M-a amuzat ideea ca sunt folosite pe post de sperietoare, dar asa pareau. Dupa faza asta ponta matca in ritm sustinut.
gica.mosu scrie:Am un stup de 16 rame cu df pe mijloc si 2 urdinise in fata,unde am 2 fam(roi) unul 6 rame celalalt 7 rame...Am aranjat cuibul la cel din
stinga,apoi la cel din dreapta,pina aici tot in regula dar cind sa pun salteluta am gasit pe scindura de podisor din stinga o matca,
am luat-o de aripi si zdpup in compartimentul de pe care am gasit-o....Mosu iar a dat-o in bara-DE CE?????
gica.mosu scrie:gica.mosu scrie:Am un stup de 16 rame cu df pe mijloc si 2 urdinise in fata,unde am 2 fam(roi) unul 6 rame celalalt 7 rame...Am aranjat cuibul la cel din
stinga,apoi la cel din dreapta,pina aici tot in regula dar cind sa pun salteluta am gasit pe scindura de podisor din stinga o matca,
am luat-o de aripi si zdpup in compartimentul de pe care am gasit-o....Mosu iar a dat-o in bara-DE CE?????
P.s-Cum trebuia sa procedez ...corect in ac caz...FLORIN -D...baga tu ceva!!!!!....MAI am cartuseeee!!!!
gica.mosu scrie:Florine,ai bunghit...ceva ,normal asa trebuia sa fac eu!!! Dar totusi iam dat drumul in compartimentul din stinga,
si am facut-o cu un motiv....si am reusit-Care ar fi???
Florin Dobre scrie:Catalin...
Acum depinde de cum impacheteaza mosu.
Eu am doua cutii(orizontali vechi) cu cate doi roisori. Diafragma etansa intre ei. Podisorul fiecaruia e independent de al celuilalt. Deci umblu in unul fara sa-l descopar pe celalalt. Eu asa mi-am imaginat treaba.
A umblat la primul, a aranjat cuibul si l-a acoperit. Apoi a umblat la al doilea si l-a acoperit. Cand sa puna salteluta peste amandoi a observat matca pe podisorul din stanga. Logica, in situatia asta, imi spune ca matca provenea din dreapta. Daca ar fi fost din stanga, observa cand a acoperit primul roi din stanga.
Raspunsul tau ma face sa gandesc ca mosu ar avea podisorul comun. Adicatelea a lucrat cu ambii roi descoperiti.
Mosule...sigur e ceva ce ti-a scapat sa ne spui. Un detaliu care da raspunsul.
p.s. Mosule...fa o poza la cutie.
apivasmob scrie:cea dinn stanga era marcata si cealalta nu.![]()
![]()
apivasmob scrie:cea dinn stanga era marcata si cealalta nu.![]()
![]()
gica.mosu scrie:apivasmob scrie:cea dinn stanga era marcata si cealalta nu.![]()
![]()
DE unde stiiii, ai fost peacoloooo cind le-am...."trasooo"
apivasmob scrie::lol:Am presupus ca esti in stare de asa ceva.
Florin Dobre scrie:apivasmob scrie:cea dinn stanga era marcata si cealalta nu.![]()
![]()
Foarte tare! Daca asta e raspunsul, mosule...te razi de noi
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori