Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: concurs

Mesajde Mircea_63 » 27 Sep 2013, 12:25

Potirase cu laptisor in ele, am gasit si eu. Nici urma de larva in ele si nici nu au ajuns botci.

M-a amuzat ideea ca sunt folosite pe post de sperietoare, dar asa pareau. Dupa faza asta ponta matca in ritm sustinut. :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde gica.mosu » 29 Sep 2013, 09:21

gica.mosu scrie:Am un stup de 16 rame cu df pe mijloc si 2 urdinise in fata,unde am 2 fam(roi) unul 6 rame celalalt 7 rame...Am aranjat cuibul la cel din
stinga,apoi la cel din dreapta,pina aici tot in regula dar cind sa pun salteluta am gasit pe scindura de podisor din stinga o matca,
am luat-o de aripi si zdpup in compartimentul de pe care am gasit-o....Mosu iar a dat-o in bara-DE CE?????

P.s-Cum trebuia sa procedez ...corect in ac caz...FLORIN -D...baga tu ceva!!!!!....MAI am cartuseeee!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 29 Sep 2013, 15:20

gica.mosu scrie:
gica.mosu scrie:Am un stup de 16 rame cu df pe mijloc si 2 urdinise in fata,unde am 2 fam(roi) unul 6 rame celalalt 7 rame...Am aranjat cuibul la cel din
stinga,apoi la cel din dreapta,pina aici tot in regula dar cind sa pun salteluta am gasit pe scindura de podisor din stinga o matca,
am luat-o de aripi si zdpup in compartimentul de pe care am gasit-o....Mosu iar a dat-o in bara-DE CE?????

P.s-Cum trebuia sa procedez ...corect in ac caz...FLORIN -D...baga tu ceva!!!!!....MAI am cartuseeee!!!!

Varianta... :)
Ai umblat intai in compartimentul din stanga. Banuiesc ca, dupa ce ai incheiat, ai acoperit compartimentul cu scandura de podisor. Daca matca era din stanga, o observai atunci(roiul din dreapta fiind inca acoperit). Apoi ai deschis pe cel din dreapta. Matca e de acolo...din dreapta.
Pentru siguranta, eu as fi pus matca intr-o cusca si as fi verificat ambele familii sa vad care are matca lipsa. Apoi eliberam matca in roiul ei.
:?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 29 Sep 2013, 17:28

Florine,ai bunghit...ceva ,normal asa trebuia sa fac eu!!! Dar totusi iam dat drumul in compartimentul din stinga,
si am facut-o cu un motiv....si am reusit-Care ar fi???
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde CATALIN » 29 Sep 2013, 18:02

gica.mosu scrie:Florine,ai bunghit...ceva ,normal asa trebuia sa fac eu!!! Dar totusi iam dat drumul in compartimentul din stinga,
si am facut-o cu un motiv....si am reusit-Care ar fi???

pt ca terminasei de umblat in cel din dreapta unde si impachetasei si acolo matca era prezenta deci cel din stanga era (orfanel)de 5min fara matca
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Florin Dobre » 29 Sep 2013, 18:18

Catalin...
Acum depinde de cum impacheteaza mosu.
Eu am doua cutii(orizontali vechi) cu cate doi roisori. Diafragma etansa intre ei. Podisorul fiecaruia e independent de al celuilalt. Deci umblu in unul fara sa-l descopar pe celalalt. Eu asa mi-am imaginat treaba.
A umblat la primul, a aranjat cuibul si l-a acoperit. Apoi a umblat la al doilea si l-a acoperit. Cand sa puna salteluta peste amandoi a observat matca pe podisorul din stanga. Logica, in situatia asta, imi spune ca matca provenea din dreapta. Daca ar fi fost din stanga, observa cand a acoperit primul roi din stanga.
Raspunsul tau ma face sa gandesc ca mosu ar avea podisorul comun. Adicatelea a lucrat cu ambii roi descoperiti.
Mosule...sigur e ceva ce ti-a scapat sa ne spui. Un detaliu care da raspunsul. :)

p.s. Mosule...fa o poza la cutie. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 29 Sep 2013, 19:47

Florin Dobre scrie:Catalin...
Acum depinde de cum impacheteaza mosu.
Eu am doua cutii(orizontali vechi) cu cate doi roisori. Diafragma etansa intre ei. Podisorul fiecaruia e independent de al celuilalt. Deci umblu in unul fara sa-l descopar pe celalalt. Eu asa mi-am imaginat treaba.
A umblat la primul, a aranjat cuibul si l-a acoperit. Apoi a umblat la al doilea si l-a acoperit. Cand sa puna salteluta peste amandoi a observat matca pe podisorul din stanga. Logica, in situatia asta, imi spune ca matca provenea din dreapta. Daca ar fi fost din stanga, observa cand a acoperit primul roi din stanga.
Raspunsul tau ma face sa gandesc ca mosu ar avea podisorul comun. Adicatelea a lucrat cu ambii roi descoperiti.
Mosule...sigur e ceva ce ti-a scapat sa ne spui. Un detaliu care da raspunsul. :)

p.s. Mosule...fa o poza la cutie. :lol:

Fara poze.... au pdisor separat.. saltea- COMUNAAA...DECI????
gica.mosu

Mesajde apivasmob » 29 Sep 2013, 19:48

cea dinn stanga era marcata si cealalta nu. :lol: :lol: :lol:
Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde gica.mosu » 29 Sep 2013, 19:53

apivasmob scrie:cea dinn stanga era marcata si cealalta nu. :lol: :lol: :lol:

DE unde stiiii, ai fost peacoloooo cind le-am...."trasooo" :lol:
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 29 Sep 2013, 19:57

Foarte tare! Daca asta e raspunsul, mosule...te razi de noi :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 29 Sep 2013, 19:59

gica.mosu scrie:

DE unde stiiii, ai fost peacoloooo cind le-am...."trasooo" :lol:

Deci, mosule...eu nu ma mai joc. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde apivasmob » 29 Sep 2013, 20:06

:lol: :lol: Am presupus ca esti in stare de asa ceva.
Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde Florin Dobre » 29 Sep 2013, 20:11

apivasmob scrie::lol: :lol: Am presupus ca esti in stare de asa ceva.

Iar io ziceam ca mosu.gica e serios.... :lol:

Sa traiesti mosule! Mai baga cartuse/ghicitori. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde apivasmob » 29 Sep 2013, 20:22

cand le-ai marcat si in dreapta au schimbat matca in timpul anului.
Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde gica.mosu » 29 Sep 2013, 20:22

Florin Dobre scrie:

Foarte tare! Daca asta e raspunsul, mosule...te razi de noi :lol:

Florineeeee ,am 63 de ani ...pot sa fac eu asa ceva.....SIII...totusi pe uniii ii maninca....LIMBA-PRIETENIITI.... :lol:
Da,cind am facut cei 2 roi cu botci din aceiasi susa(botci-matci surori) ...cind matcile au eclozat ,pe cea din stinga am marcat-o iar pe aia
din dreapta nu(eu le pun un punct f mic alb cind iese matca din botca inainte de a iesi la imperechere)pt ca nu am
vazut-o,iar cind am gasit matca marcata pe podisor...din prima -am intodus-o fara probleme in stinga,de altfel
la controlul urmator am gasit-o pe rame ,si in cel din dr am gasit matca pe care am marcat-o cu un punct mare alb
si apoi un punct f mic rosu(asa fac eu)....
P.S-daca intilniti situatii identiceee ....mai intii verificati de unde lipseste matca apoi o introduceti-pt precautii,
in colivie, pt citeva ore...SPOR!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 29 Sep 2013, 20:51

Sa traiesti mosule!
Iar ai inscris. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR