Recent am gasit un lan de floarea soarelui care tocmai a inceput sa infloreasca. Am recunoscut zona, am vorbit cu niste ciobani de la o stina din apropiere si am stabilit unde as putea instala stupina mea cu 20 de familii si roi. Dupa mutare, patroana stinii ma suna si ma avertizeaza sa-mi mut imediat stupina pentru ca albinele sunt un pericol pentru oi...
Mentionez ca stupina este amplasata lateral la cca 250-300 m de stina iar culoarul de zbor nu trece pe directia stinii ci doar peste pasune ( linia stupinei cu stina este paralela cu lanul) , pina la lan fiind cam 500m.( aceesul este mai dificil linga lan). Nu am autorizatie de pastoral pentru aceasta zona (inteleg ca nu este nevoie) insa in rest, carnetul de stupina este la zi cu toate consemnarile. Din studiul legislatiei in vigoare, consider ca nu contravin cu nimic in activitate stinii. Am fost amenintat cu chemarea politiei...Nu ma sperii prea usor, s-ar putea sa-i mut eu fara alte impulsuri daca floare este cu autopolenizare, dar poate mie imi scapa ceva pentru care as putea fi acuzat...
Sunt sigur ca nu sint primul intr-o astfel de situatie si de aceea accept orice sfat . ( Stiu, cel mai bine ar fi sa cadem la pace, dar dupa cum si-a pus femeia poalele in cap, nu cred sa am vreo sansa).