ionutzdrobis scrie:Nu vad care ar fi problema iernarii pe un singur corp....
Eu lucrez pe me de 10 rame 1/1 ...
RazvanTi scrie:
acum ai inteles diferenta?!?!?
si inca o treaba: ME-ul tau are maxim 2 corpuri.
asta despre care e vorba aici, poate ajunge in unele cazuri exceptionale si la 4 corpuri.
RazvanTi scrie:ionutzdrobis scrie:Nu vad care ar fi problema iernarii pe un singur corp....
Eu lucrez pe me de 10 rame 1/1 ...
pai hai sa-ti spun eu:
ia rama ta "me" 1:1 (adica DADANT 1:1) din cuib si taie coronita de miere de deasupra (adica 7cm mai exact) si rezulta ME-ul din acest topic adica LANGSTROTH... (adica rama de 23 cm inaltime)
ia incearca acum fara acea coronita sa iernezi....
ti-am spus sa tai coronita pentru ca in rama ME, PUIETUL primeaza pana acum aproape cand nu mai e cules
acum ai inteles diferenta?!?!?
si inca o treaba: ME-ul tau are maxim 2 corpuri.
asta despre care e vorba aici, poate ajunge in unele cazuri exceptionale si la 4 corpuri.
Adi Hodis scrie:Nu sint de acord cu tine Razvan, eu nu procedez aşa. Nu pun rame pline peste cuib.
Extrag mierea din magazii si la ultimul cules de la fl. soarelui. Atunci, pun magazia sub cuib si mut stupina la un cules de întreţinere. Urmaresc evoluţia cantarului si daca trebuie, intervin cu sirop/stimulare. Astfel se formează coroniţele şi are şi matca spaţiu suficient pt. ponta.
...
ionutzdrobis scrie:Me cu 3/4 o consider solutia optima pt un profesionist,si cazurile exceptionale cu 4 corpuri sunt exceptionale la inceput de rapitza(aprilie) ,in practica fara exceptional putem ajunge la 7 sau mau"rau" la 8 si crede-ma ca la 1.65 ai mei am avut mult de furca incepand de la 6 tinand cont ca de regula 6-7 sunt indesate cu miere.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 48 vizitatori