uve scrie:Suportii promisi vor fi prezentati oficial la targul apicol de la Sighisoara din luna octombrie 2013.
mihaibursuc scrie:Va salut Intrebare este ce fel de diafragma folositi din: PFL ,papura ,polistiren extrudat?Eu vreau sa fac pentru anul asta diafragme din polistiren avand si avantajul termic Daca foloseste cineva si sigur foloseste care este diferenta fata de cele din PFL?
uve scrie:La targul de la Bucuresti am avut si diafragme cu policarbonat (inlocuieste PFL-ul) + rama lemn, foarte apreciate de apicultori.Policarbonatul este acceptat si pentru fabricarea ambalajelor pentru medicamente,este mai bun izolant avand perne de aer in interior, nu absoarbe umiditatea, nu se deformeaza,se curata usor,este stabil chimic , nu emana formaldehide ca si pfl-ul ,HDF-ul sau OSB-ul , nu este casant , este usor .La targul apicol de la Sighisoara putem discuta mai multe detalii.
Daca doriti sa utilizati placile de policarbonat trebuie sa mai stiti ca in industria alimentara exista anumite limitari privind acest produs, din cauza continutului de bisfenol A. De aceea nu recomandam aplicatiile in care placa intra in contact prelungit cu produsele alimentare.
mihaibursuc scrie:Va salut Intrebare este ce fel de diafragma folositi din: PFL ,papura ,polistiren extrudat?Eu vreau sa fac pentru anul asta diafragme din polistiren avand si avantajul termic Daca foloseste cineva si sigur foloseste care este diferenta fata de cele din PFL?
Liviu_urlati scrie:daca diafragma este o prostie, dumneavoastra cum micsorati cuibul?
Liviu_urlati scrie:iarna spre exemplu. sau daca ai un roi pe care sa-l bagi in sptup si nu in roinita.
MIHAI BALS scrie:Liviu_urlati scrie:iarna spre exemplu. sau daca ai un roi pe care sa-l bagi in sptup si nu in roinita.
eu fac roiurile pe 2 rame(una cu miere si albina si una cu puiet la eclozionare si albina)+rama necladita +hranitor.
toamna hranesc pana familia cladeste hranitorul si asa am cea mai buna diafragma pt iarna.
Liviu_urlati scrie:MIHAI BALS scrie:Liviu_urlati scrie:iarna spre exemplu. sau daca ai un roi pe care sa-l bagi in sptup si nu in roinita.
eu fac roiurile pe 2 rame(una cu miere si albina si una cu puiet la eclozionare si albina)+rama necladita +hranitor.
toamna hranesc pana familia cladeste hranitorul si asa am cea mai buna diafragma pt iarna.
adica in tot stupul ai 3 rame si un hranitor? si in rest spatiu gol?
Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator