emi_coman scrie:Cine a plantat facelia anul trecut, au fost multumiti? sau e o mare teapa?
Ar fi bine sa ne spuneti experientele dvs. de anul trecut. Care este pro/contra.
Eu am pus 2 ani la rand facelia (samanta luata de la cineva de prin Constanta). Ce-i drept n-am pus supraf mare, vreo 2-3 ari si n-am nici stupi numerosi (adica doar 4 ca e mai mult pasiune). Am tras insa urmatoarele concluzii:
- se prinde usor si ajuta spatiile din gradina impotriva imburuienirii (am pus o parte prinre randurile de coacazi si n-am mai avut treaba cu buruieni)
- miroase foarte frumos cand infloreste si mi s-a parut destul de vizitata de albine
- cand e seceta mare nu se simte un aport considerabil de miere. (in 2011 parca a dat ceva mai bine)
- are avantajul ca poate fi plantata esalonat astfel incat inflorirea sa fie intre culesurile mari sau chiar dupa floarea soarelui
- cea care a inflorit la sf. lui iunie anul trecut am cosit-o si in octombrie a dat din ea iar (nu la fel de deasa)
poate cei cu suprafete mai mari cultivate vor putea trage o concluzie vis a vis de rentabilitate facelii la noi.
pana atunci e buna de ingrasat pamantul!