Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

diafragma

Mesajde mihaibursuc » 04 Sep 2013, 15:41

Va salut Intrebare este ce fel de diafragma folositi din: PFL ,papura ,polistiren extrudat?Eu vreau sa fac pentru anul asta diafragme din polistiren avand si avantajul termic Daca foloseste cineva si sigur foloseste care este diferenta fata de cele din PFL?
mihaibursuc

Re: diafragma

Mesajde davcosti » 05 Sep 2013, 07:28

:arrow: Eu mi-am făcut așa ceva ca-n foto. Este din OSB care-i cel mai subțire de 6 mm.sau 8mm.Nu știu care sunt mai eficiente,dar până la urmă fiecare folosește ce poate...Am mai auzit de polistiren extrudat,că celălalt cică l-ar fărmița...
Fişiere ataşate
diafra10.jpg
davcosti

Mesajde doru c. » 05 Sep 2013, 15:39

Asa este,extrudatul e mai bun....eu am folosit si nu l-au ros....Ca o idee,am folosit odata,neavand altceva,o rama invelita in folie....merge perfect...
SALUTARE NATIUNE!!!
doru c.

Mesajde uve » 22 Sep 2013, 20:44

La targul de la Bucuresti am avut si diafragme cu policarbonat (inlocuieste PFL-ul) + rama lemn, foarte apreciate de apicultori.Policarbonatul este acceptat si pentru fabricarea ambalajelor pentru medicamente,este mai bun izolant avand perne de aer in interior, nu absoarbe umiditatea, nu se deformeaza,se curata usor,este stabil chimic , nu emana formaldehide ca si pfl-ul ,HDF-ul sau OSB-ul , nu este casant , este usor .La targul apicol de la Sighisoara putem discuta mai multe detalii.
uve

Mesajde alt stupar » 22 Sep 2013, 21:48

asa...
in alt topic scriati:
uve scrie:Suportii promisi vor fi prezentati oficial la targul apicol de la Sighisoara din luna octombrie 2013.

Domnule "uve"...
forumul acesta nu este platforma pentru vanzarile dvs... iar faptul ca recidivati dupa ce in primavara va faceati reclama perforatorului, find chiar atentionat public, va scoate din categoria "n-am stiut"
Banare 90 de zile pentru reclama pe forum
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Sep 2013, 21:57

mihaibursuc scrie:Va salut Intrebare este ce fel de diafragma folositi din: PFL ,papura ,polistiren extrudat?Eu vreau sa fac pentru anul asta diafragme din polistiren avand si avantajul termic Daca foloseste cineva si sigur foloseste care este diferenta fata de cele din PFL?

mihai , dragule , daca tot si-a luat concediu prietenul " uve " vreo 90 de zile , iti spun sincer ca eu nu am folosit niciodata diafragme de nici un fel !!!
prietenul Ioan Guist spunea odata ca cea mai buna diafragma este o rama plina cu miere !!! avea mare dreptate si am subscris si eu la ceea ce a zis el !!!
nea Gica , Dumnezeu sa-l ierte , a mai spus si el asa : cum te inveti asa te rupi !!!
am inceput fara diafragme si asa voi merge mai departe !!!
fiecare cum crede mai bine !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde icXu » 03 Iun 2014, 14:01

uve scrie:La targul de la Bucuresti am avut si diafragme cu policarbonat (inlocuieste PFL-ul) + rama lemn, foarte apreciate de apicultori.Policarbonatul este acceptat si pentru fabricarea ambalajelor pentru medicamente,este mai bun izolant avand perne de aer in interior, nu absoarbe umiditatea, nu se deformeaza,se curata usor,este stabil chimic , nu emana formaldehide ca si pfl-ul ,HDF-ul sau OSB-ul , nu este casant , este usor .La targul apicol de la Sighisoara putem discuta mai multe detalii.

Am cercetat si eu folosirea policarbonatului pentru difagma si am gasit asta :
Daca doriti sa utilizati placile de policarbonat trebuie sa mai stiti ca in industria alimentara exista anumite limitari privind acest produs, din cauza continutului de bisfenol A. De aceea nu recomandam aplicatiile in care placa intra in contact prelungit cu produsele alimentare.

In concluzie: A nu se folosi!
icXu

Mesajde proapis13 » 03 Iun 2014, 20:26

Avem un coleg forumist ce are albinele imune la bisfenol,in timp cred ca si eu am devenit imun la cata apa la PET consum
A iernat cu podisor din policarbonat transparent la cativa stupi iar peste a avut decat o paturica
Nu a avut pbe nici pe parcursul iernii nici in dezvoltarea ulterioara a fam de albine
Zilele astea ajung pe la el,poate-mi da voie sa fac o foto
BISFENOL - http://dinlumeamea.blogspot.ro/2010/12/ ... sm_14.html
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde MIHAI BALS » 03 Iun 2014, 21:08

mihaibursuc scrie:Va salut Intrebare este ce fel de diafragma folositi din: PFL ,papura ,polistiren extrudat?Eu vreau sa fac pentru anul asta diafragme din polistiren avand si avantajul termic Daca foloseste cineva si sigur foloseste care este diferenta fata de cele din PFL?

R:
-diafragma este O PROSTIE.
-rama cu miere dupa rama cu puiet,NU ESTE O PROSTIE!
MIHAI BALS

Mesajde Liviu_urlati » 04 Iun 2014, 20:54

daca diafragma este o prostie, dumneavoastra cum micsorati cuibul?
Liviu_urlati

Mesajde MIHAI BALS » 04 Iun 2014, 21:36

Liviu_urlati scrie:daca diafragma este o prostie, dumneavoastra cum micsorati cuibul?

pt ce sa-l micsorez?
MIHAI BALS

Mesajde Liviu_urlati » 04 Iun 2014, 21:45

iarna spre exemplu. sau daca ai un roi pe care sa-l bagi in sptup si nu in roinita.
Liviu_urlati

Mesajde MIHAI BALS » 04 Iun 2014, 21:58

Liviu_urlati scrie:iarna spre exemplu. sau daca ai un roi pe care sa-l bagi in sptup si nu in roinita.

eu fac roiurile pe 2 rame(una cu miere si albina si una cu puiet la eclozionare si albina)+rama necladita +hranitor.
toamna hranesc pana familia cladeste hranitorul si asa am cea mai buna diafragma pt iarna.
MIHAI BALS

Mesajde Liviu_urlati » 04 Iun 2014, 22:11

MIHAI BALS scrie:
Liviu_urlati scrie:iarna spre exemplu. sau daca ai un roi pe care sa-l bagi in sptup si nu in roinita.

eu fac roiurile pe 2 rame(una cu miere si albina si una cu puiet la eclozionare si albina)+rama necladita +hranitor.
toamna hranesc pana familia cladeste hranitorul si asa am cea mai buna diafragma pt iarna.

adica in tot stupul ai 3 rame si un hranitor? si in rest spatiu gol?
Liviu_urlati

Mesajde MIHAI BALS » 04 Iun 2014, 22:20

Liviu_urlati scrie:
MIHAI BALS scrie:

adica in tot stupul ai 3 rame si un hranitor? si in rest spatiu gol?

da!
MIHAI BALS

Mesajde Liviu_urlati » 04 Iun 2014, 22:39

felicitari. sincer sa fiu eu nu am curaj sa il las asa gol. probab il ca gresesc, dar am impresia ca nu stau bine ele cu stupul gol...
Liviu_urlati

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....