Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Protest impotriva "Proiectului" Rosia Montana

Mesajde Mircea_63 » 18 Sep 2013, 19:51

Un articol care mi-a mers la suflet. Bani carora guvernantii le dau cu piciorul: http://adevarul.ro/news/societate/aurul ... index.html
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde akmm » 19 Sep 2013, 07:54

Mircea_63 scrie:Un articol care mi-a mers la suflet. Bani carora guvernantii le dau cu piciorul: ....

Articolul se termina cu: ,,Şi în acest timp, bărbaţii noştri de stat se bat ca chiorii pentru vreo două miliarde de dolari! Ceva e în neregulă în povestea asta!''
Eu zic ca e mai limpede ca mocirla ce anume!
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde proapi » 22 Sep 2013, 09:28

Se spune ca omul sau stramosul omului mai bine zis a fost miner, in minele de aur, probabil stiau foarte bine ce puteau sa faca cu el. Nu este acelasi lucru si in ziua de azi.
Societatea romaneasca de acum nu este pregatita sa foloseasca eficient resursele zacamintelor de aur, asa ca este mai bine sa-l lase acolo unde este. Ar fi cel mai simplu sa se foloseasca banii nemunciti petru a astupa gaurile din buget, spagi, comisioane, pensii nesimtite, salarii, prime si bonusuri in sistemul bugetar ce intrec chiar si orizontul falimentar...etc.....

Bun articolul lui Nahoi, sunt resurse mult mai valoroase pe care intreaga societate, fiecare motoras al ei, le poate folosi. Guveranatii trebuie sa stie sa faca asta...
proapi

Mesajde akmm » 23 Sep 2013, 11:03

cornelioandanciu scrie: .......Daca Bucurestiul nu este capabil sa guverneze tara,..........

Cam tras de par naduful asta.
Sunt totusi de parere ca tara este dupa chipul si asemanarea Bucurestiului.
Unde s-ar nimeri o alta capitala, ca fapt divers?
akmm

Mesajde Mircea_63 » 23 Sep 2013, 17:59

Danciule, stiu cativa "saraci cu duhul" ce sunt in posesia unor averi mostenite. Ei personal, dupa meritele lor si parerea mea, nu le merita nici pe departe, dar le-au mostenit si fara indoiala li-se cuvin lor si urmasilor urmasilor lor. Generatiilor traitoare acum in Romania nu stiu cat le putem pune in carca vreo vina sau cat e cauzat de conjunctura istorica si sortei, karmei, intamplarii, dar Romania e a noastra. A fost a stramosilor si va fi a urmasilor nostrii.

Pe de alta parte daca arunci un ochi peste umar si te uiti in urma...prea grozavi n-am fost niciodata. Astia suntem, asta avem si cu asta dansam! Parlamentul este situat in Bucuresti, dar parlamentarii nu sunt Bucuresteni, ci alesii nostri.
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 23 Sep 2013, 19:56

Ai auzit de daci? Mno...dacii astia erau in Ardeal pana sa vina aia cu caii la pascut. Inaintea dacilor erau unii...tracii, in fata carora nu sufla cam nimeni in zona. Treaba proasta e ca nimeni n-a dorit un stat puternic in zona. Au vrut doar o interfata cu ailalti, o interfata cu care sa poata jongla si unii si ceilalti.
Eu cred ca poporul asta(trac, dac si mai nou roman) s-a descurcat destul de bine intre atatia vecini pofticiosi. Unii zic ca am fost viteji, altii ca am tradat sau ca am plecat capul. Important e ca suntem inca aici.

Pomenesti de Vadim...vine altu' si pomeneste de Tokes. Doi agitati.

E asa de usor sa spui tara e de vina , guvernul e de vina, sulea e de vina... Dar eu...oi fi vinovat?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde almasel » 23 Sep 2013, 20:09

Mircea_63 scrie: Pe de alta parte daca arunci un ochi peste umar si te uiti in urma...prea grozavi n-am fost niciodata. Astia suntem, asta avem si cu asta dansam! Parlamentul este situat in Bucuresti, dar parlamentarii nu sunt Bucuresteni, ci alesii nostri.

:D :D :D
Mircea, Mircea... uiti cateva lucruri "grozave" din trecutul nostru, mai mult sau mai putin indepartat:
- ii drept ca dacii erau cam betivi, ba mai mult fara vin si femei erau in stare sa faca prapad... treceau la Sud de Dunare si faceau rost si de una si de alta... si uite asa mai trecea un an. Apoi se ridica dintre ei un rege, numit Burebista, care a reusit sa uneasca o mare parte a treburilor dacice si a defrisat mare parte din culturile de vie. Nu ti se pare o grozavie?
-mai bine de 1500 de ani, cand unii huzureau prin capitalele Europei, ai nostri tineau piept navalitorilor din toate partile. Spre vest cred ca au trecut de noi doar hunii, carora le-a cam placut zona, motiv pentru care dupa Cosevita (limita dintre judetul HD si TM), au cam inceput sa se aseze... Ajuns la Cosevita, Attila s-a ridicat in sa si a exclamat: "Ai de p... mea, cata bogatie! Aici ramanem". Si uite asa ne-am ales cu vecinii maghiari! Nici asta nu e o grozavie?
-am mai avut perioada interbelica, cand bobul de grau arnaut stabilea cotatia pretului la bursele europene... pe bune.
Pai cum, nu am fost grozavi niciodata? In ideile de mai sus sunt acoperiti vreo 2000 ani din istoria noastra.
Pacat ca in ultimii 50 de ani ne-au condus lingaii si coruptii. Si nici viitorul nu arata prea bine.
almasel

Mesajde Florin Dobre » 23 Sep 2013, 20:19

Ai pomenit de Burebista...era trac. Daca vorbesti de triburile trace, istoria se intinde spre 3000 de ani.
50 de ani sunt nimic la scara istoriei. Neamul asta a trecut prin perioade mai lungi si mai grele decat acum.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde almasel » 23 Sep 2013, 20:28

Florin Dobre scrie:Ai pomenit de Burebista...era trac. Daca vorbesti de triburile trace, istoria se intinde spre 3000 de ani.
50 de ani sunt nimic la scara istoriei. Neamul asta a trecut prin perioade mai lungi si mai grele decat acum.

Da, numai ca astia 50 de ani ne-au prostit de tot. Mai rau este ca "puii" comunistilor au ajuns acum la putere... uite in ce hal e tara asta. :oops:
almasel

Mesajde Mircea_63 » 23 Sep 2013, 20:41

Ati avut momente in care sa râdeţi aşa...de unu singur!? Cine n-a avut? Mai rau sa te apuce asa ceva tocmai cand din motive de scliviseala sociala trebuie sa fii sobru. :?

Cineva, candva, stabilise cumva ca Hitler ar fi la origine evreu. Pe mine ma rodea altceva: ce moaca ar fi facut si cum s-ar fi simtit Adolf, dupa toate cate le-a facut, sa descopere ca e...evreu. Daca tara mi-o cere, ma duc, mai ales ca imi doresc sa le ramana in buna pace urmasilor, dar ca patriotismul meu sa conste in ura la adresa unei alte natii...nu pot. Ce ma fac daca descopar dupa aceea ca de fapt si eu sunt evreu? :o

Vorba ceea, codru-i frate cu romanul! Cand au venit ungurii...ai nostri erau la padure. Pai si daca apar peste noapte dovezi istorice de necontestat cum ca de fapt ungurii au fost primii, ce facem? Ne luam straita in spinare si plecam? Chiar intreb serios! Plecam? :?:

Eu stiu ca aici, acum e Romania! Asta e cel mai important si de asta trebuie sa avem grija. Ia spune-i Americanului ca acum nici 1000 de ani nu era nici urma de stramos de-al lui pe pamanturile acelea. Ce face? Se intoarc fiecare in cele 4 zari ale lumii?
Pe de alta parte, Fery, Gyuri, Iancsi, daca s-a nascut si el neam de neamul lui aici, Frantzi la fel, Radomir la fel, ce sa facem? Trebuie sa traim ca fratii, iar daca vreunul din noi, fie Gheorghe, Gyuri, Hans sau Liubomir isi ia nasul la purtare, il tragem de maneca. Sau daca nu, atunci hai sa ne batem ca chiorii pana ramane doar unul si acela sa stie ca aici e tara lui, dar sa ramana urmasilor liniste si pace.

Aluia sa-i ramana si Rosia Montana, ca sa nu fim chiar off topic.
Mircea_63

Mesajde akmm » 24 Sep 2013, 10:16

cornelioandanciu scrie:......Iar in parlament sint 600 de parlamentari, care sunt acolo datorita faptului ca s-au redistribuit, conform legii electorale pdlista.....

Asta da pregatire politica.Sper sa nu fie si Rosia Montana la fel de frunzarita.
akmm

Mesajde Jean Valjean » 27 Sep 2013, 09:20

Urmariti videoclipul de aici, preferabil pe intreg ecranul, si dati-l mai departe, sa-l vada cat mai multa lume.

http://www.biziday.ro/2013/09/25/urmari ... cest-clip/
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde akmm » 27 Sep 2013, 13:53

cornelioandanciu scrie:Pai cati sint?Am gresit eu ?Atunci imi cer scuze.Politica nu ma intereseaza.Ma scarbeste.

De fapt eu atrageam atentia asupra autorilor legii electorale din care au iesit 600 parlamentari.
Pentru a va incita interesul dau numai un pasaj din articolul care se gaseste la pagina:
http://www.b1.ro/stiri/politica/ioan-pr ... 45147.html
,,Însă Guvernul Ponta a modificat Legea 35 din 2008, chiar anul acesta, prin Ordonanța de Urgență 46, iar noul Parlament a fost ales în baza legislației astfel modificate.''
akmm

Mesajde csaa » 29 Sep 2013, 09:32

Ați mai auzit ceva despre democratizarea si publicarea contractului ?
csaa

Mesajde ignatov andrei » 30 Sep 2013, 14:27

In 1984 am lucrat la IPEG Cluj si am participat (prin munca efectiva) la deschiderea unei noi mine la Baia de Aries. De ani buni se trata minereul cu cianura de Na. Apoi era trimis la Abrud si de acolo la Baia Mare. Curtea minei din vale era plina cu butoaie pe care scria... Cianura de Na!
Daca ar fi redeschis exploatarea romanasii nostri, nimeni n-ar fi facut scandal, dar asa... canadienii...!!!!
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE