Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Gard electric

Mesajde jonny_it » 05 Oct 2011, 17:09

Foloseste cineva gardul electric ca protectie impotriva ursilor/animalelor salbatice(inclusiv alea cu 2 picioare)?
jonny_it

Re: Gard electric

Mesajde liviu1965 » 05 Oct 2011, 17:31

Legea prevede ca poti sa faci orisice in anumite conditii.
La gard electrificat ( si eu m-am gandit ptr. la mine acasa...) ai obligatia sa anunti eventualii "musafiri" cu : " PERICOL ...... GARD ELECTRIFICAT" . Am spus ok, pun si placute. Dupa care am fost informat ca ce fac cu aia care sunt analfabeti....????? Si intru la parnaie.... Deci trebuie sa scolarizam si hotul ca acesta sa fie in stare sa citeasca anuntul meu legal..... Judeca si tu....

Tot niste serpi veninosi sunt solutia....... silent killer..... glumesc.

Bafta
liviu1965

Mesajde jonny_it » 05 Oct 2011, 21:36

liviu1965 scrie:Legea prevede ca poti sa faci orisice in anumite conditii.
La gard electrificat ( si eu m-am gandit ptr. la mine acasa...) ai obligatia sa anunti eventualii "musafiri" cu : " PERICOL ...... GARD ELECTRIFICAT" . Am spus ok, pun si placute. Dupa care am fost informat ca ce fac cu aia care sunt analfabeti....????? Si intru la parnaie.... Deci trebuie sa scolarizam si hotul ca acesta sa fie in stare sa citeasca anuntul meu legal..... Judeca si tu....

Tot niste serpi veninosi sunt solutia....... silent killer..... glumesc.

Bafta

Vorbim de o intensitate a curentului care doar te "furnica" putin.
Gardurile respective realizate pentru a lasa animalele la pasunat doar in anumite zone; zone care se modifica odata la cateva zile; daca o vaca atunge gardul nu se "frige" acolo :lol:

Am discutat astazi cu o firma care realizeaza asa ceva si astept o oferta de pret; din ce am inteles pentru o lungime totala de 400 metri costurile sunt undeva pana in 1000 ron. Sa vedem cata electricitate consuma si alte detalii ...

Daca dvs lasati toporul si vine hotul si se impiedica de el si isi sparge capul de un bolovan dvs sunteti vinovat. La fel este si in cazul gardurilor electrice. Ele nu trebuie sa produca decat un mic soc iar animalul sa se indeparteze. Oricum oamenii daca eu de trecut trec si peste.

Trebuie autorizatie de la primarie.
jonny_it

Mesajde gabi bee » 05 Oct 2011, 21:55

eu zic ca gardul electric cu voltaj redus este bun doar pt a tine la distanta animalele dar omul vine cu manusi si cu un cleste mic de taiat fier-beton si taie de intra si cu masina pe acolo . si eu ma gandesc la un fel de protectie impotriva hotilor la vatra stupilor si cred ca trebuie sa fie ceva o combinatie intre modern si rustic care sa nu poata fi anticipat !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde stroe » 05 Oct 2011, 21:57

Sa nu-ti fure gardul. Cred ca e bun de fier vechi
stroe

Mesajde jonny_it » 05 Oct 2011, 22:54

gabi bee scrie:eu zic ca gardul electric cu voltaj redus este bun doar pt a tine la distanta animalele dar omul vine cu manusi si cu un cleste mic de taiat fier-beton si taie de intra si cu masina pe acolo . si eu ma gandesc la un fel de protectie impotriva hotilor la vatra stupilor si cred ca trebuie sa fie ceva o combinatie intre modern si rustic care sa nu poata fi anticipat !

Mie imi este frica de Mos Martin ca este aproape :lol:
Pentru cei cu 2 picioare trebuie paznic ...
jonny_it

Mesajde Liviu Began » 06 Oct 2011, 20:44

Cel mai bun paznic este un caine care daca se afla in interiorul perimetrului electrificat nu are cum sa iasa chiar datorita gardului electrificat. Cei care ar dori sa intre cred ca nu trebuie sa stie sa citeasca atata timp cat inteleg ca respectiva panglica electrificata delimiteaza un anumit spatiu pe care il inconjoara, Daca intra sau sar o fac pe riscul lor si tu esti exonerat de raspundere, asta in cazul in care individul/indivizii intra in perimetru si e/sunt facuti FRANJURI de cainele tau pe care in prealabil l-ai dresat sa nu manance de la straini, care este satul si nu doreste decat un pic de "divertisment" cu un neavenit ce ar avea indrazneala sa-i calce teritoriul.
Parerea mea !!!
Munceste ca si cum n-ai muri niciodata dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine .
Liviu Began

Mesajde Cristian IONITA » 06 Oct 2011, 22:02

pai .... daca tot trebuie sa vii in fiecare zi sa dai mancare la caine nu ai rezolvat mare lucru .... e bine in mare dar ....
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 07 Oct 2011, 08:22

Cristian IONITA scrie:pai .... daca tot trebuie sa vii in fiecare zi sa dai mancare la caine nu ai rezolvat mare lucru .... e bine in mare dar ....

Adica sa fac 40 km pe zi(dus intors) pe un drum destul de accidentat.

Am primit o oferte pentru gard electric: pentru 100 ml aproximativ 1000 ron cu toata aparatura necesara. Impotriva ursilor eu cred ca e cea mai buna solutie.
jonny_it

Mesajde Liviu Began » 07 Oct 2011, 15:32

jonny_it scrie:
Cristian IONITA scrie:pai .... daca tot trebuie sa vii in fiecare zi sa dai mancare la caine nu ai rezolvat mare lucru .... e bine in mare dar ....

Adica sa fac 40 km pe zi(dus intors) pe un drum destul de accidentat.

Am primit o oferte pentru gard electric: pentru 100 ml aproximativ 1000 ron cu toata aparatura necesara. Impotriva ursilor eu cred ca e cea mai buna solutie.

Nu am stiut ca faci naveta caci in cazul asta ... faci cum crezi, dar pt ursi e ok gardul electrificat INSA daca nu esti prezent acolo si nici paznic n-ai s-ar putea sa vina "ursii indieni" si sa te lase fara sarma otelita din gard si mai ales fara blocul de comanda electic si bateria aferenta functionarii sistemului. Cu un patent s-a terminat orice sarma si sistem.
Gaseste alta varianta, dupa parerea mea
Munceste ca si cum n-ai muri niciodata dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine .
Liviu Began

Mesajde adycnst » 07 Oct 2011, 23:56

jony in bucuresti ambasada rusiei parca are gard electric, este gard de beton si pe deasupra gard electric!...daca in capitala exista nu vad de ce la tine nu...insa, toate chestiile astea electrice sunt plasate pe garduri de beton...da si tu un tel la politie si vezi, ar trebui sa afli mai multe. bafta!
adycnst

Mesajde jonny_it » 09 Oct 2011, 15:57

adycnst scrie:jony in bucuresti ambasada rusiei parca are gard electric, este gard de beton si pe deasupra gard electric!...daca in capitala exista nu vad de ce la tine nu...insa, toate chestiile astea electrice sunt plasate pe garduri de beton...da si tu un tel la politie si vezi, ar trebui sa afli mai multe. bafta!

Din ce am aflat pana acum la primarie trebuie vorbit, nu prea are treaba cu politia. :)
jonny_it

Mesajde pin » 12 Oct 2011, 14:55

Te rog sa imi spui si mie firma (sau un link) de la care ai primit oferta. Daca e interzis te rog sa-mi trimiti MP.

Multumesc.
pin

Mesajde jonny_it » 12 Oct 2011, 15:18

pin scrie:Te rog sa imi spui si mie firma (sau un link) de la care ai primit oferta. Daca e interzis te rog sa-mi trimiti MP.

Multumesc.

Da-mi o adresa de email si iti trimit ce am primit.
jonny_it

Mesajde MyBees » 13 Oct 2011, 01:49

Liviu Began scrie:Cel mai bun paznic este un caine...

Crezi? Eu m-as mai gandi... viewtopic.php?f=38&t=809
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE