretinerea, telefonul, curent, banca, etc. , mai ramanem cu bani doar sa traim pana la salariul urmator. Sa nu ma bata D-zeu, nu ne lipseste nimic...nu ne abtinem de la nimic.
Ma tot gandesc sa incep o afacere dar sincer nu stiu cu ce sa incep. Mi-e frica sa investesc in ceva care sa fiu sigur ca merge pe viitor.
M-am gandit la comert cu diverse dar ma uit in jur si observ ca sunt atatia care se ocupa cu asta.
Am o varianta sa ne mutam la tara, ori la mine ori la sotie. Ce as putea face acolo? Nici n-as vrea sa raman la stadiul doar sa am ce manca. Pamant este, am unde cultiva legume, etc. dar bani de unde scot ? In ambele variante, ma ingrozeste ideea sa fac naveta zeci de kilometrii pentru un salariu de 700-800lei/luna. Nici nu m-as mai bucura de libertatea dupa care tanjesc, nici cu banii nu m-as ajunge. Ar fi egal ca in momentul de fata...
Acum va intreb si pe voi : Cum va descurcati? Ce optiuni as avea in cazul in care ma mut undeva la tara? Imi place sa muncesc, sa trag, sa alerg, sa ma simt folositor, atat pentru mine cat si pentru cei din jurul meu. Partea proasta e ca nu am idei.
Ma mai gandesc si la viitor. Nu vreau sa ajung sa tin evidenta banilor pe hartie..50lei telefonul, 50internetul, 100curentul, etc. si ce ramane sa fie pentru paine si zahar. Sunt obisnuit sa cheltui atat cat am, asta e partea proasta.
Pe de alta parte, imi doresc sa scap de betoane si asfalt. Vreau sa am libertate, sa muncesc doar pentru mine, sa nu mai fiu nevoit sa muncesc pentru altii.
Cu ce anume as putea incerca o afacere de familie undeva la tara? Nu conteaza domeniul, poate fi agricultura, comert, orice, numai sa am ceva care sa-mi asigure un trai cat de cat decent.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi si pareri. Sunt tare curios cum se descurca altii care locuiesc la tara. Poate din asta invat si eu ceva. Va multumesc!