Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Oare s-a oprit evolutia omului?

Mesajde Mircea_63 » 14 Sep 2013, 15:28

kamy scrie:Stati oleaca nu scufundati evolutia tehnologica cu evolutia materiei cenusii,cu cat ai mai multa tehnica la indemana cu atat ai mai putini neuroni adeca e invers proportionala!
Hai mai Kamy, arunca la gunoi tiriplisca aia de la care butonezi ca ramai fara neuroni. :lol:
kamy scrie:Biblia sustine ca omul a degenerat,
Unde zice asta???
kamy scrie:iar de la darwin incoa ,,oamenii de stiinta ,, au afirmat ca omenirea a evoluat din nimic la ce este omenirea astazi,lucru de care io ma indoi rau de tat,da nici ei nu s-au grabit sa demonstreze teoria a prins radacina doar prin faptul ca nu exista la vremea respectiva o opozitie la creationismul propovaduit cu sabia!

Creationismul propovaduit cu sabia este o afirmatie hazardata, ca sa nu mai spun altceva. Nu am pus problema creationismului, ci a selectiei. Prin selectie se ajunge la evolutie, altfel nu are nici un sens selectia. Aia de au supravietui ciumei, au avut copii rezistenti la ciuma (o parte macar). Se cheama ca au evoluat. Daca privesti evolutia doar ca si capacitate intelectuala, esti pe o cale gresita.
kamy scrie:Io-mi pun intrebarea de om prost cum s-a putut opri ceva ce n-fost demonstrat ca a existat?
Iar la selectia albinelor o sa patim ca hitler care vrand sa obtina rasa pura a obtinut hapt viceversa care ati fost prin germania ati vazut curcubeul de la negri pan la blonzi!

Ce nu exista??? Selectia? Mai si cand ma gandesc ca tu vroiai sa produci matci. :lol:

Hai mai Kamy, prietene sa nu o dam iar in religii. Am presupus ca toti stuparii accepta ideea de selectie. Pot fi chiar si creationist, dar legile naturii nu tot D-zeu le-a lasat? Sau ele nu exista?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde kamy » 14 Sep 2013, 16:31

No mirceo stai ase sa povestesc,in 2001 ma aflam in germania pentru o bucata de pita si trebuia sa scoatem afara un cuptor de brutarie de fo 5 tone se zicea,dar fara sa demolam cladirea!
Il dezbracam frumos de vesminte si vine un neamt cu cateva carucioare hidraulice de dus europaleti sa-l scoata,erau puse pe langa cuptor vre-o 2 straturi de gresie vre-o 5 cm era mai jos decat restul halei iar sculele lui hidraulice se inmuiau,cu toate ca la inceput era foarte increzator ba chiar ne-a cerut sa ne dam la o parte ca de aici preie el si era deranjat de curiozitatea noastra de guracasca,pariam deja ca daca-l scoate cu jucariile lui noi il mancam(cuptorul)
Dupa vre-o ora de telefoane ,si o foame crancena incep sa rup io oleca de germana cu tehnologia din romania(kakaia tegnika) la vremea aceea ma uitam la caruturile lui ca la masini straine!
Dupa a treia incercare esuata d-ai esplica ca se poate scoate si al treilea nein obtinut,imi sare mustaru si bag caruturile lui pe post de role ,iar cu vinciul din dotarea lui proptit in perete cat mai aproape de fundatie il imping vre-o 5 centimetri tot asa pana afara unde a fost inchiriata o vola care nu putea sa-l ridice si a fost adusa cea mai mare din parc!
Omu a fost atat de multumit incat ne-a mai chemat la vre-o 50 de km sa mai demontam inca un cuptor mai mic,acolo alta belea aproape de o lada de suruburi de 8 ruginite cu care era ansamblat cuptorul,din nou solutie romaneasca doua clichete si rupte toate prin strangere!
Acu sa nu crezi c-am vrut io sa demonstrez c-am neuroni de dau p-afara,dar neamtu era limitat in a gandi peste sau mai departe de sculele lui,la ei daca voiai sa faci ceva cumparai din magazin scula care stie sa faca asa ceva,unde nu mai gaseai scula incepea granita imposibilului!
Cum iti explici ca in tarile lumii a 3- a oamenii chit ca rod trestie si ananas toata ziua sant mai isteti si mai descuiati la minte decat altii din tarile ,,civilizate,,
Biblia spune ca omul a degenerat din prima carte geneza!
Referitor la creationismul propovaduit cu sabia vezi cruciadele,galileo galilei s.s.m.d!
Referitor la selectia albinelor am dascuiat in iarna un topic cu rezultatele comparative obtinute de la cele mai cele familii din stupina si de la cele mai proaste crescute in aceleasi conditii da ati fugit toti de raspsuri sau dare de parere ca ala de tamaie!
kamy

Mesajde paul » 14 Sep 2013, 16:36

cantemir scrie:
Mircea_63 scrie: Fetele se indragostesc de barbati dupa chipul si asemanarea tatalui.

Adica io seman cu socru-meu :shock: ? D'aia s-a hotarat cucoana sa-mi faca mie ciorba calda? Ca i-am fost pe plac ma-sii?
Mai bine ma-mpusc!

Zic si eu ca ... Cantemir ! :lol:
Nu seman ABSOLUT DELOC cu socru-meu ! In nici un fel !!! E-adevarat ca soacra-mea ma are la suflet, dar pun asta pe seama faptului ca sunt complet diferit de barbatu-su' ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 14 Sep 2013, 16:44

kamy scrie:Biblia spune ca omul a degenerat din prima carte geneza!
Referitor la creationismul propovaduit cu sabia vezi cruciadele,galileo galilei s.s.m.d!

Eu am inteles exact invers. Adam statea cu cracii in sus si mai era si prost gramada. Avea totul de-a gata la fel cum spui tu acuma ca tehnica lucreaza si gandeste in locul nostru. Apoi, dupa ce a luat un sut in dos, a invatat sa cultive pamantul, sa vaneze, sa cresca albine ;)
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 14 Sep 2013, 16:45

paul scrie:
cantemir scrie:
Mircea_63 scrie: Fetele se indragostesc de barbati dupa chipul si asemanarea tatalui.

Adica io seman cu socru-meu :shock: ? D'aia s-a hotarat cucoana sa-mi faca mie ciorba calda? Ca i-am fost pe plac ma-sii?
Mai bine ma-mpusc!

Zic si eu ca ... Cantemir ! :lol:
Nu seman ABSOLUT DELOC cu socru-meu ! In nici un fel !!! E-adevarat ca soacra-mea ma are la suflet, dar pun asta pe seama faptului ca sunt complet diferit de barbatu-su' ! :oops:

Paul, la voi e altceva, ca doar voi nu v-ati luat din dragoste ci dupa IQ. :lol:
Mircea_63

Mesajde kamy » 14 Sep 2013, 16:53

Apoi iara ai intales pa dos,cat o trabuit sa steie adam cu craci-n jos sa-nmultasca omenirea sau ai inteles cu neuronu lui darwin?
kamy

Mesajde Mircea_63 » 14 Sep 2013, 16:56

Kamy, ca sa poti sa-i intelegi pe nemti, ar trebui sa privesti doua lucruri distincte. Albina ca individ si stupul ca familie.

Ca albine individuale, suntem sau ne place sa credem ca suntem mai grozavi decat ei. Daca e sa alcatuim un stup, nemtii ne dau clasa.

Zice-se ca fiecare inginer roman in parte ar putea construi individual o masina mai buna decat fiecare inginer neamt in parte. Insa o echipa de ingineri romani, impreuna, nu va putea construi niciuna, pe cand nemtii au Mercedes.

Acuma pe cinstite, nu sunt inginerii romani asa grozavi, dar asta e povestea.
Mircea_63

Mesajde kamy » 14 Sep 2013, 16:57

No hai ca am loat papara da la nevasta ca-n loc si ma duc la beserica stau la barfa cu voi,noroc ca soacra-i dusa la loc cu verdeata ca altfel riscam sa fiu ars pa rug!
kamy

Mesajde Mircea_63 » 14 Sep 2013, 16:58

kamy scrie:Apoi iara ai intales pa dos,cat o trabuit sa steie adam cu craci-n jos sa-nmultasca omenirea sau ai inteles cu neuronu lui darwin?

Bine, fie cum spui, dar lamureste-ma de unde a inceput involutia?
LE Las ca ne auzim dupa predica.
Mircea_63

Mesajde proapis13 » 14 Sep 2013, 18:33

Avem si noi un autor Ce a scris o carte despre degenerarea lui homo sapiens prin 2010 si care nu prea a fost luat in seama;de,e roman....
Cretan il cheama dar nu mai stiu numele cartii insa am avut-o in mana si le cam scria ca in linkul postat de Lucica mai sus
Citisem undeva ca in ultimii 50 de ani populatia Europei a castigat in medie 10 cm in inaltime,asta cum se numeste??
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde akmm » 11 Noi 2013, 11:13

Acest topic mi-a scapat, si cum in oarece momente filozofez am si eu o viziune.Nu indraznesc sa spun ca e originala ca o democratie romaneasca insa reprezinta o preocupare.
Mie unuia mi-e greu sa cred ca universul a cheltuit 14 miliarde de ani doar pentru a-i da lui Homo sapiens prilejul sa depuna bani in Elvetia sau sa manance pana se trece la cantare din alta categorie.
Privit pe fuga ai spune ca da omul nu mai evolueaza.Mai are ceva petrol, gaze si in final carbune dupa care se mananca unul pe altul.
Sunt de parere ca in prezent evolueaza in ritm accelerat constiinta.Mai cu seama cea colectiva, iar acolo unde aceasta nu evolueaza societatile se prabusesc.
Pe ici pe colo cate un migrator scapa din stransoare si dand frau liber stramosului din el fuge la mai bine.Instinctul de supravietuire nu a disparut.
Incet incet oameni vechi construiesc societatea noua.Mai cu seama cei ce inteleg rapid care le este cusurul care ii tine pe loc sau ii duce la vale.
Nu intentionez sa aduc aici religia insa nu poti trece cu vederea importanta ,,trezirii spirituale''.Nu elaborez.
Nisi surubul nu a evoluat semnificativ, nici cutitul de bucatarie.Nu toate sunt menite sa evolueze, unele lucruri le accepti ca fiind de cand lumea.Altele sunt preocuparile actuale, iar ele tin de o profunda cunoastere.Priviti numai la unde a ajuns matematica si cati suntem in stare macar sa-i intelegem semnificatia.Cunoasterea este evolutia noastra.
Evident ca maimuta din noi refuza efortul.Vrea sa intinda mana si sa umple burta, si un timp o va face.
Multi nu vor accepta sa traiasca impreuna in aceste conditii.Priviti prabusirea comunismului.Traiam ,,perfect'' impreuna.Toti aveam 750ml de ulei Uraa!
Cat priveste zestrea genetica intelectuala daca se transmite sau nu, un lucru pot spune.Sansa pe care o are un copil dintr-o societate progresista sa aduca un plus e mai mare.
Dupa mine cunoasterea tine de educatie.Un copil lasat cu lupii va fi lup.Dovedit.Unul care traieste o perioada cu un Zeu, va dori sa fie ca acela.Inca imitam.
Sa multumim inca odata lui Luther.Oricare dintre ei.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Mircea_63 » 11 Noi 2013, 12:29

Perfect deacord, dl. Akmm. Speram, imi doream ca cineva sa spuna ce ati spus.

Doar genetic, suntem cu mult sub nivelul de comportament al unui membru din vre-un trib amazonian. Pe ce ma bazez?
Daca ar fi sa lasi niste bebelusi sau copilasi undeva in salbaticie, ajutati cumva sa supravietuiasca pana trec de niste obstacole inerente, dar fara sa aibe legatura cu omul adult sau "civilizat", ar rezulta niste animalute, probabil asemanatoare cu maimutele ca si comportament. Niste salbaticiuni.

Saltul calitativ de acolo si pana la OM, este dat de cultura, educatie si spiritualitate.
Educatia? Suma invataturilor.
Cultura? Ceea ce ramane dupa ce ai uitat tot.
Spiritualitatea? Calea spre Inalt.

Evolutia genetica este lenta, poate chiar s-a oprit, iar stafeta este preluata de evolutia spirituala. Sau de conglomeratul educatie, cultura, care nu are cine stie ce valoare fara latura spirituala. Evolutia speciei este in mainile noastre, prin educatia culturala si spirituala lasata copiilor nostrii. Stiu, suna pompos, dar nu stiu acum sa o spun altfel. Este o zestre pe care o dam mai departe, mai saraca sau mai bogata. Datoria noastra e sa o dam mai bogata.

Hai sa multumim si netului asta mare, la fel cum trebuia sa-i multumim candva lui... Gutenberg.
Mircea_63

Mesajde lucky5strike » 11 Noi 2013, 21:03

Oare s-a oprit evolutia omului? :roll:

Nu stim niciodata ce va fi. Dupa cifre, s-a accelerat in draci, intr-un ritm nebunesc.

Ma uit numai la speranta de viata, la nivel mondial, domnilor, speranta de viata 67 de ani... Elvetia 83 de ani, Romania 73 de ani, Zimbabwe 31 ani....

In Neolitic era de 20 de ani, iar prin Evul Mediu, 30-40 de ani... bineinteles, pe fond de carente de igiena, boli incurabile, razboaie, etc.

Acum, ca traim in era informatiei, foarte curios ce efect va avea asupra longevitatii ritmul turbat de tehnologie, din aproape orice domeniu. Au mai fost perioade in istorie cand umanitatea a involuat, dar asta a fost valabil doar pe anumite zone si in perioade relativ scurte de timp.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 11 Noi 2013, 21:06

Deocamdata traim un razboi economic. Majoritatea oamenilor habar nu au de asta.

N-as vrea sa traiesc vreodata, de fapt, fereasca Sfantul sa mai apara, momentul in care omenirea isi pierde iar mintile, acum chiar se va traduce la scara planetara, iar gradul de distrugere, refuz sa gandesc ce si cum.
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE